Resident Evil 4: Afterlife 3D mét rood/groen brilletje

resident evil afterlife 3d posterHet was vorig jaar ‘de zoveelste 3D-film’, maar de film met de 3D-effecten stonden in het IMAX-bioscoopformaat als een huis (recensie). Nu is Resident Evil Afterlife 3D eindelijk verkrijgbaar op DVD en BD. De blu-ray versie bevat drie configuraties: een klassieke 2D, een 3D anaglyfic versie en de Real 3D stereoscopic versie, welke gelijk is aan de huidige bioscooptechniek.

In Resident Evil Afterlife is Milla Jovovich weer terug als Alice. Genadelozer dan ooit pakt ze de wapens op om te strijden tegen het dodelijke T-virus. Ze vecht tégen zombies en vóór een veiligere wereld. Er is alleen een probleem: de Umbrella Company werkt haar nog altijd tegen. In de ruïnes van Los Angeles ontmoet ze een groep overlevenden die sinds het uitbreken van het T-virus is ondergedoken. Samen proberen ze een andere overlevenden te redden die opgesloten zitten in een gevangenis.

3D Anaglyfic versie trekt voor ons nu even de aandacht, want hiermee kun je op ELKE televisie Milla Jovovich in 3D zien doormiddel van een brilletje met een rood en groen glas. Als kind had ik zo’n tijdschrift over dinosauriërs, met een brilletje kon je ze in 3D kijken. Werkt deze techniek ook voor Resident Evil Afterlife?

Het grootste nadeel merken we meteen al, de brilletjes zijn gemaakt van wit karton en is daardoor een enorme stoorzender bij het kijken. Met een zwarte stift is dit probleem verholpen en we kijken verder naar de bijzonder gekleurde film, want het duurt vrij lang voordat je aan deze bijzondere setting gewend raakt. Maar het werkt, de film is 3D en de effecten komen dan ook zeker over.

Toch is het erg vermoeiend, hetgeen waar ik bij een Real 3D Stereoscopic versie geen last van heb. Als je dan toch besluit om Resident Evil 4 verder te kijken in de klassieke 2D versie, dan begrijp je meteen waarom het 3D gedeelte zo gehyped wordt. Het is namelijk één grote afleiding voor het slappe verhaal, welke overigens ook nog wel iets gecompenseerd wordt door het acteerwerk van de doorgewinterde acteurs, de beeldkwaliteit en het goede geluid.

Gelukkig hebben we de extra’s nog… niet! In tegenstelling tot buitenlandse releases, blijkt de Nederlandse blu-ray geen extra’s te bevatten, wat mij betreft een behoorlijke afknapper. Is Resident Evil 4 slechts een experiment voor 3D en kunnen we binnenkort een deel 5 verwachten mét 3D én een goed verhaal? Gezien het bioscoopsucces en de inmiddels succesvolle homevideo verkoop zal een vijfde deel ongetwijfeld komen, wel staat inmiddels vast dat er in 2012 een tweede animatiefilm van Resident Evil komt: Resident Evil: Damnation.

Sterren: 1.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Resident Evil 4: Afterlife 3D mét rood/groen brilletje”

  1. Slap verhaal, dat is het. Verder heb ik wel kunnen genieten, hoewel het jammer is dat de geïnfecteerden steeds minder belangrijk worden. Rare mutaties ook! T-virus doet toch wat meer dan alleen het zombificeren van mensen…

    En daarbij zie ik het eigenljik nog steeds niet zitten om met een brilletje (er is ooit eens een Donald Duck in 3d uitgegeven, kreeg je ook zo’n brilletje met rood en groen ‘glas’!) op de bank te gaan zitten…

    Beantwoorden
  2. Tot hiertoe – en ik heb er al wat gezien, van te moeten – valt al dat 3Dgedoe mij toch zwaar tegen hoor… bij deze skip ik ze gewoon en wacht wel tot men ze afschaft of op punt staan 😉 ik schrik in hun gewone versies ook best, als dat de bedoeling is op dat moment.

    Beantwoorden

Plaats een reactie