7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Dit is een artikel van een vorig jaar. Kijk hier voor de laatste Halloween-updates.

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma’s uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten voor een leuk dagje uit (met de familie) in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.

Over Halloween in Pretparken en Halloweenspookhuizen hebben we aparte artikelen.

Halloween Zoetermeer

Van 25 tot en met 27 oktober noemt Zoetermeer zich Halloweenstad Zoetermeer met op de 25e een Halloweenwalk, de 26e een Halloween Shoppingday, de 27e Halloween kidsday en natuurlijk op de 31e Halloween zelf. Maar dat zegt misschien nog niet zo veel.
De Halloweenwalk bestaat uit 8 scare zones, een haunted park, diverse theater voorstellingen en een Halloween Circus. De volgende dag shoppen in Zoetermeer zal een bijzondere griezelige ervaring zijn.

Daarna verandert Zoetermeer vervolgens tot 3 november in Thrillercity, het Nederlands Thriller Festival vindt er dan plaats.

AttitudeFest Halloween

Online kleding- en merchandiseshop Attitude organiseert op zaterdag 26 oktober van 14:00 tot 22:00 het AttitudeFest Halloween in P3 – Purmerend.
Op het programma van de alternative webshop staan onder andere: Halloween Costume Battle, Pumpkin Carving, Halloween Crown & Horn Workshop , Spooky Make-up Workshop en Rock-A-Oke. Plus optreden van de bands Pandora’s Key, Bloid en Charcoalcity.
https://www.youtube.com/watch?v=Mq8sUBks9VY
Tickets en meer informatie vind je online.

Halloween Horror Show 2019

Elk jaar vindt er in zo’n 20 bioscopen in Nederland de Halloween Horror Show plaats, een filmmarathon die om middernacht begint en vier horrorfilms op het programma heeft staan. De films van 2019 zijn bekend, lees meer hier. Houd de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober vrij en de facebook-pagina in de gaten.

Halloweenfair West-Friesland

Op 19 & 20 oktober vindt voor de 5e de Halloweenfair West-Friesland plaats in Bovenkarspel. Met overdag een uitgebreide braderie, spookhuis, Miss & Mr. Halloween-verkiezen en ’s avonds wordt het een stukje griezeliger gemaakt voor de oudere Halloween-liefhebbers.

Meer info op de site van Halloweenfair West-Friesland.

Halloween-Griezel-Express

https://www.youtube.com/watch?v=Z2m5uIoy-gk
De Veluwse Stoomtrein Maatschappij rijdt op zaterdag 26 oktober een speciale Halloween-rit:
Met het invallen van de schemer komt Herr Hoff – de vloek van de VSM – samen met andere duistere figuren tot leven. De weerloze reizigers van de vorige edities van de Griezel-Express hebben meerdere trauma’s opgelopen, wat er precies is gebeurd is nog altijd een raadsel. Tijdens deze editie reist u mee in één van onze rijtuigen om te genieten van deze bloedstollende reis. Plotseling komt de stoomtrein tot stilstand op het verlaten station van Loenen. Loenen is omgetoverd tot een spookstation, gaat het u lukken om na afloop van de route door dit spookstation en omliggende weilanden weer in de trein te stappen om terug te keren naar uw beginstation?
Kaarten zul je online moeten reserveren.

The Walking Drunk Pubcrawl

Leuk hoor, al die marktjes en kinderverkleedfeestjes, maar soms heb je gewoon dorst! Dan hebben we een hele simpele suggestie voor je. Op zaterdag 26 oktober vindt in Den Haag van 21:00 tot 01:30 de The Walking Drunk Pubcrawl plaats. Een kroegentocht met costume contest, vele freaks, en je wordt de hele avond volgegoten met bloederige shotjes!

Zombiesquad Arnhem


Op 31 oktober vindt voor de negende keer de zombiewalk plaats in Arnhem. Vanaf 15 uur kun je aansluiten bij de Zombies, Spoken, Monsters en andere griezels voor Willemeen (Willemsplein 1). De route van ongeveer 3 kilometer loopt door het hele centrum. Meer informatie bij Zombiesquad.

Lees nu:
Deze 5 Halloween-feesten pakken flink uit!
Vier Halloween in deze 8 pretparken
5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers

Natuurlijk kunnen we onmogelijk een overzicht maken met alle evenementen. Heb of weet jij nog een evenement dat onze lezers niet mogen missen? Plaats het in het reactieveld hieronder!
Houdt het volgende format aan:
– Titel
– Omschrijving
– datum/tijden
– prijzen + tickets(link)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “7 leuke Halloween-activiteiten 2019”

  1. Het evenement “Halloween op Fort Kijkduin” mag ook niemand missen.
    Door de krochten van het fort zul je ieder moment achter je blijven kijken, een gevoel van walging zal je besluipen, om iedere hoek kan je grootste angst uitkomen.
    Lopend door tunnels, benauwde ruimtes, zalen en duinpannen niet wetend of je er al bijna bent of net bent begonnen. Adviesleeftijd 12+.

    Beantwoorden

Plaats een reactie