Opnames Nederhorror ‘The Windmill Massacre’ gestart

De opnames van de horrorfilm ‘The Windmill’ zijn deze maand in Nederland van start gegaan. De film heeft een internationale cast en een Nederlandse crew. De cast bestaat uit de Nederlandse acteur Bart Klever (De Poel, Cop vs Killer), de Britse Charlotte Beaumont (Jupiter Ascending en de tv serie Broadchurch) in de rol van Jennifer, acteur Noah Taylor (Almost Famous, Edge of Tomorrow, Lara Croft Tomb Raider), Tanroh Ishida (Gambit, The Railway Man), Fiona Hampton (Kingsman The Secret Service). Daarnaast vertolken ook Ben Batt en de jonge acteur Adam Thomas Wright een rol. De regie is in handen van Nick Jongerius.

The Windmill - Jennifer - Charlotte Beaumont

‘The Windmill’ – Het verhaal

Jennifer, een Australisch meisje dat op de vlucht is voor haar verleden, belandt in Amsterdam. In haar wanhoop om aan de autoriteiten te ontkomen, sluit ze zich aan bij een groep toeristen die een bustour gaan maken langs de wereldberoemde Hollandse windmolens. Als de bus met motorproblemen tot stilstand komt in niemandsland, is Jennifer samen met de andere toeristen veroordeeld om haar toevlucht te zoeken in een vervallen schuur naast een sinistere windmolen. De legende gaat dat de windmolen bewoond werd door een duivel aanbiddende molenaar, die in plaats van graan te malen, de botten van de plaatselijke bevolking vermaalde. Als de toeristen een voor een verdwijnen, realiseert Jennifer zich dat ze iets gemeen hebben. Ze dragen allemaal een geheim met zich mee dat hun fataal kan worden …
The Windmill - Jackson - B. Batt

Opnames ‘The Windmill’ in november

De nederhorrorfilm had in de pre-productie de werktitel ‘The Windmill Massacre‘ waar we op De Nachtvlinders al eerder aandacht aan besteedden, inclusief een aantal sales teasers; video’s die aan financiers/co-producenten een indruk geven over de nog te produceren film.

De opnames van de film zijn inmiddels van start gegaan en duren nog de hele maand november. ‘The Windmill’ is een supernatural horrorthriller, naar een idee van Nick Jongerius, die ook voor de regie tekent. Jongerius maakt hiermee als regisseer zijn speelfilmdebuut. Hij produceerde eerder de Nederlandse horrorfilm Doodeind, evenals de internationale horrorfilm Frankenstein’s Army die in Nederland in Rotterdam in première ging tijdens IFFR. Voor televisie regisseerde Jongerius meerdere seizoenen van Spangas en Vrijland. Het scenario van The Windmill is geschreven door Chris W. Mitchell die eerder De Poel schreef en regisseerde.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Opnames Nederhorror ‘The Windmill Massacre’ gestart”

Plaats een reactie