Niemand gaat het einde van ‘Halloween Ends’ zien aankomen…

In 1978 verscheen de allereerst Halloween-film en in de jaren daarna zouden er nog 11 vervolgen, remakes, reboots e.d. gemaakt worden. Als rode lijn in deze reeks bleef actrice Jamie Lee Curtis fungeren. Zij was de final girl uit de originele film en speelde daarna nog in vijf andere delen. In de nieuwste Halloween-film die eind dit jaar zal uitkomen (toepasselijk genaamd Halloween Ends) zal ze voor de laatste keer terugkeren als Laurie Strode. Althans, dat denken we…

Halloween Ends (2022) gaat verder waar Halloween (2018) en Halloween Kills (2021) gebleven waren. Details over het plot hebben we helaas nog niet, dus daarover kunnen we nog niet veel melden. Een van de acteurs van Michael Meyers, de grote slechterik van de filmreeks (ja, er zijn meer acteurs die hem spelen…), Nick Castle, licht echter wel een klein tipje op van de sluier voor ons. “Green [regisseur David Gordon Green] gaat een zeer verrassende verhaallijn neerzetten… waarin een einde komt voor iedereen. Ik denk dat niemand de manier waarop deze film gaat uitpakken gaat raden.” Hij weet de verwachtingen in ieder geval wel hoog te houden.

Vier jaar later…

We mogen er stiekem wel van uit gaan dat in Halloween Ends de grote, bombastische climax tussen Laurie en Michael zal plaatsvinden. En als je het einde van Halloween Kills gezien hebt, dan weet je dat het gevecht voor Laurie zelden zo persoonlijk is geweest als nu. Het enige wat Gordon Green inmiddels heeft verteld over de nieuwste film, is dat het verhaal zich afspeelt vier jaar na het vorige deel. En dat de gebeurtenissen van Ends ten opzichte van Kills intiemer en compacter aanvoelen. Maar wat dat betekent, weet niemand.

fanposter

We zullen nog een paar maanden moeten wachten voor de langverwachte climax helaas. Vanaf 13 oktober (een paar weekjes voor Halloween) zal de film in de bioscopen te zien zijn.

Wat denkt jij? Hoe gaan de makers de film eindigen? Zie (of weet) jij iets wat wij niet weten? Laat het ons weten! (als je spoilers geeft van de andere films; geef dat wel even aan – wel zo netjes!)

Interessant artikel?

1 gedachte over “Niemand gaat het einde van ‘Halloween Ends’ zien aankomen…”

  1. Ok, het is een fanposter, dus daar kan je eigenlijk weinig conclusies aan verbinden, maar ik zie een schedel met, de resten van, een Captain Kirk masker. Zou dat betekenen dat Michael nu dan echt een bovennatuurlijk personage gaat worden als Jason en Freddy? Zo ja, dan kunnen ze natuurlijk nog jaren voort met nieuw slachtvee.

    Beantwoorden

Plaats een reactie