Recensie Evil Eye (Elan & Rajeev Dassani) – Nu te zien op Prime Video

Net als The Lie en Black Box staan vanaf deze week ook Nocturne en Evil Eye op Amazon Video. De vier films behoren tot de Welcome to the Blumhouse-films.

In Evil Eye is Usha Khatri (Sarita Choudhury) die in Delhi in India woont enorm blij als haar dochter Pallavi (Sanita Mani) uit New Orleans belt met het nieuws dat ze een man heeft ontmoet die haar enorm gelukkig maakt. Terwijl Usha echter meer en meer te weten komt over Pallavi’s rijke vriend Sandeep (Omar Maskati), raakt ze ervan overtuigd dat het stel niet bij toeval elkaar heeft gevonden maar dat er iets kwaadaardigs achter zit.

Evil Eye komt vrij traag op gang. Het eerste half uur is vooral het introduceren van de karakters en het is gedurende het eerste half uur ook geenszins duidelijk wat het plot van de film precies is. Zelfs als de film wat meer op gang komt, lijken we vooral naar een familiedrama te kijken met mysterie- en thrillerelementen. Een horror kan het niet écht genoemd worden, omdat de film nergens echt eng wordt. Wat Evil Eye wel is, is een mooi opgebouwd, sferisch, mysterieus drama.

We komen gedurende het eerste uur van Evil Eye er achter dat Usha in een zeer abusieve relatie heeft gezeten en dat haar ex haar heeft proberen te vermoorden. Ze raakt er van overtuigd dat die man is wedergekeerd in de vorm van Sandeep. Het is een beetje jammer dat de poster van de film al heel duidelijk maakt dat Pallavi haar moeders instincten moet vertrouwen… Gedurende het eerste uur is het namelijk nog volledig onduidelijk of Usha haar verstand heeft verloren of dat haar verdenkingen kloppen. Het moment dat het duidelijk wordt dat Usha daadwerkelijk gelijk blijkt te hebben, is ook niet bepaald genuanceerd. Het einde van de film voelt ook was gehaast aan, wat jammer is, omdat er zo veel tijd wordt gestoken in het opbouwen van de spanning. De acteurs, vooral Choudhury, houden de aandacht echter genoeg vast.

Sterren: 3 / 5

Evil Eye is nu te zien op Prime Video.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie Evil Eye (Elan & Rajeev Dassani) – Nu te zien op Prime Video”

  1. Vanochtend direct gekeken. Ben het met je eng dat het nergens echt eng wordt. Maar kan het wel zeker horror noemen, helaas is het einde ook niet heel sterk.
    Conclusie: goed ide, mindere uitvoering.

    Beantwoorden

Plaats een reactie