Hellraiser krijgt zowel een nieuwe film als HBO-serie

Er wordt al een tijdje gewerkt aan een nieuwe Hellraiser-film, deze week werd bekend dat David Bruckner de regie op zich zal nemen. David S. Goyer, Ben Collins en Luke Piotrowski werken aan het script, welke wordt omschreven als ‘reboot voor een nieuwe publiek’.

Vandaag komt daar het nieuws bij dat HBO een deal heeft gesloten voor het maken van een Hellraiser-serie. Michael Dougherty (Krampus) en Mark Verheiden (Battlestar Galactica) werken aan het script, Halloween-regisseur David Gordon Green neemt volgens Deadline de regie op zich. De serie wordt géén remake, het zal vervolgen op de bestaande Hellraiser-mythologie. Wat dat exact betekent is afwachten tot we meer nieuws horen over deze HBO-serie.

hellraiser - pinhead

Hellraiser en de iconische cenobites met Pinhead aan het hoofd zijn gebaseerd op Clive Barker’s verhaal The Hellbound Heart. Direct na het verschijnen van het verhaal begonnen Barker zelf aan de verfilming, de eerste Hellraiser-film verscheen in 1987. Er zijn tot nu toe 10 films verschenen, een reeks comics en twee vervolg boeken.

Hoewel sommige mensen zullen klagen over creatieve armoede, ben ik enthousiast over beide plannen. Hoe denk jij er over?

Interessant artikel?

2 gedachten over “Hellraiser krijgt zowel een nieuwe film als HBO-serie”

  1. Haha, je anticipeerde mijn reactie al, zie ik.
    Maar als het goed wordt gedaan en de kwaliteit van de eerste films wordt gehaald, dan zie ik die serie graag komen.
    Het zou mooi zijn als ook Barker hier nog wat mee te maken zou hebben. Maar daar zie ik nergens wat over.

    En nog een film? Ik wist niet eens dat er al 10 waren geweest. Na de vijfde (Inferno, geloof ik) ben ik gestopt met kijken. Man, wat was die slecht. Afhankelijk van een eventuele recensie hier zal ik het misschien weer een kans geven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie