Cthulhu maakt zijn opwachting in Lovecraftian horrorfilm Sacrifice (trailer)

Zeg je Lovecraftian horror, dan zeg je cosmische horror. In Sacrifice van Andy Collier en Toor Mian (Charismata) speelt deze vorm van horror een grote rol, wanneer Isaac en zijn zwangere vrouw terugkeren naar zijn geboorteplaats. Daar ontdekken ze naast geheimen uit Isaacs verleden, een sinistere cult die een in de zee sluimerende godheid aanbidt. Check de trailer hier!

H.P. Lovecraft staat aan de wieg van cosmische horror en heeft al vele films, comics, games en boeken geïnspireerd met zijn verhalen, waarin blijkt dat er een buitenaardse, onbevattelijke waarheid onder het vernislaagje van onze realiteit ligt. De laatste jaren zijn deze weer populair, wat recent films heeft opgeleverd als The Lighthouse (2019) en Color Out Of Space (2020), en games als Transient (2020). Vanaf februari 2021 kunnen we daar Sacrifice aan toevoegen, met horrorveteraan Barbara Crampton (Re-animator, You’re Next) in één van de hoofdrollen.

Sacrifice (die eerder The Colour of Madness als werktitel had) is geïnspireerd door de Lovecraftian novelle Men of the Cloth van Paul Kane. De film speelt zich af in de sfeervolle setting van een afgelegen eiland Noorwegen. Naast het unheimliche gevoel dat dit oproept, zien we in de trailer ook een schilderij van de legendarische Cthulhu en een sekte die hem aanbidt. En… een glimp van tentakels!

Sacrifice (2021) Official Trailer

Sacrifice is vanaf 9 februari te zien via Video on Demand en beschikbaar op Blu-ray vanaf 23 februari.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie