Netflix gaat voor historische Koreaanse zombieserie ‘Kingdom’

Wie aan zombies denkt, denkt nu aan The Walking Dead. De comic heeft een een heerlijke serie voortgebracht en, naast een eigen spin-off, ook inspiratie geleverd voor andere zombieseries. Netflix gaf ons afgelopen maand al het hilarische Santa Clarita Diet, en kondigt nu ook een historische zombieserie aan: Kingdom.

Deze bijzondere combinatie speelt zich ergens af tijdens de Joseon periode in Korea (1392 – 1910). De kroonprins wordt op een missie gestuurd om een mysterieuze uitbraak in het koninkrijk te onderzoeken. Is het een zelfmoordmissie en dreigt het einde van het rijk?

De serie komt uit handen van regisseur Kim Seong-hun (bekend van Tunnel, 2016) en schrijver Kim Eun-hee (serie Signal, 2016). De Koreaanse historische serie mixt het zombiegenre met actie. Kim Eun-Hee is al sinds 2011 bezig met het verhaal, maar kon pas echt stappen maken na de gesprekken met Netflix.

Op de serie zelf moeten we nog wachten tot 2018. Maar de mix van diverse genres in Kingdom klinkt wel erg goed!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x