Programma 2e Amsterdam Halloween Festival

Dit jaar vindt voor het tweede jaar het Amsterdam Halloween Festival plaats, organisator Amsterdam Spook werkt dit jaar samen met mede-Halloweenfanaten, waaronder Jan Doense (bekend als Mr. Horror) van de Halloween Horror Show, om een gruwelijk goed festivalprogramma voor 2011 te presenteren.

Kostuum- en make-upworkshop
Een week voor Halloween kun je inspiratie op doen met vijf workshops van onder andere hoedenmaken, kostuumbouwen en Zombie-, Diva- en Wimperworkshops. 23 oktober van 18:00-23:00u in De Nieuwe Anita. Er is beperkt ruimte! Kaarten (inclusief supplies) €35.

Fright Night Skate
Wat is er leuker dan met een paar honderd verklede freaks op skates door Amsterdam te rollen? 28 oktober, door Amsterdam. Gratis!

Zombie-campingparty
Ter ere van de productie van de Nederlandse Zombiefilm Il Campeggio dei Morti Viventi, nodigt het filmgezelschap Psychocru (The Vegan Vampire en De Kat, De Kast en De Krijsende Vrouw) je uit om in je beste zombie-campingoutfit een avondje door te zakken met de ondoden. 28 oktober, 22:00-01:00, De Nieuwe Anita. €6, kaartjes alleen bij de deur.

Zombiewandeling voor een goed doel: ‘Brains for Change’
Een samenwerkingsverband van zombiefanatici zwerft op zaterdagmiddag omwille van liefdadigheid en Halloween door de straten van Amsterdam. 15:00-16:00.

Gekostumeerd Halloweenfeest: Freakshow
Met een programma boordevol mismaakte dj’s, creatieve optredens en aanstootgevende acts, is het thema van het beruchte Halloweenfeest dit jaar een eerbetoon aan de freakshows uit het Victoriaanse tijdperk. Odeon, 29 oktober 2011, 22:00 tot 05:00. Kaarten €19,50.

Mr. Horror’s Halloween Horror Show
Nachtelijke horrormarathon voor liefhebbers van ‘old school horror’: Don’t Be Afraid of the Dark, The Thing, 11:11:11, Wake Wood. Middernacht, Tuschinski. Kaarten €27,50. Combi-ticket met pre-party bij Odeon €32,50.

30 Oct: Halloween kinderprogramma
Twee films: The Witches (origineel) en Kirikou en de Heks (Nederlands), en Halloween activiteiten. Filmtheater Kriterion. 13:00-16:00. €6,50. Gratis met Cineville pass.

Zombies, Vampires, Werewolves, Oh My!
Kinderprogramma (9-14 jaar). 30 oktober, ABC Treehouse. Kaarten €10, gratis voor ouders.

Halloween filmavond
31 oktober, De Nieuwe Anita

Meer informatie en inspiratie is te vinden op HalloweenAmsterdam.com

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie