Is The Day Before een hoax?

Een relletje in gameland. Ontwikkelaar Fntastic beweert met klem dat hun aankomende IP The Day Before écht in ontwikkeling is. Ze komen met deze uitspraak nadat hun spel tot twee keer toe nu is uitgesteld. ‘We zullen iedereen het tegendeel bewijzen met het uitbrengen van ons spel‘, proberen ze ons nog gerust te stellen.

The Day Before
The Day Before

The Day Before, een open wereld zombie mmo, werd in 2021 aangekondigd. Met een dikke trailer lieten ze de wereld zien waarmee ze bezig waren en klommen ze gestaag in de Steam Wishlist. Sindsdien is het behoorlijk rommelig geweest in de ontwikkeling van het spel. Het was de bedoeling dat het in de zomer van 2022 uitgebracht zou worden, maar een maand voor release kondigt Fntastic aan dat het spel met een jaar uitgesteld wordt. Dit vanwege de switch naar de Unreal 5 engine. Hierna stelden ze de datum nog een keer bij, ditmaal met een excuus dat ze problemen hebben met een handelsmerk. Ze halen hierna de notering van hun spel uit Steam.

Nog steeds zeker van hun zaak

Tot op heden hebben ze een 13 minuten durend gameplay filmpje in totaal, wat bij heel veel mensen doet vermoeden dat ze dit spel helemaal niet in ontwikkeling hebben. Fntastic is nog steeds zeker van hun zaak en houden vast aan hun eerdere uitspraak dat men wel anders piept zodra ze het spel uitbrengen.

“We understand that some players, not seeing the whole picture, might have doubts about the game. Our whole focus has always been on the product itself. We’ve been creating the game for four years. All these years have been full of sweat and blood to make this game, and for many members of our team, it is unpleasant to hear such accusations.”

The enige gameplay in de omloop
The Day Before

Recentelijk is uit een Tweet gebleken dat ze wel degelijk een handelsmerk-probleem hadden, daar hun gameplay video zowel van Youtube als Steam is verwijderd. Wat er namelijk aan de hand was: een ontwikkelaar van een kalender-app heeft de naam The Day Before geregistreerd vlak na de aankondiging van het gelijknamige spel van Fntastic. De kalender-app bestaat echt voor Android en iOS (het is geen fantastische app, maar dat terzijde). Dat zou er dus op kunnen wijzen dat Fntastic ten prooi is gevallen aan een copyright-troll.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

The Day Before - Exclusive Official Gameplay Trailer
The enige gameplay in de omloop

Zou het dan toch allemaal waar zijn en hebben ze dus een goed excuus voor deze tweede vertraging? Wat mij betreft begint het heel erg op een aflevering uit een slechte soapserie te lijken of een b-film (The Copyright Troll). In 2021 leek het een veelbelovende game te worden, maar ja. Je weet wat ze zeggen over iets wat te mooi is om waar te lijken…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie