Makers van Skyfall werken aan horrorserie Penny Dreadful

Frankenstein

Skyfall is nu al de meest succesvolle Bondfilm aller tijden en de makers achter de film, co-scenarist John Logan en regisseur Sam Mendes, hebben nu een nieuw project klaarstaan, deze keer voor televisie. Ze staan namelijk op punt een deal te sluiten met de Amerikaanse kabelzender Showtime, thuisbasis van Dexter, The Borgias en Homeland.

Penny Dreadful zou een psychologische horrordramareeks worden die onder meer zijn inspiratie haalt uit de horrorliteratuur. Zo zou Dr. Frankenstein en zijn monster deel uitmaken van de serie, net als Dracula, Van Helsing, Jack the Ripper en Dorian Gray. De serie zal zich afspelen ergens begin 19e eeuw in het Victoriaanse London.

Volgens de Amerikaanse website Deadline zou Showtime meteen een eerste seizoen van de reeks bestellen, zonder eerst een pilootaflevering af te wachten, nadat Logan en Mendes hun pitch al hadden aangepast naar de wensen van de zender. Volgens de zender wordt Penny Dreadful een realistische en onderbouwde serie. De literaire personages zullen allemaal menselijk voorgesteld worden en de serie wordt zeer psychologisch en erotisch.

Revival
De klassieke horrorfiguren lijken terug een revival te maken. Zo werkt ook zender TNT aan een horrorreeks waarin Frankenstein en zijn monster een hoofdrol zullen spelen. Zij werken namelijk aan een serie, gebaseerd op de Frankenstein-boeken van Dean Koontz, waarbij Victor Helios en zijn monster 200 jaar na hun strijd op de Noordpool weer recht tegenover te komen staan in het hedendaagse New Orleans voor een nieuwe epische strijd. Op 12 september gaat dan weer in de bioscoopzalen I, Frankenstein in première. Deze moderne actiethriller met Aaron Eckhart in de hoofdrol is gebaseerd op het Frankensteinverhaal en gaat over hoe het monster van Dr. Frankenstein in een duistere metropolis belandt in een eeuwenoude strijd tussen twee onsterfelijke clans. NBC werkt dan weer aan een serie gebaseerd op het klassieke Dracula-verhaal en zal zich eveneens in het Victoriaans Engeland afspelen. Starz tenslotte zal dan weer het klassieke Dracula-verhaal mixen met het levensverhaal van Vlad Dracula in een nieuwe vampierenreeks.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Makers van Skyfall werken aan horrorserie Penny Dreadful”

  1. Er is nu een trailer, mijn interesse is gewekt!

    Click here to display content from YouTube.
    Learn more in YouTube’s privacy policy.

    Beantwoorden

Plaats een reactie