Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

Dit is een artikel van een vorig jaar. Kijk hier voor de laatste Halloween-updates.

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Walibi Holland organiseert al jaren de beruchte Fright Nights, waarop andere parken volgden. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!

Bijna in alle pretparken is wat te doen, maar wil je een pretpark zonder Halloween? Dan kun je altijd nog naar De Efeling. Hieronder een overzicht van de leukste Halloween-evenementen in de Nederlandse parken en tips in België, Duitsland en Frankrijk.

Walibi Holland: Halloween Spooky Days

Wacht, heeft het jaarlijkse Halloween-evenement van Walibi een andere naam gekregen? Nee, over de Fright Night lees je hieronder meer. Maar nieuw zijn de Halloween Spooky Days:
Walibi Halloween Spooky Days
Halloween Spooky Days is de dagvariant van het Halloween-event in Walibi, gericht op stoere kids tot 12 jaar. Het kids-proof evenement vindt plaats op alle Halloween Fright Nights-dagen, plus op alle dagen in de herfstvakantie. Natuurlijk zijn al onze attracties open, maar tussendoor komen kinderen oog in oog te staan met spooky freaks. De kans is groot dat ze overdag ook Daysee tegenkomen. Zou zij net zo gek zijn als Eddie de Clown…?

De Scare Zones en het spookhuis tijdens Halloween Spooky Days
– Scare Zone Firepit. In Firepit kun je helemaal los gaan met te gekke Amerikaanse Halloween games, enge dieren aaien, geschminkt worden en lekker springen op de beats van de Hillbillie danceparty!
– Scare Zone Campsite the Sunshine. De bewoners van Campsite the Sunshine stellen hun terrein open voor bezoekers. Deze Halloween hebben ze alleen geen zin in treats, alleen tricks!
– Scare Zone Pirate’s Cove. Welkom in de verloren wereld van gestrande piraten. Tussen de scheepswrakken proberen de piraten zichzelf in leven te houden.
– Haunted House Spooky Manor. Het landhuis van de familie Jefferson is vervloekt. Lady Jefferson heeft geesten opgeroepen en dit is gruwelijk misgegaan. Nu dwaalt haar geest en dat van alle andere oud-bewoners door het huis.

Halloween Spooky Days vindt overdag plaats op 5, 6 en 11 t/m 27 oktober van 10.00 tot 17.00 uur

Halloween Fright Nights: Enter Insanity

Halloween Fright Nights: Enter Insanity
Natuurlijk vinden in Walibi ook de Halloween Fright Nights weer plaats, dit jaar met het thema Enter Insanity!
Dat Eddie de Clown op zijn zachtst gezegd een beetje insane is, komt voor de doorgewinterde Halloween Fright Nights-fan niet als verrassing. Dit jaar maak je door het hele park kennis met de verschillende freaky persoonlijkheden die in Eddie’s hoofd strijden om alleenheerschappij. Zet je dus maar schrap voor een bloedstollende editie van Halloween Fright Nights, waarbij je mag hopen dat je Eddie’s ‘vriendelijke’ persoonlijkheid tegen het lijf loopt… Durf jij het aan? Kom dan in oktober naar Walibi Holland en enter insanity!

4 nieuwe Scare Zones
Naast een bloedstollend thema, maken gasten tijdens Halloween Fright Nights kennis met 4 nieuwe Scare Zones:
– Eddie’s Festival of Freaks. Dit jaar staat Eddie de Clown voor de 13e keer aan het hoofd van Halloween Fright Nights. Omdat 13 het lievelingsgetal van Eddie is, organiseert hij een feestje en iedereen is uitgenodigd!
– Tangled Twigs. Dit prachtige stuk ongetemde natuur lijkt op het eerste gezicht heel vredig, totdat je iets verder kijkt…
– Villains. Superhelden kunnen niet bestaan zonder slechteriken…
– Nightmares. Veel kinderen hebben nachtmerries. De meesten groeien hier uit, maar sommigen niet…

De Walibi Halloween Fright Nights vinden plaats in de volgende weekenden:
5/6 oktober, 11 t/m 13 oktober, 18 t/m 20 oktober en 24 t/m 27 oktober. Kaarten kosten €39,50 per stuk, je zult wel moeten bijbetalen voor sommige spookhuizen.

Hellendoorn / Heksendoorn: Screams

Hellendoorn / Heksendoorn: Screams
In oktober verandert Hellendoorn in Heksendoorn, een sfeervol Halloween-evenement voor alle leeftijden. Maar in de avonden van 19 en 26 oktober verandert het in een doodeng park en gaat de minimum adviesleeftijd omhoog naar 12+.

Het programma van Heksendoorn: Screams begint om 19u00 en duurt tot 22u00. Op dat moment betreden zo’n 150 scare actors het pretpark en openen er 4 scarezones (Bloody Underground, Pirates Bay, The Ring en Zombie Escape) en 3 spookhuizen:
Horror Hotel: een ondergronds gangenstelsel leidt je door dit doodenge hotel. Weet jij uit te checken?
Death Lab: opletten geblazen in dit spannende laboratorium, want gemuteerde patiënten wachten op je..
House of Witches: dit nieuwe spookhuis brengt jouw hartslag op hol. Weet jij te ontkomen aan de boosaardige bewoners?

Tickets kosten €18,50 en zijn de hele dag geldig.

Toverland: Halloween Nights

https://www.youtube.com/watch?v=g5tdVHNqero
Tijdens het Halloween-evenement in Toverland jagen honderd scare actors de bezoekers de stuipen op het lijf in vijf scare zones, twee spookhuizen en een doolhof. Daarnaast wordt er een compleet nieuwe walkthrough experience gecreëerd in de bossen aan de rand van Toverland. De avonden worden afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

In de nieuwe walkthrough experience The Witches Forest betreden waaghalzen het bos achter themawereld Avalon. “Hier leggen ze in het donker een 10 minuten durende route af over mistige slingerpaadjes”, vertelt David Slob, Creatief Leider Entertainment. “In The Witches Forest heersen de heksen en worden duistere rituelen uitgevoerd. Bezoekers zijn gewaarschuwd, want niet iedereen keert terug uit dit behekste bos.”

Ook de twee spookhuizen en het doolhof hebben een nieuw Halloween-thema gekregen. Zo heeft een gekke poppenmaker zijn intrek genomen in de cake walk-attractie Villa Fiasko. In zijn spookhuis ‘The Dollhouse’ zijn de poppen levensecht. Of het een goed idee is om op zoek te gaan naar een verdwenen boswachter in een donker bos, ontdekken diegenen die het spookhuis ‘Fear the Woods’ betreden. Wie doolhof ‘Trapped’ durft te bezoeken, moet oppassen voor ongedierte. Opgejaagd door ratachtige wezens is de zoektocht naar de uitgang van dit helse doolhof een hele uitdaging.

De Halloween Nights vinden plaats op 12, 15, 16, 17, 18, 19, 25 en 26 oktober. De spookhuizen Fear the Woods en The Dollhouse zijn geopend vanaf 17.00 uur, de overige activiteiten starten om 18.30 uur. Toverland is tijdens de Halloween Nights geopend tot 23.00 uur.

Halloween in Drouwenerzand: All-in Halloween

https://www.youtube.com/watch?v=LjHdZOVoMOE
Attractiepark Drouwenerzand heeft een aantal specifieke Halloweendagen, elke zaterdag in oktober èn woensdag 23 oktober, waarbij het park is aangekleed en is geopend van 13.00 – 21.00 uur.
Dit jaar zijn er twee nieuwe spookhuizen met een adviesleeftijd van 12+: Scary Inferno en De Passage.

Archeon: Freaky Night

Niet de hele maand oktober, maar alleen in het weekend van 18 en 19 kun je genieten van een extra duister Archeon. Circus Bizzar is neergestreken en er heerst overal spanning, angst en afschuw.

Er worden een aantal bezoekers vermist. De circusleeuw is al een tijdje uit zijn kooi en er zijn bloedsporen gevonden bij de artiesteningang. In diverse Frighthouses maak je kennis met de meeste gruwelijke personages en een clown die je nooit tegen had willen komen.

Kaarten zijn te koop vanaf €19,50

Moviepark Germany: Halloween Horror Fest

Moviepark Germany: Halloween Horror Fest
Een uurtje buiten de Nederlandse grens vind je Movie Park Germany, waar jaarlijkse Halloween ook grootst wordt gevierd. Zeker voor filmliefhebbers is dit een mooi uitstapje!
Het park krijgt tijdens de weekenden 4 Halloween Scare Zones:
Dead West: 3 doolhoven (Deathpital, Campout, The Walking Dead Breakout), 1 Halloween-show en de Terror Tower
Acid Rain: 1 doolhof (The Slaugterhouse) en 1 Halloween-show
Fear Pier: Een kopie van de beroemde Santa Monica pier in Califonië, alleen is er nu een horror-kermis!
Horrorwood Bouevard: 4 doolhoven (Hostel, Circus of Freaks, Insidious 2, Wrong Turn)

Halloween Horror Fest vindt plaats op 3 t/m 6 oktober, 10 t/m 13 oktober, 17 t/m 20 oktober, 24 t/m 27 oktober, 31 oktober t/m 3 november en 8 t/m 10 november. Kaarten zijn te koop vanaf €31.

Halloween Walibi Belgium

We hebben best vaak over Walibi Holland, maar in België viert Walibi al voor de 20e keer Halloween!
https://www.youtube.com/watch?v=QrsHzzq3cIM
Van 12 oktober tot en met 3 november 2019 transformeert Walibi Belgium zich in een lugubere plek waar meer dan 350 bloeddorstige monsters de bezoekers in een ware nachtmerrie doen belanden. Voor deze feestelijke editie ziet Walibi het grootser dan ooit: negen spookhuizen, zes scare zones en vier shows.

Het pretpark staat in totaal 14 dagen in het thema van Halloween en is in de periode 9 avonden geopend (19 oktober, 25 oktober t/m 2 november). Meer info en tickets vind je hier.

Disney’s Halloween Festival

Disneyland: Waar de Efteling heel duidelijk zegt familievriendelijke te willen blijven en niks met Halloween doet, bewijst Disney al jaren dat die wél kan. Natuurlijk, verwacht geen extreem enge, 18+ ervaringen zoals bij de Walibi’s en Movie Park Germany. Maar geniet van Halloween op de echte Disney-manier.

Het hele park is aangekleed in Halloween-sferen en meerdere keren per dag rijdt Mickey’s Halloween Harvest Celebration (parade) door het park.
Daarnaast is er de theatershow Ursula’s Halloween met alle Disney-schurken, onder leiding van de zeeheks uit The Little Mermaid.
https://www.youtube.com/watch?v=utTssKx-adY
Op 26 én 31 oktober is het tijd voor Disney’s Halloween Party. Tijdens deze avond, waarvoor een apart ticket nodig is, mag je verkleed naar het Disneyland Park komen. Van 20:30 tot 01:00 uur zijn er unieke shows, een parade en zeldzame Disney figuren te zien. Daarnaast blijven vrijwel alle attracties in het park tot sluitingstijd geopend.
Meer informatie en tickets vind je op de website van Disneyland.
Disney's Halloween Festival


Lees ook:

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers
7 leuke Halloween-activiteiten

Naar welk pretpark ga jij met Halloween? Welke parken ben je al eerder geweest en wat vond je er van?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken”

Plaats een reactie