James Wan produceert film over Mexicaanse spookverhaal La Llorona

Gisteren heeft James Wan (Saw, Insidious, The Conjuring, The Nun etc.) tijdens ScareDiego, een onderdeel van de San Diego Comic-Con, enkele clips laten zien van zijn nieuwe productie: The Curse of La Llorona. La Llorona (de huilende vrouw) is een Mexicaanse legende over de geest van een vrouw die haar kinderen vermoord heeft en nu voor eeuwig om ze treurt en op andermans kinderen jaagt. De folklore kent veel verschillende varianten en is heel erg oud, misschien stamt het zelfs uit de tijd van de Azteken. Het verhaal is al op allerlei manieren vertelt; in boeken, comics, liedjes en film. Nu gaat ook Wan een verfilming produceren.

The Curse of La Llorona

De film wordt geregisseerd door de redelijk onbekende regisseur Michael Chaves. Tobias Iaconis en Mikki Daughtry (die momenteel ook aan de horrorfilm Sleep Tight werken) hebben het script geschreven. Ook de cast bestaat niet uit hele grote namen, al zijn Linda Cardellini (Scooby Doo 1 & 2, Daddy’s Home 1 & 2), Patricia Velasquez (The Mummy, The Mummy Returns) en Raymond Cruz (Alien: Resurrection) voor de doorgewinterde horrorfan zeker geen onbekenden.

De clips die op ScareDiego zijn vertoond, hebben we helaas niet voor je, maar we kunnen wel iets over het verhaal vertellen. The Curse of La Llorona speelt zich af in de jaren 70. Linda Cardellini is een maatschappelijk werkster die naar een plaats delict wordt geroepen. Ze neemt haar kinderen mee, maar laat ze achter in de auto. Als haar zoontje even uit de auto gaat, komt hij oog in oog te staan met La Llorona. Hij vlucht weer de auto in maar moet er alles aan doen om La Llorona buiten te houden.

The Curse of La Llorona schijnt eruit te zien als een film noir en heeft de nodige schrikmomenten. Er schijnen ‘practical effects’ gebruikt te zijn voor het monster, dat zijn fysieke special effects zonder CGI. Het klinkt allemaal geweldig en we hopen jullie snel meer te kunnen laten zien. Voor nu hebben we in ieder geval de teaser voor je.

https://youtube.com/watch?v=jjSShe-0AwM

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie