‘Geen The Walking Dead in Nederland en België’

Update 22 juli 2011: FOXlife heeft inmiddels besloten om The Walking Dead seizoen 1 én 2 wel uit te zenden.

Abonnees van de nieuwsbrief hebben het al kunnen lezen. Vandaag gaat op Halloween bij de Amerikaanse televisiezender AMC de langverwachte zombiedramaserie The Walking Dead in premiere. Door een deal met FOX International Channels zal de serie in november wereldwijd in 120 landen worden uitgezonden, een unieke gebeurtenis voor een serie.

Niet in Nederland en België

De fans van de comics van Robert Kirkman in Nederland en België zullen hier echter niet van kunnen genieten. FOX Benelux, dat de kanalen van National Geographic en FOXlife beheert, deelde ons mee ‘dat zoals het er nu naar uitziet de serie helemaal niet in de Benelux zal worden uitgezonden’.
De zombiedramaserie The Walking Dead past namelijk niet in het format van FOXlife, in tegenstelling tot het populaire True Blood en de nieuwe serie Being Human. (update 01/11/10 reden FOX toegevoegd)

The Walking Dead - Rick en Zombies

Eerste 5 minuten The Walking Dead

De onderstaande vijf minuten is het begin van de zesdelige tv-serie waar we het in Nederland en België voorlopig mee moeten doen. Het is waarschijnlijk wachten tot FOX zich bedenkt of totdat een andere zender de uitzendrechten weet te bemachtigen. Anders zit er niks anders op dan wachten op de Bluray of DVD van The Walking Dead.

Het staat iedereen natuurlijk vrij om ongenoegen, verontwaardiging of andere commentaar over het ontbreken van The Walking Dead in de Benelux kenbaar te maken in een reactie hieronder.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

41 gedachten over “‘Geen The Walking Dead in Nederland en België’”

 1. Ik vind het echt heel raar dat hij niet in Nederland wordt uitgezonden. DE serie van het jaar! Heel veel mensen kijken er naar uit, daarnaast is ook de tijd er rijp voor (fantasy/horror wordt steeds meer omarmd)
  Hmja, helaas of het mag of niet…denk dat velen hem nu gaan downloaden..

 2. Ai, dit is mooi sh1t inderdaad. Ik ben eerlijk gezegd niet zo van de series, maar deze spreekt me toch wel aan.

  Voordeel van bluray / dvd is het afwezig zijn van de onderbreking (om de 20 minuten) door reclames…

 3. Ik, als vrouw, ben toch anders best geïnteresseerd in deze serie 😉 (alsof Being Human zo’n vrouwen serie is..)
  Achja wie weet over een tijdje, het contract met fox loopt vanzelf af en dan staat bijvoorbeeld een RTL5 wel te springen om deze serie.

 4. Eerste aflevering gezien en ik kan niet anders zeggen dan dat het er goed uitziet 🙂 Ik moest wel even wennen aan de acteur die Rick speelt. Ik kijk uit naar de volgende aflevering.

 5. Hopelijk tegen de feestdagen dan de dvd-versie in de winkels en dan kijk ik wel lekker aan een stuk door…

 6. Bwa, gelijk alle series tegenwoordig aan recordtempo gereleased worden, kan ik wel effe wachten. Geen last van reclameboodschappen, hapjes binnen handbereid, laat die ijskoude en donkere winter maar komen!!

 7. Triest….en maar klagen dat ze zo veel omzet verliezen aan downloaden…ze maken het er zelf naar…..

  Heb de 1e aflevering ook in HD gezien, erg gave serie! Kijk nu al uit naar volgende week.

 8. Tssss… en toch, en toch… zelfs na al die positieve reacties hier… ik doe mezelf pijn, ik wacht tot ik alles in 1 keertje kan zien 🙂 het kan gewoon niet meer tegenvallen nu!

 9. Echt heel stom dat dit niet op Belgische en Nederlandse TV komt.
  Had deze serie heel graag gevolgd…

 10. Aan stichting Brein: LOOP NAAR DE *** (je weet wel, die superhete ‘plek’)

  Lekker gedownload van PIRATEBAY! WOOOOOOOOOOOOOO

  Vette serie!

  Nu wachten op deel 2, OOK LEKKER DOWNLOADEN VAN PIRATE BAY.

 11. Ik zal er bij mijn pensioenadviezen rekening mee gaan houden.

  Naast het bedrag wat je kwijt bent aan wonen, zorg en levensonderhoud, wordt het steeds belangrijker waar je straks van kunt genieten. Culturele kaalslag en programma’s die we niet te zien krijgen maken het leven minder aantrekkelijk ;-(

 12. ja srry dat ik zeur,, ik heb zelf ook in een zombie film gespeeld,, namelijk mijn ok is een regiseur en ik mog toen ook mee doen in de film:P en ik ben ook verslaafd aan zombie films al van toen ik 5jaar was de eerste film van dawn of the dead en noe maar op.. en toen zij ik keer tegen mijn ook kom wegan ook een zombie film maken 😛
  maar een vraag is er ook een The.Walking.Dead.S01E05 <<<<< deel 5

 13. Heb 3 afl gezien een van de beste series,4 ja je weet wel kijk ik morgen.Echt nog beter als romero die laatste van hem.zombies zie er best goed uit voor hun doen hahaha,hopelijk meer dan 1 seizoen niet als flash forward wat ik ook super serie vond.En moet nog Harpers island kijken heeft iemand die al gezien graag reacties gr ber

 14. Coole serie, drama en zombie’s is een perfecte combi. via sidereel.com kun je iedere aflevering op maandag zien (zondags ervoor in de usa) volgende week de laatste van het seizoen…spannend

 15. yeeey beter

  is wel leuker dan goede tijde slechte tijden en allen maal die domme series mja jeah zombie series is beterrrrr gr johan

 16. Zojuist seizoen 1 afgesloten, het wordt echt een hel om al die maanden te moeten wachten. 6 prachtige afleveringen gezien! Volgens aanhoudende geruchten wordt seizoen 2 pas in oktober uitgezonden.

 17. Goede serie, alleen, wat is er gebeurd met de man met de afgezaagde hand?
  Hij stal het busje, zou teruggaan naar het kamp voor wraak, maar zien hem helemaal niet meer, alsof ze m zijn vergeten?
  Of komt er weer een vervolg?

 18. Beetje late reactie. Dit is één van de series waar ik toch naar uit zat te kijken. Zeker na het zien van de trailer. Hopelijk wordt ie wel op dvd regio 2 uitgebracht.

 19. Heel jammer dat de serie niet wordt uitgezonden in de Benelux. Downloaden lukt (mij) nog niet zo best. Maar in april komt de DVD uit dus weg met dat gezeur en genieten zonder te hoeven wachten op de volgende aflevering of de zo veelste reclame!

 20. Heb de stripreeks gelezen en de ganse serie gedownload en bekeken. Beiden hebben hun kwaliteiten. In de TV serie wordt veel ruzie gemaakt onder de personages wat mij typisch lijkt voor dit soort “we zitten samen in de stront” verhaaltjes. Wel behoorlijk enerverend en sommige personages zijn echt onuitstaanbare klootzakjes. De stripreeks is wat dat betreft toch iets draaglijker.Er zijn trouwens serieuze verschillen in de verhaallijnen. Alle ietwat moreel aangebrande sub-plots zijn uit de TV serie weggelaten. Het is allemaal wat braver. Er worden wel op behoorlijk entertainende wijze zombies kogels door het hoofd gejaagd en daar gaat het mij om. Kan ik uren naar kijken!

 21. qua stripserie ben ik heerlijk bij, maar wacht nog steeds op de seizoen(en) op DVD, weet iemand of deze er inmiddels al is (incl. ondertiteling?). En zo ja, waar te verkrijgen?

 22. Jawel hoor. Seizoen 1 ligt te koop bij Fame Music voor 39,99 euro. Het is de UK-versie zonder NL subs.

 23. Ik heb de serie zo’n 3 maanden geleden gekocht op Ebay voor 25 euries.. Nederlandse zenders zijn tocj altijd laat met topseries…

 24. Typisch FOX, oftewel annuleren ze een serie op z’n hoogtepunt (Sarah Conner Chronicles), oftewel verneuken ze een serie (Firefly) en annuleren ze dan ook maar , oftewel geven ze fans in andere landen gewoon geen kans om te genieten van de serie……en dan zijn ze verbaasd dat er zoveel illegaal wordt gedownload.
  Ik denk dat FOX bestaat uit een bende wereldvreemde “suits” die enkel met hun eigen ego bezig zijn.

  Ik heb de serie direkt via Amazon besteld, en met volle teugen genoten ervan.

Reacties zijn gesloten.