HBO werkt aan The Shining-serie Overlook

WarnerMedia is op dit moment keihard aan het knallen om nieuwe series te maken voor hun nog te lanceren streamingdienst HBO Max. Deze week werd weer een rijtje aangekondigd, waaronder Overlook. Deze serie is gebaseerd op Stephen King’s The Shining.

Veel is er nog niet bekend over de serie, uit het persbericht: “Overlook wordt een serie met nog niet eerder vertelde verhalen uit het beroemde Overlook Hotel uit The Shining.” Met deze beschrijving lijkt het er op dat het een soort van prequel serie wordt, welke de oorsprong van de verschillende horrors uit het hotel zal verklaren.

The Shining (1980) ©Warner Bros

De serie wordt geproduceerd door J.J. Abrams en Ben Stephenson van Bad Robot in samenwerking met Warner Bros. Television. Deze combinatie was eerder al verantwoordelijk voor de Stephen King-serie Castle Rock. Ook werkt Bad Robot met Jordan Peele aan Lovecraft Country voor HBO.

Komende maand wordt HBO Max, een nieuwe Netflix-concurrent van WarnerMedia gelanceerd in de Verenigde Staten, de plannen om ook naar Europa te komen staan met potloot in de planning voor 2021. Het bedrijf laat nog open in hoeverre dit een samenwerking gaat zijn met bestaande distributiepartners, zoals Ziggo.

Op de streamingdienst zullen programma’s verschijnen van de verschillende WarnerMedia-merken: HBO, Warner Bros, The CW, DC, CNN, Cartoon Network en Adult Swim. Er wordt gewerkt aan een flink aantal nieuwe producties, naast Overlook zijn The Last of Us en Gremlins: Secrets of the Mogwai interessant voor De Nachtvlinders.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie