Er komt (weer) een nieuwe ‘Saw’-film en raden wie (weer) terugkeert…

Het meest iconische personage uit de Saw-filmreeks moet toch wel John “Jigsaw” Kramer zijn (ik laat de creepy “I wanna play a game”- pop even buiten beschouwing hier). Hij speelde in alle films mee, behalve de laatste: Spiral. Ondanks dat deze film uit 2021 zijn momenten had, blonk Tobin Bell, de acteur van Jigsaw, uit in zijn afwezigheid.

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat een tiende film binnen het Saw-universum eraan gaat komen, genaamd Saw X. Regisseur van Spiral, Darren Lynn Bousman (die ook Saw II, Saw III en Saw IV regisseerde), was door deze aankondiging behoorlijk verast. “Het feit dat Spiral bestaat, betekent niet dat er niet eerst een Saw IX zou moeten komen. Spiral is niet de negende Saw-film” stelt hij. Hoe de nieuwe film uiteindelijk zal heten, blijft dus nog even een verrassing, maar dat hij gaat komen, is een feit.

Wat ook steeds minder een verrassing lijkt te worden, is dat we Tobin Bell wél terug mogen verwachten in de nieuwste film. Producent Josh Stolberg postte namelijk in december een bericht op Twitter, waarin hij suggereert dat John Kramer terug zal komen. Hij zegt “Wat ik kan beloven, is dat het script van de nieuwe Sawfilm fans van John Kramer zeer gelukkig gaat maken”. Dat kan dan bijna niet anders, toch?

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

(Let op: Spoiler!) Hoe John Kramer precies gaat terugkeren, zal gissen blijven, maar we hoeven niet te twijfelen aan de creativiteit van de makers hiervoor. Het karakter is per slot van rekening in Saw III al doodgegaan, maar in de vijf directe vervolgen is Tobin Bell op verschillende manieren toch te bewonderen geweest. Een zesde manier om de vermoorde Jigsaw-killer terug te brengen, lijkt dan ook niet het grootste probleem.

Lees ook: Deze horrorfilms verschijnen in 2022

Wanneer de tiende Saw-film in de bioscoop zal verschijnen, is nog niet bekend gemaakt. We mogen verwachten dat het rond oktober zal zijn, omdat alle voorgaande versies rond die maand uit zijn gekomen, maar we weten nog niets zeker. Het is dus nog even wachten geblazen.

Heb jij zin in een tiende Saw-film? Of ben jij stiekem een beetje Saw-moe?

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DropkickMurphy
DropkickMurphy
1 jaar geleden

John kramer terug.. Top.. Spoilee alert..

Zal wel een multiverse zijn.. 😜

Frank Mulder
1 jaar geleden
Antwoord aan  DropkickMurphy

Lol @ multiverse 😀

Steve wilms
Steve wilms
1 jaar geleden

Ik mag de co-productie doen, Saw 1 en 2 heb ik ook mogen doen.
Daarna werd het team iets wat verandert nu komen we gelukkig weer samen.

Jochem van Duijnhoven
Jochem van Duijnhoven
1 jaar geleden

Ik kan niet wachten! Doe mij er nog maar 10 extra films bij 🙂

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x