Recensie: Welcome to the Blumhouse – Madres

Horror kent vele soorten en maten. De reeks Welcome to the Blumhouse op Amazon Prime zette afgelopen week vier nieuwe titels online die alleen een stukje horror laten zien als spiegel op de huidige samenleving. De recensies van The ManorBlack as Night en Bingo Hell waren er al. Vandaag aandacht voor de laatste en wat mij betreft de beste: Madres.

Het is in de jaren ’70 als Beto en Diana, een jong stel, van Los Angelos naar een klein plaatsje in het zuiden van Californië verhuist. Hij ga werken als manager bij een boerderij waar veel Mexicaanse arbeiders werken. Zijn Mexicaanse afkomst en taal komen volgens de eigenaar perfect van pas. Ook voor haar komt het niet verkeerd uit, ze is ontslagen omdat ze zwanger was en wil nu de tijd die ze heeft gebruiken om eindelijk haar boek te schrijven. Maar in de boerderij vindt ze vreemde spullen van de vorige bewoners, waaronder een talisman. Haar nieuwsgierigheid leidt tot angst en hele duistere ontdekkingen. Waarom blijft iedereen in dit dorp kinderloos?

Waar de andere drie Welcome to the Blumhouse-titels een sociaal thema omzetten in horror, doet Madres er een schepje bovenop en laat verschillende horrors voorbijkomen. De eerste wordt tussen neus en lippen door vermeldt, ontslag omdat je zwanger bent. Het vervolgt de route land discriminatie en lokale folklore voordat het bij de afsluitende horror terechtkomt. Een waargebeurde, veel voorkomende handeling welke nog tot op de dag van vandaag doorwerkt in de levens van mensen.

Madres - Official Trailer | Prime Video

Madres is origineel, maar is op sommige punten een klein beetje voorspelbaar of onduidelijk. Voor een deel van de kijkers zal de boodschap in de weg staan van het verhaal. Ariana Guerra speelt haar rol als Diana werkelijk fantastisch, hoewel de rest van de cast dit niet kan evenaren vult het goed aan. Ik hoop dat schrijvers Mario Miscione en Marcella Ochoa vaker gaan samen werken. Een interview met dit duo volgt volgende week. Ook vermoed ik dat we nog veel gaan zien van debuterend regisseur Ryan Zaragoza.

Sterren: 4.5 / 5

Madres is nu te zien op Amazon Prime Video, later volgt nog een interview hier op de site.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie