Rare Exports: Horrorkerstman ook in Nederland

Over de Kerstman heersen niet lang zoveel taboes als over onze Sinterklaas, dat de trailer en beelden van deze horrorkerstman in Rare Exports: A Christmas Tale wereldwijd aandacht krijgen heeft te maken met het originele verhaal van de Finse regisseur Jalmari Helander.

Op de vooravond van Kerstmis in het noorden van Finland doet men bij een archeologische opgraving een bijzondere vondst: de enige echte Kerstman wordt uit de aarde gehaald. De Kerstman is namelijk niet wie je denkt, we kennen hem allemaal als een dikkige aardige man die met zijn rendieren kinderen blij maakt met cadeaus. De Kerstman die je nu gaat ontmoeten eet zijn rendieren, jaagt op kinderen en heeft dan nog steeds honger…

rare exports santa horror

Nadat alle kinderen op mysterieuze wijze zijn verdwenen uit het dorp, begint de jonge Pietari samen met zijn vader, rendierjager van beroep, een jacht om het mythologische wezen te vangen. Maar de kerstman is niet alleen, zijn kleine helpers met scherpe klauwen maken Kerstmis alleen maar gruwelijker.

Rare Exports: A Christmas Tale belooft een humoristische nachtmerrie te worden…

Rare Exports: Santa in a Slaughterhouse

De film gaat begin december in Scandinavië in de bioscopen draaien en ook voor Amerika staat een bioscooprelease in de planning. In Nederland en België zal Rare Exports: A Christmas Tale op 16 december op Blu-ray en DVD verschijnen… (update 30/11/10: helaas de release is uitgesteld naar maart 2011.)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

12 gedachten over “Rare Exports: Horrorkerstman ook in Nederland”

  1. Persoonlijk voor mij hoeven komische noten niet in dit soort verfilmingen, als men er dan toch mee wil beginnen…
    Langs de andere kant ben ik wel reuzebenieuwd. Als Hollywood zich echter gaat moeien met de remake ben ik wel benieuwd naar de moordscènes: overdadig gebruik van Coca-Cola(verpakkingen) en een spannende soundtrack (Santa Claus is coming?)… :d

    Beantwoorden

Plaats een reactie