Lionsgate gaat Dead Island verfilmen

Vandaag heeft Lionsgate aangekondigd dat het een optie te hebben genomen op de filmrechten van Dead Island en is van plan om deze game van Deepsilver te verfilmen. In februari maake de trailer van Dead Island al veel indruk en de eerste geruchten rond een verfilming deden snel de ronde, ze bleken toen inderdaad niet waar. Maar met de aankondiging die Joe Drake van Lionsgate vandaag deed lijkt Dead Island toch zijn weg te vervolgen naar het witte doek.

In de indrukweekend aankondigings trailer van Dead Island wordt een verhaal verteld van een familie op vakantie in een tropisch resort, dat wordt belaagd door zombies. De hartverscheurende trailer, die op een grimmige, non-lineaire manier het verhaal uit de doeken doet, trok wereldwijd de aandacht van fans en werd unaniem geprezen, met een miljoen hits binnen 24 uur nadat de video online ging, en bijna 10 miljoen kijkers in slechts twee dagen tijd. De trailer zelfs de Golden Lion in Cannes op het International Festival of Creativity, de allerhoogste onderscheiding in de creatieve industrie.

De game Dead Island is een zombie-slasher/action rpg en speelt zich af rond een groepje vakantievierders, wiens paradijselijke vakantie eiland in een levende hel is veranderd na een zombie-uitbraak. Afgesneden van de rest van de wereld hebben de overlevenden weinig wapens tot hun beschikking, vuurwapens en munitie zijn er amper, ze moeten zich redden met voorwerpen die ze tegenkomen, het legion zombies lijkt alleen met de dag te groeien…

Joe Drake van Lionsgate: “Net als de vele honderden journalisten en miljoenen fans waren wij ook ontzettend onder de indruk geraakt van de Dead Island trailer.” Hij vervolgt, “Dit is precies de product dat wij willen verfilmen bij Lionsgate – het is geavanceerd, ruw en brengt het genre dat we kennen en waar we van houden op een nieuwe niveau. Het heeft al de wereldwijde naamsbekendheid opgebouwd en biedt franchise mogelijkheden.”

dead island - concept art 001

De film Dead Island bevindt zich momenteel in de eerste ontwikkelingsfase, waar een opvallende producer bij betrokken is, zijn naam dook namelijk ook al op in de eerste geruchten: Sean Daniel verzorgt de productie via zijn bedrijf, Sean Daniel Company, en wordt gezien als een ervaren producer die heeft gewerkt aan wereldwijde franchises (The Wolfman, The Mummy en Dazed and Confused). Hij wordt bijgestaan door Stefan Sonnenfeld, een pioneer op het gebied van post-productie, door het proces als een platform te gebruiken om een uniek visueel merk te bouwen met regisseurs als. J.J. Abrams, Michael Bay en Gore Verbinski. Jason Brown van The Sean Daniel Company en Missy Papageorge voor Sonnenfeld’s Sunny Field Productions zijn uitvoerend producenten en Sarah Perlman van Sunny Field Productions vervult de rol van co-producent.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Lionsgate gaat Dead Island verfilmen”

  1. De trailer laat inderdaad een mooi droevig verhaal zien, waar je natuurlijk als filmmaker van alles mee kunt. Mijn oordeel de kapstok staat er ik ben heel erg benieuwd welke jassen en hoeden er aan gehangen worden. Zonder afbreuk te doen aan de game.

    Beantwoorden

Plaats een reactie