Horrorduo Wan en Blum werken samen aan poppenfilm M3GAN

Het genre van de poppenhorror lijkt opnieuw in zwang. Terwijl HEAD afgelopen vrijdag verscheen, staat de productie van een nieuwe poppenhorror alweer op het programma. En niet zomaar eentje. James Wan (The ConjuringSaw) en Jason Blum (Get Out, The Lazarus Effect) komen opnieuw samen om de krachten te bundelen. De titel van de film is alvast verklapt: ´M3GAN´.

Blum (links) en Wan (rechts)

Wan en Blum kennen elkaar van Insidious (2010), welke werd geregisseerd door Wan en geproduceerd door Blum. Beiden zien ook uit naar een nieuwe samenwerking. Deze samenwerking zal draaien rond een script van de hand van Akela Cooper (American Horror Story). Het verhaal gaat over M3GAN, een pop die ontwikkeld is met behulp van kunstmatige intelligentie. Ze is hierdoor in staat om zich emotioneel te binden aan haar ´eigenaar´: een weeskindje. De programmering van de pop slaat echter op hol, waardoor ze zich overbezorgd gaat gedragen naar het weeskindje. Met alle gevolgen van dien…

Voor James Wan zijn poppenhorrors geen onbekend terrein. Hij heeft zowel Saw (met Jigsaw als waarschijnlijk de bekendste pop uit de horrorindustrie) als Dead Silence geregisseerd. Hiernaast heeft hij ook bijgedragen aan zowel Annabelle en Annabelle: Creation als producer. Voor Jason Blum zal het de eerste aanraking zijn met duivelse poppen.

De productie is in handen van Gerard Johnstone (Housebound). Volgens Blum is Johnstone een goede keuze, vooral om zijn gevoel voor zwarte humor; iets wat hij in de film hoopt terug te zien. Een andere eigenaardigheid aan deze film, is haar nadruk op technologie en bovenal het omarmen hiervan. Wan en Blum lijken hier grenzen in te willen trekken, met een knipoog naar de Netflix-hitserie Black Mirror.

Al met al kunnen we een interessante mix verwachten, van twee grootmeesters in de industrie. Het zal echter nog even duren voordat we weten of M3GAN een waardig zusje voor Annabelle is: aan het begin van de herfst wordt pas begonnen met filmen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie