Filmprogramma van Halloween Horror Show 2014 in 20 steden

Dat de Halloween Horror Show in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 november voor de zesde keer plaatsvindt in Amsterdam, hebben we een poosje geleden al gemeld. Maar nu is er eindelijk meer duidelijkheid over de andere deelnemende steden en de films die daar vertoond worden (want het programma is dus niet overal hetzelfde).

Horrorliefhebbers kunnen zaterdag 1 november vanaf middernacht nu ook in ARNHEM, BEVERWIJK, DEN HAAG, EINDHOVEN, GRONINGEN, HEERLEN, HELMOND, KLAZIENAVEEN, PANNINGEN, ROTTERDAM, TERNEUZEN, TILBURG, UTRECHT, VLISSINGEN, IJSSELSTEIN en ZUTPHEN gruwelen tijdens de horrorfilmmarathon die de hele nacht duurt. Daarnaast start de marathon in HEEREVEEN al op vrijdag 31 oktober, in WINTERSWIJK zaterdagnacht 8 november en in LEIDEN vrijdagnacht 14 november. Het programma kan per stad verschillen!Halloween Horror Show 2014

Amsterdam

Mr. Horror himself, Jan Doense, presenteert de Halloween Horror Show live in Pathé Tuschinski Amsterdam met de Belgisch-Nederlandse coproductie WELP, OUIJA, [REC] 4: APOCALYPSE en ZOMBEAVERS. Bezoekers die in Amsterdam verkleed naar de Halloween Horror Show komen, wacht een verrassing.

De Halloween Horror Show in AMSTERDAM maakt dit jaar opnieuw deel uit van het grootse Amsterdam Halloween Festival, dat loopt van 29 oktober tot en met 1 november. Amsterdam Spook is de stuwende kracht achter dit evenement, met behalve het traditionele gekostumeerde feest bij Hotel Arena Club (31/10, thema dit jaar: ‘The Underworld’) ook een gethematiseerd diner, make up workshops, en een Halloween skatetour. Voor alle informatie: www.halloweenamsterdam.com

19 Andere steden

In de Pathé bioscopen in Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Helmond en Tilburg zullen de volgende vier films vertoond worden: WELP, DEAD SNOW 2: RED VS. DEAD, [REC] 4: APOCALYPSE en ZOMBEAVERS.

In Beverwijk, Heerenveen, Heerlen, Klazienaveen, Leiden, Terneuzen, Vlissingen en Zutphen vindt tegelijkertijd in twee verschillende zalen een dubbele horrormarathon plaats met 4 films in ieder blok. De vertoonde films zijn WELP, [REC] 4: APOCALYPSE, ZOMBEAVERS, DEAD SNOW 2: RED VS DEAD, THE DAMNED, de geremasterde klassieker HALLOWEEN , CABIN FEVER 3: PATIENT ZERO en ANNABELLE (onder voorbehoud). Het publiek kan uit beide blokken een eigen filmprogramma van 4 films samenstellen.

In Panningen staan 6 films op het programma. Vanaf 22:00 uur de keuze tussen WELP of DEAD SNOW 2: RED VS DEAD, en vanaf middernacht kan men genieten van [REC] 4: APOCALYPSE, de geremasterde klassieker HALLOWEEN, ZOMBEAVERS of CABIN FEVER 3: PATIENT ZERO.

In IJsselstein en Winterswijk bestaat het programma uit de films WELP, [REC] 4: APOCALYPSE, ZOMBEAVERS en DEAD SNOW 2: RED VS DEAD.

Halloween Horror Show Films

Korte inhoud van de geprogrammeerde horrorfilms

Welp

In de Ardennen kun je maar beter niet verdwalen. Dat weten we al sinds 2004, toen Fabrice Du Welz hoge ogen gooide met Calvaire. Zijn Vlaamse landgenoot Jonas Govaerts plaatst zijn gloednieuwe Belgische horrorfilm Welp eveneens in de Ardense bossen, waar een weekend kamperen met de scouting uitmondt in een nachtmerrie. Dat begint wanneer Sam in de bossen een verwilderde, gemaskerde jongen tegenkomt.

WELP is een Belgisch-Nederlandse coproductie, die onlangs zijn wereldpremière beleefde op het Toronto International Film Festival als onderdeel van het programma Midnight Madness. Submarine is de Nederlandse producent.

[REC] 4: APOCALYPSE

Voor de vierde en laatste aflevering van de [REC]-reeks neemt geestelijk vader Jaume

Balagueró wederom de honneurs waar als schrijver en regisseur. Ook actrice Manuela Velasco keert terug, als de eigenwijze tv-journaliste Ángela Vidal die in de eerste twee delen verslag deed van de uitbraak van het zombievirus. Het resultaat is een spannend en spectaculair vervolg dat de zenuwslopende horror van de eerste twee delen evenaart.

ZOMBEAVERS

Het moest een gezellig weekendje worden in een blokhut aan het meer. Gewoon, meiden onder elkaar. Maar toen doken de jongens op. En daarna de zombiebevers! Debuterend filmmaker Jordan Rubin, liet zich inspireren door alles van klassiekers Evil Dead en Jaws tot het beste van Troma en de Muppets. De Muppets? Jawel, want Zombeavers maakt gebruik van lekker ouderwetse poppen in plaats van digitale effecten. Groteske, bloederige poppen die overal hun tanden in zetten. Zombeavers is met zijn mix van uitzinnige humor een splatterhorror!

DEAD SNOW 2: RED VS DEAD

Na het ongekende succes van zijn debuutfilm Dead Snow (2009) mocht regisseur Tommy Wirkola naar Hollywood. Daar timmert hij nu aan de weg, maar het weerhield hem er gelukkig niet van een vervolg te maken op zijn krankzinnige debuutfilm, waarin nazi-zombies een slachting aanrichtten. Martin is de enige overlevende en hij moet in deel 2 opnieuw de strijd aangaan met de zombies van het Derde Rijk. Hij krijgt daarbij hulp van een Amerikaans zombie squad en een leger wandelende Russische lijken. Maar er is ook slecht nieuws: de arm die hij in het eerste deel moest afzagen is vervangen door de arm van een nazi-zombie… Extreem bloedvergieten en hilarische grappen in deze instant-cultfilm.

OUIJA

Met een ouijabord kun je contact maken met geesten, maar een beetje horrorfan weet dat daar alleen maar ellende van komt (had Regan in The Exorcist dat ouijabord in de kast laten liggen, dan was die demon Pazuzu misschien wel nooit verschenen). In deze horrorfilm van de producent van Insidious, Sinister en Oculus probeert een groep vrienden in contact te komen met hun overleden vriendin Debby. Dat lukt wonderwel! Maar is het wel Debby met wie ze via het ouijabord communiceren? Of is het iets anders dat zich alleen maar vriendelijk voordoet? Iets kwaadaardigs, dat van gene zijde probeert de wereld van de levenden binnen te dringen…

THE DAMNED

David en zijn verloofde Lauren behoren tot een groepje backpackers dat in Zuid-Amerika onderdak zoekt bij een verloederde herberg. Daar treffen ze in de kelder een vastgeketend meisje aan. Het gezelschap twijfelt geen moment en ontfermt zich over het arme kind, niet wetende dat ze zojuist een heks hebben losgelaten. En we bedoelen niet een verwend klein kreng, maar een heuse heks, een bruja.

ANNABELLE

Het engste in de bovennatuurlijke horrorfilm The Conjuring was Annabelle, de behekste pop achter wier doodse glimlach en glazige blik een onmetelijk kwaad schuilgaat. Maar hoe raakte de pop bezeten? En door wie of wat? Dat verhaal wordt verteld in deze prequel, waarin de onschuldig ogende pop in handen komt van een nietsvermoedend echtpaar dat vervolgens niet alleen geconfronteerd wordt met onverklaarbare fenomenen, maar ook met een satanische sekte.

HALLOWEEN

De moeder van alle slasherfilms mag dan meer dan 35 jaar oud zijn, de klassieker van John Carpenter heeft niets aan kracht ingeboet. De terugkeer van de psychopathische moordenaar Michael Myers naar zijn geboorteplaats Haddonfield, waar hij babysitter Jamie Lee Curtis begint te stalken, is nog steeds een masterclass van suspense en goed getimede schrikeffecten. Door Myers niet als gestoorde killer maar als verpersoonlijking van het kwaad te presenteren (‘pure and simply evil’, zoals zijn psychiater het zegt), krijgt Halloween het aanzien van een eng verhaal voor het slapengaan, waarin niemand minder dan de boogeyman himself de hoofdrol speelt. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard en nu voor het eerst sinds jaren weer (geremasterd) te zien op het witte doek!

CABIN FEVER 3: PATIENT ZERO

“Spannend en bloederig… Een welkome verrassing!” – UK Horror Scene
Sean Astin uit The Lord of the Rings schittert in deze gloednieuwe Cabin Fever-film! Een groep vrienden viert een vrijgezellenfeest op een boot in de Caribische zee. Wanneer ze bij een afgelegen eilandje aanmeren besluiten ze de nacht door te brengen op het strand. Al snel ontdekken ze dat er iets niet pluis is op het paradijselijke eilandje: de vissen in het water zijn allemaal dood en de zeebodem is bezaaid met lijken! Wanneer een van de jongens zich bezeert, raakt hij besmet met een mysterieus virus waardoor zijn lichaam begint te rotten. De vrienden moeten niet alleen het virus overleven maar ook elkaar! En dan blijkt het eiland bovendien niet zo verlaten als ze dachten…

Zie voor het overzicht van alle deelnemende bioscopen, het filmprogramma in de diverse steden met beschrijvingen en links naar de trailers, en informatie over de kaartverkoop: www.horrorshow.nl

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

9 gedachten over “Filmprogramma van Halloween Horror Show 2014 in 20 steden”

 1. Ik ga in A’dam, maar had gezien het programma beter naar Arnhem kunnen gaan… Inmiddels ook een concertkaartje voor de avond ervoor in Paradiso, dus wordt dan toch A’dam.

  Beantwoorden
  • Ik ben twee keer naar een filmnacht (één horror, één anime) in filmhuis Focus in Arnhem geweest, waar je ook je eigen programma kon samenstellen uit de films die daar verdeeld over drie zalen draaiden. Was erg gaaf!

   Beantwoorden
    • Welp! Ik vond ‘m erg goed. (Misschien ben ik als inwoner van de lage landen niet helemaal objectief, maar toch.) Overigens vond ik [REC]4 ook cool, maar als je die afzet tegen deel één dan heeft ’t niet veel om ’t lijf. Wel een waardige afsluiter van de serie, denk ik. Zombeavers vond ik overigens ook leuker dan ik had verwacht. Blijft Ouija over, daar vond ik geen reet aan 😛 Ik had echt véél liever Dead Snow 2 gezien. Wat vond jij de beste film?

     Beantwoorden

Plaats een reactie