Dit jaar ook horrorfilms op Lowlands

Dat Lowlands meer is dan een muziekfestival is natuurlijk bij iedereen bekend, vandaag werd dan ook het filmprogramma bekend met een paar aanraders voor horrorliefhebbers.

SUCK: vampires rock

Er is één film die inderdaad perfect bij Lowlands past: Suck, een rockende vampieren musicalfilm.

Een jong bandje The Winners heeft moeite met doorbreken, maar zodra ze de bite te pakken hebben kunnen ze hun eigen succes niet geloven.Suck - vampires rock
De gastacteurs Moby, Henry Rollins, Iggy Pop en Alice Cooper maken van deze horror-, comedy-, musicalfilm een ideale Lowlandsfilm.

Lees verder en bekijk de trailer van Suck

Dogtooth

De absurde Griekse horrorfilm Dogtooth is van een heel ander kaliber. Wanneer in een Grieks gezin de kinderen compleet worden afgeschermd van de buitenwereld en door de ouders met halve waarheden worden opgevoed, krijg je een bijzonder eigenaardig en ongemakkelijk kijkje in dit gezin. Het regime van de vader brokkelt af, omdat de kinderen toch inzien dat er iets niet klopt.
Lees verder en bekijk de trailer van Dogtooth

Splice

De sciencefictionfilm Splice neigt naar horrorinvloeden die we kennen van films als Alien. Science newest miracle is a mistake… zegt natuurlijk al genoeg, expirimenten met mensen én dierlijks DNA lijken succesvol te zijn, maar het resultaat is ernstiger dan verwacht en kan al snel niet meer in bedwang worden gehouden.
Lees verder en bekijk de trailer van Splice

Andere films op Lowlands

De organisatie heeft verder de volgende films op het programma gezet:

Un Prophète, When You’re Strange, Kick-Ass, Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, Until The Light Takes Us, Ashes of American Flags: Wilco Live, The White Stripes Under Great White Northern Lights, Rated X Love Bites, Bitch Slap, Mammuth, Forget the Film – Watch the Titles, Four Lions, Enter the Void, Exit Through the Gift Shop, The Expendables.

Het blokkenschema is nog niet bekend, maar het zal dus weer flink puzzelen worden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

7 gedachten over “Dit jaar ook horrorfilms op Lowlands”

  1. Mooi programma, qua film dan. Meestal qua muziek ook wel oké. Ben je een LowLands ganger?

    Vorig jaar werd mijn broertje vader en gingen we niet, dit jaar werd ik vader en gaan we ook weer niet… 🙁 Nu wachten tot de kids oud genoeg zijn om mee te gaan (-;

    Beantwoorden
  2. Zesde jaar, cool! Wij gingen vanaf 1999… 🙂 Heerlijk festival. En inderdaad, jammer van het vader worden, we gingen altijd met z’n vieren (mijn broertje plus vriendin en ik plus (nu) vrouw), maar daar komen nu kleintjes bij. Is op LL ook wel goed te doen trouwens, zie genoeg stellen met kinderen.
    Je was er snel bij met kaartjes dan, snel uitverkocht 😉 Veel plezier alvast 😛

    Beantwoorden

Plaats een reactie