Ron Howard heeft positive vibes over The Dark Tower-verfilming

The Dark Tower

Al jaren spelen regisseur Ron Howard en producer Brian Grazer met het idee om de boekenreeks The Dark Tower van Stephen King te verfilmen, maar het wou tot nu toe niet echt goed lukken om de productie van te start te laten gaan. De film- en televisiestudio’s zijn altijd al heel sceptisch geweest of de reeks wel te verfilmen is en vooral wat het prijskaartje zou bedragen voor een bewerking. Na een aantal pogingen leek het project even voorgoed in de ijskast te zijn beland. Maar eind vorig jaar kwam Brian Grazer met het verrassende bericht dat de verfilming er toch zou komen.

Bedoeling was om het verhaal te vertalen naar 3 films en om de verhalen tussen de films te laten bewerken tot een TV-serie die door de Amerikaanse zender HBO bewerkt zou worden. Volgens Brian Grazer was er reeds een akkoord met HBO, maar moest er nog gezocht worden naar een filmstudio om in het project te stappen. Voor dat laatste had men het scenario grondig bewerkt en had men ook het budget van oorspronkelijk 140 miljoen dollar kunnen drukken met 45 à 50 miljoen dollar, zonder te moeten inboeten aan de epische grandeur van het verhaal.

Sinds die aankondiging bleef het lange tijd stil rond het project, al gaan er geruchten dat Warner Bros nu toch in het project wil stappen, al is dat nog niet officieel. Maar dat Ron Howard en Brian Grazer nog steeds bezig zijn met het project blijkt uit volgende tweet van Ron Howard.

Positieve vibes dus, al blijft het natuurlijk nog altijd wachten op een officiële mededeling. Bovendien is het ook niet duidelijk of het project slaat op enkel een filmversie of dat het opzet van films en series behouden blijft.

The Dark Tower is ondertussen reeds uitgegroeid tot een achtdelige boekenreeks van Stephen King, geïnspireerd op het gedicht Childe Roland to the Dark Tower Came van Robert Browning, en wordt algemeen beschouwd als zijn magnum opus. De reeks vertelt het verhaal van Roland Deschain, de laatste scherpschutter (gunslinger) in Al-Wereld, die op zoek moet gaan naar The Dark Tower. Al-Wereld is verwoest door vele oorlogen en tijd en afstand zijn niet meer wat ze geweest zijn. Als scherpschutter, een soort van ridderorde, moet hij proberen op tijd de Donkere Toren te bereiken, die de band moet vormen met de andere universums en zo de concepten van tijd en afstand terug moet herstellen. Hij krijgt daarbij af te rekenen met de Scharlaken Koning, die echter de Donkere Toren wilt vernietigen om zo de verschillende universums te laten instorten en zo de algemene macht te krijgen.

The Dark Tower is een combinatie van western, fantasy, science-fiction en horror en bevat elementen die we ook terugzien bij The Lord of the Rings, de Koning Arthur-legende en de western The Good, The Bad and the Ugly. Het hoofdpersonage Roland Deschain is overigens geïnspireerd op Clint Eastwood’s Man with no name uit de voornoemde western. Van de reeks zijn ondertussen meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht en er is ook de basis voor een reeks spin-offs in strip- en gamevorm.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Ron Howard heeft positive vibes over The Dark Tower-verfilming”

  1. Goed dat Howard the positive vibes heeft. Er zijn vele verfilmingen van de boeken van King maar er zijn er slechts een paar die goed zijn. En dat heeft toch vooral met budget en regie te maken. Howard is het wel toevertrouwd iets moois neer te zetten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie