Gaat er dan toch een Star Wars horrorfilm komen?

Eind 2020 werd al bekend gemaakt dat er binnen het Star Wars-universum een horroradaptatie zal gaan verschijnen; een serie genaamd Star Wars: The Acolyte. De mogelijkheden binnen deze wereld lijken eindeloos en dat blijft niet onopgemerkt bij grote horrorregisseurs…

Bij Mike Flanagan, een van de meest invloedrijke en talentvolle horrorregisseurs van deze tijd – bekend van o.a. Oculus (2013), Gerald’s Game (2017), The Haunting of Hill House (2018) en Doctor Sleep (2019), spookt het idee van een Star Wars horrorfilm ook door het hoofd. Enkele dagen geleden heeft hij het onderstaande namelijk getweet. Soms is een aardbeving gewoon even nodig voor wat inspiratie.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Nu zijn dit natuurlijk nog helemaal geen concrete plannen, maar met de invloed die Flanagan heeft binnen de horrorwereld, zou het zomaar waarheid kunnen worden. Al moet hij dan natuurlijk wel de grootmacht Disney meekrijgen, die Star Wars in handen heeft. Dat kan misschien nog eens een uitdaging gaan worden.

Binnen het Disney-imperium zijn er overigens ook andere geïnteresseerden… De regisseur van Doctor Strange (2016), Scott Derrickson, heeft bijvoorbeeld in 2020 al zijn interesse uitgesproken over een “R-rated Star Wars horrorfilm”. Hij heeft al eerder het steengoede Sinister (2012) op zijn naam staan. Hij gaf in 2020 aan vooral interesse te hebben in een film die zich afspeelt op de ijsplaneet Hoth, waarin hij zich zou kunnen laten inspireren door The Thing (1982).

Het zal nog wel even duren voordat er echt groen licht gegeven gaat worden aan Star Wars horror, maar de interesse bij grote (horror)regisseurs is er in ieder geval al!

Is Star Wars horror een goed idee volgens jou? En zo ja: wat zou HET beste en tofste concept zijn voor Star Wars horror?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie