5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Dit is een artikel van een vorig jaar. Kijk hier voor de laatste Halloween-updates.

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween. We hebben hier een aantal spookhuizen, escape rooms en horror experiences uitgelicht:

Het Bajes Experiment, De Reddingsactie

De Bijlmerbajes in Amsterdam staat leeg. Vorig jaar werd daar dankbaar gebruik van gemaakt en werd er een escape room ingericht. Maar ruim twintig proces van de mensen zijn de bajes nooit meer uitgekomen…

Inmiddels heeft een medisch onderzoeksteam het laboratorium in de kelder heropend. De specialisten zijn er zeker van dat het mogelijk is om, met een aangepaste samenstelling van de bestanddelen van het vaccin, een tegengif te creëren voor de experimenten.

Maar sinds het uitvallen van de stroomgenerator is het niemand meer gelukt contact te krijgen met de vrijwilligers in de kelder. Niemand weet of zij nog steeds werken aan een tegengif. Niemand weet of zij nog in leven zijn. Daarom heeft Stichting Cure dit jaar een reddingsactie opgezet waaraan jij als bezoeker je steentje kunt bijdragen. Als je durft. Lukt het jou om de vrijwilligers en de bezoekers van vorig jaar te bevrijden en op tijd een tegengif te vinden?

Het Bajes Experiment, De Reddingsactie vindt elke vrijdag en zaterdag tot 3 november plaats. Tickets (€32,39) zijn online te koop.

Halloween The Villains V

Al voor de vijfde keer wordt er de Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf het evenement Halloween The Villains V georganiseerd. In het park van zo’n 25 hectare vindt je op 25 en 26 oktober 6 scare zones:

The Mine: Onder mysterieuze omstandigheden verdwenen er steeds meer mijnwerkers in de mijn. Hij werd gesloten, maar wat is er gebeurd met die mijnwerkers? Durf jij het aan om een kijkje te gaan nemen?
Fairground of Dread: Deze kermis was ooit drukbezocht, maar het verval sloeg toe en het trok dood en verderf aan…
Devil Night “The Crows”: Spectaculaire vuurspuwers performance! De doden worden tot leven gewekt en hun ziel wordt verbonden met een kraai!
Fear!: De angst overheerst in dit duistere doolhof waar je niet weet wat je tegen kunt komen..
The Haunted Dollhouse: Indoor zone met 2 etages! Dit sinistere poppenhuis opent zijn deuren. Kom je ook spelen?
Black Forest: Demonische rituelen vinden plaats in het bos, uitgevoerd door heksen, zwarte weduwen en andere boswezens.

Op zaterdag 26 oktober wordt er ook nog van middernacht tot 02u00 een afterparty georganiseerd. Meer informatie en tickets (v.a. €17,45) via de facebook-pagina.

The Haunt Of Dr. Joseph Kirchhoffs


Op 25 en 31 oktober organiseert het Sprookjesbos in Valkenburg aan de Geul een Halloween Experience, welke enkel toegankelijk voor iedereen ouder dan 14 jaar,de adviesleeftijd ligt zelfs op 16+.

Dr Joseph Kirchhoffs, in het dagelijks leven chirurg, werd in 1772 na gruwelijke martelingen ter dood veroordeeld. Hij werd ervan verdacht de aanvoerder van de roversbende ‘de Bokkenrijders’ te zijn. Maar was dat wel zo? Was hij een goede chirurg die valselijk beschuldigd werd of was Dr. Kirchhoffs, zoals men beweerde, een knecht van de duivel?

Deze experience waar je door meerdere griezelige gebieden zal dwalen kost €17,50 en duurt ongeveer 1,5uur. Meer informatie en ticket op www.thehauntof.nl.

The Escape Experience: Night of Darkness

https://vimeo.com/326993932
Bij de Vuurlinie Beverwijk kun je tijdens het weekend van 1 t/m 3 november een driedubbele Halloween Escape Experience ervaren. Je zult niet één keer moeten ontsnappen, maar je weg vinden door drie verschillende gebieden waar ook nog geen zombies en andere monsters het op je hebben gemunt! Nog niet erg genoeg? Er liggen snipers op de loer, die met één schot de levensduur van jouw en je team in het spel flink kunnen verkorten… Bewapend met schild en lasergun begeef je je door het land van snipers en horror.

Deze Escape Experience in Beverwijk duurt ongeveer twee uur, kaarten (v.a. € 189 per groep) zijn online te koop.

The Horror Zone presents: 2073


Net als Halloween voorbij is kun je gelukt nog door. In Best organiseert The Horror Zone al jaren een horrorevenement. Dit keer is vindt het plaats op 8/9, 15/16 en 22/23 november met het thema: The Apocalypse 2073.

Tussen 19:00 en 23:00 uur stort de wereld zich in complete chaos en wetteloosheid en nemen de meest gruwelijke types het terrein van Bevrijdende Vleugels in Best over. Sta jij sterk genoeg in je schoenen? Word onderdeel van het einde van de wereld.

Het is het jaar 2076. Sinds de Apocalyps van ‘73 is de wereld zoals jij hem kent vergaan. Dingen die als vanzelfsprekend worden ervaren zijn verloren gegaan en er is geen enkele vorm van orde te bespeuren. Verschillende groepen en individuen vechten al jarenlang om overleving en heerschappij in deze donkere, ijskoude wereld die geen genade kent. Als alles weg is, zal de ware aard van de mens naar boven komen. Jager of prooi, kies jouw pad en overleef!

The Horror Zone bestaat uit 3 spookdoolhoven (The Power Plant, The Ravens’ Nest, Shadow Seekers) en als je deze hebt overleefd kun je tot rust komen in de Central War Zone.

Kaarten (v.a. €19.50) en meer informatie vind je op de website.


Lees ook:

Vier Halloween in deze 8 pretparken
7 leuke Halloween-activiteiten

Natuurlijk kunnen we onmogelijk een overzicht maken met alle evenementen. Heb of weet jij nog een evenement dat onze lezers niet mogen missen? Plaats het in het reactieveld hieronder!
Houdt het volgende format aan:
– Titel
– Omschrijving
– datum/tijden
– prijzen + tickets(link)

Interessant artikel?

1 gedachte over “5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)”

Plaats een reactie