Haunted Castle: Halloween in Kasteel Keukenhof

Horror Carnivale
Horror Carnivale

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober staat ook Kasteel Keukenhof in Lisse in het thema van Halloween. Met tal van activiteiten wordt onze favoriete feestdag gevierd.

Haunted Places

Er zijn diverse spooklocaties, zoals de Trail of Terror door het bos dat het Kasteel Keukenhof omringt. Overdag is het prachtig en sfeervol, maar ‘s nachts hangt een lugubere en duistere sfeer. Men fluistert dat zich in het bos nare wezens schuil houden, zoals geesten, misvormden, monsters…

Als je clowns eng vindt, dan moet je naar Horror Carnivale! En als je ze niet eng vindt, dan zal Horror Carnivale daar verandering in brengen. Het circus van de familie Poppovic was de beste in zijn soort, maar toen het noodlot toesloeg bleven alleen de clowns over. Betreed hun huis en proef de akelige sfeer van het eens zo beroemde circus Poppovic…

De ingang van Het Labyrinth is misschien wel te vinden, maar kom je er ooit nog uit?

In de Scarezone hebben ze de zombies weten op te sluiten. Ga er niet in! De kans dat je naar buiten komt zonder ook besmet te zijn is klein! (Advies 16+)

Films, Panic Picture House

Op Haunted Castle kun je korte horrorfilms kijken van Nederlandse filmmakers geselecteerd, zoals Desideratum, Cursed, Hybris, Between You and Me, Cold Spring en Lijkzang. Durf jij the Panic Picture House te betreden?

Vertellers

Vertellers zijn er ook. Daan van Loon en David van den Bosch vormen het vertellersduo Dá Fhili (is Oud-Iers voor ‘twee barden’). Zij hebben zich gespecialiseerd in improvisatievoorstellingen voor volwassenen. Tijdens Haunted Castle 2014 zullen de twee verhalenvertellers geen zoete, warme slaapverhaaltjes vertellen. De donkerste krochten van de wereld worden niet ontweken in de duivelse horrorverhalen van Dá Fhili.

Haunted Castle in Kasteel Keukenhof
Haunted Castle in Kasteel Keukenhof

Schrijvers

Genre-schrijvers mogen natuurlijk niet ontbreken, aanwezig zijn: Olga Ponjee, scenario- en verhalenschrijfster. Na haar studie aan de Nederlandse Filmacademie werkte ze onder andere mee aan de televisieserie Feuten en de historische fantasyfilm De Schaduw van Bonifatius, ze schreef ook het script van Windmill Massacre. Anthonie Holslag, heeft verschillende verhalen geschreven, die zowel in Nederland als in Amerika in diverse school- en studentenbladen zijn gepubliceerd, wij hebben recent nog het verhaal Bloedvlekken geplaatst. Terrence Lauerhohn, schrijver van de korte science fiction roman ‘Noptula’ en zes korte verhalen. Nanna Dillen, schrijfster van Bevroren Landschap. Tom Thys schrijft korte verhalen die regelmatig worden gepubliceerd in verhalenbundels, literaire tijdschriften, en op De Nachtvlinders (zoals Cyberdelia en Pisang Ambon). Bianca Schepel, schrijfster van De Ruiters van de Dood; Gabriël. J. Sharpe (pseudoniem van Joris van Leeuwen), schrijver van Duivelsgezind (2005), Het Web van Senora, Het Meisje dat Vlam Kon Vatten.

Kinderentertainment (alleen zaterdag)

Floor Improve gaat met kinderen van 6 tot 12 jaar op zoek naar griezelige plekken, wezens en gebeurtenissen. Aan de hand van improvisatietheater worden eigen verhalen bedacht en is het aan de deelnemers te bepalen wat er gebeurt! Theater Grootduimpje is er met een variatie van leuk en griezelig interactief entertainment. De Grabbelheks is er ook, voor slechts 50 cent mogen de kinderen iets uit de vakjes op haar rok halen. De opbrengst zal naar een goed doel gaan. Om 13.30 en 15.30 zal er in het koetshuis een Quiz plaatsvinden. Op de binnenplaats van het koetshuis kunnen kinderen dit jaar een Toveropleiding volgen. Wanneer ze alle lessen hebben afgerond krijgen ze een ‘magisch cadeautje’.

Het spookt in Lisse!
Het spookt in Lisse!

Shows

Na een avond griezelen is het tijd om die adrenaline te gebruiken voor iets anders: een dansfeest! Trek je beste (engste!) outfit aan en voetjes van de vloer bij het Frightening Feast! Het Huis der Ongewenste Personen bestaat uit een vreemde verzameling wezens, ongepast gevonden voor de samenleving. Het gespuis uit de goot, gered uit reizende freak shows, opgevangen in een tehuis. Stap binnen en ontmoet de cliënten. House of Wax zal een waar Victoriaans Freak Circus presenteren op Haunted Castle! Aanschouw hier de meest extraordinaire freaks die Papa Giacomo heeft verzameld door zijn vele reizen naar verre landen. Wandel binnen in de tempel van Voodoo Mawu Bokor, als je durft tenminste. Hier worden bij kaarslicht de meest bizarre rituelen uitgevoerd. Verschillende voodoo priesters bevolken de tempel en ze hebben allemaal hun eigen angstaanjagende specialiteit. Theater Gothika presenteert: “Tricks and Treat”, een bizarre show waarbij het publiek getrakteerd zal worden op tricks, slapstick en muziek. Dit alles overgoten met een vleugje HORMOR (combinatie van horror en humor). Ook de band Frantic Vermin treedt op, en je kunt griezelen bij Igor’s Googelsjo.

En alsof dit nog niet genoeg is, is er ook een markt met tientallen standhouders. Griezel ze!

Kasteel Keukenhof
Keukenhof 1
2161 AN Lisse
www.hauntedcastle.nl

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie