Problemen bij The Walking Dead en AMC

De comics van Robert Kirkman zijn wereldwijd al een succes, horrorliefhebbers verslinden The Walking Dead als warme broodjes. Dát de tv-serie van AMC waarin Frank Daramont en Robert Kirkman samenwerken een succes werd is op zich ook niet heel gek. Het is waarschijnlijk de succesvolste serie van het Amerikaans kabelnetwerk, de rechten werden via FOX verkocht en de serie werd in zo’m 120 landen uitgezonden in de allereerste maand. En terwijl het eerste seizoen eigenlijk nog maar een pilot (test) was, werd nog voor het einde van het seizoen een vervolg aangekondigd door AMC, FOX en Frank Daramont.

De opnames voor The Walking Dead seizoen 2 zijn nu halverwege, maar lekker loopt het niet. Het was al bekend dat er voor de 13 afleveringen van seizoen 2 minder geld beschikbaar was, dan voor de 6 afleveringen van seizoen 1. Rond december wilde Frank Daramont het team vaste scriptschrijvers ontslaan, om meer kwaliteit via freelancers binnen te halen. Of dit een goede beslissing zo zijn of niet, AMC hielt dit tegen.

Afgelopen maand op de Comic Con leek alles in orde, met trots nam Frank Daramont deel aan The Walking Dead panel en hij liet tijdens de Saturn Awards een week later vallen dat hij al ideeën heeft voor seizoen 3. Maar 26 juli kwam het bericht naar buiten dat Frank Daramont plots uit de serie was gestapt, later blijkt dat hij is ontslagen door AMC, zo werd de cast en crew tijdens de opnames van het seizoen vertelt. The Hollywood Reporter dook er op en schreef er een uitgebreid artikel over ‘The Walking Dead’: What Really Happened to Fired Showrunner Frank Darabont.

Een andere serie van AMC, Mad Men krijgt twee nieuwe seizoen en juist meer budget ($10 miljoen per seizoen). Een derde show van AMC, Breaking Bad stopt na komend seizoen wegens een budget-cut. Mad Men nu de schuld geven van het ontslag van Frank Daramont en het stoppen van Breaking Bad is makkelijk. Het is duidelijk dat AMC moeite heeft om met hun drie succesvolste series om te gaan.

Nu blijkt dat AMC deze week weer bij de opnames van The Walking Dead 2 langs is geweest, waarschijnlijk omdat de cast en crew dreigden het werk neer te leggen uit onvrede rond de beslissingen. Waarover is gesproken is niet bekend, maar de opnames liggen nog op schema en de première datum blijft staan. Laten we hopen dat we deze problemen niet terug zien in het resultaat van The Walking Dead seizoen 2. Er is nog hoop; Robert Kirkman is en blijft betrokken bij de serie.

Foxlife zendt The Walking Dead uit

The Walking Dead op FOXlife:
Seizoen 1 vanaf dinsdag 20 september 21:20 uur.
Seizoen 2 vanaf dinsdag 1 november 21:20 uur.

The Walking Dead 2 Halloween party en zombiewalk:
Zombiewalk zaterdag 29 oktober vanaf 19.30u bij Metrostation Rokin
Halloween Party zaterdag 29 oktober vanaf 22.00u bij WesterUnie, Westerliefde en Transformatorhuis.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Problemen bij The Walking Dead en AMC”

 1. Ik ben zeer benieuwd wat de invloed op de serie zal zijn. Ik las ergens dat het kleinere budget betekent dat er meer in studio’s zal moeten worden gefilmd ipv buiten en dat zou voor The Walking Dead wel jammer zijn. Ik ben bang dat er wel kwaliteit ingeleverd zal worden.

  Beantwoorden
 2. Het is onzin dat Breaking bad zou stoppen. Het is een serie waarvan bekend is dat er nog een 5e seizoen van 16 afleveringen komt, dat is het officiële en nog steeds geldende einde van de serie. Mocht AMC dat niet uitzenden zullen de networks en kabelaars over elkaar heenbuitelen om 1 van de no.1 series van de afgelopen 4 jaar alsnog uit te zenden,

  Beantwoorden
  • Jup, Breaking Bad stopt na het vijfde seizoen, excuses als dat anders over komt.

   Het voordeel dat Breaking Bad en Mad Men hebben t.o.v. is dat er sterke productiehuizen achter staan, Sony en Lionsgate. Terwijl The Walking Dead helemaal van AMC zelf is. Daarom kunnen die serie inderdaad makkelijk vluchten naar een andere kabelaar.

   Beantwoorden

Plaats een reactie