Moederdag Top 5: deze moeders zijn een beetje anders

Binnenkort is het Moederdag, en dat houdt in dat die mooie vrouw die jouw het leven heeft gegeven in het zonnetje mag staan. De moeders in deze top vijf zijn een beetje anders, anders dan jouw lieve moeder die op je wacht met een kopje thee en een koekje als je klaar bent met school. Deze moeders zijn gedreven door wraak, woede of ze zijn gewoon intens gek.

Moeder Pamela Voorhees – Friday the 13th

Haar lieve zoon Jason verdronk op het zomerkamp Crystal Lake, omdat de leiding niet aan het opletten was. Pamela (Betsy Palmer) is daar, heel begrijpelijk, furieus over. Het kamp is een tijdje dicht geweest, maar de gebeurtenissen worden vergeten en het kamp gaat weer open. Mrs Voorhees is het daar niet mee eens en heeft besloten om de nieuwe kampleiders heel bruut te vermoorden. De liefde voor je kind blijft altijd hè?

Friday the 13th (7/10) Movie CLIP - Fighting Mrs. Voorhees (1980) HD

‘mother’ – Mothersday

Wanneer een sadistisch gezin terug gaat naar hun ouderlijk huis om verstopt geld op te halen, ontmoeten ze de nieuwe bewoners en hun gasten. Moeder (Rebecca De Mornay) weet wel raad hoe je met dit soort mensen om moet gaan. Zij heeft een paar eigenaardige lesjes en vaardigheden om bij de nieuwe bewoners de waarheid eruit te trekken. Want een regel is wel zo: respecteer de regels van je moeder.

Mother's Day Official Trailer #1 - Rebecca De Mornay Horror Movie (2011) HD

Lees hier onze recensie van de remake

Moeder Wendie Robie – The People Under the Stairs

Wendie Robie woont samen met haar broer (ze noemt hem ‘daddy’) in een huis en hebben een vreemde, incestueuze relatie. Ook hebben een adoptiedochter Alice die ze vreselijk streng behandelen of strenge, vreselijke straffen geven.

Als Alice na een moord het bloed niet snel genoeg opruimt en zelf vies wordt, wordt ze ‘gewassen’ in kokend heet water. Wendie wilt gewoon net zoals elke ouder de drie R’s: Rust, Reinheid en Regelmaat.

The People Under the Stairs (1991) - Dead Meat Scene (7/10) | Movieclips

Moeder Margaret White – Carrie

Carrie White is een verlegen meisje wat heel religieus wordt opgevoed door haar moeder. Haar moeder heeft nooit verteld aan Carrie dat vrouwen ongesteld kunnen worden of andere ontwikkelingen van het vrouwelijk lijf. Haar moeder is Carrie zo aan het indoctrineren, domineren en aan het manipuleren wat gewoon echt niet gezond is. Carrie krijgt vreselijke straffen van haar moeder en moet dan bidden tot onze lieve heer.

Omdat Carrie heel veel dingen niet weet, wordt ze op school vreselijk gepest en uitgelachen. Tot Carrie’s blijdschap wordt ze gevraagd door de populairste gozer van school om mee te gaan naar prom.

Dat mag absoluut niet natuurlijk van haar moeder! Want dan ga je zoenen, je wordt uitgelachen en je komt in de hel. Want dat is wat God met je doet, als je zulke zondes uitvoerde. Een moeder beschermt toch graag he

Carrie (2/12) Movie CLIP - You're a Woman Now (1976) HD

Lees hier onze recensie van de remake

Elsa – Splice

Genetische onderzoekers Clive en Elsa zijn heel hard bezig om het DNA van dieren te splitsen en vervolgens van verschillende soorten weer bij elkaar te doen zo dat er een hybride soort ontstaat. Elsa heeft er ook stiekem eigen DNA bij gedaan. Het lukt en een wezen wordt geboren. Elsa noemt het wezen Dren en voedt het op als haar eigen dochter. Het wordt mega intelligent en met een zeer hoog libido. Dit is het begint van heel veel problemen.

Lees hier onze recensie van Splice

We dachten ook nog aan de moeders uit Black Swan, Precious, Dead Alive of Psycho. Welke bijzondere moeders wil jij nog aan de lijst toevoegen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Moederdag Top 5: deze moeders zijn een beetje anders”

  1. mother Jennifer Lawrence uit “Mother!” misschien?
    Zelf is ze misschien niet zo heel erg, maar wat haar overkomt is niet fijn te noemen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie