Teaser: HBO’s ’30 Coins’ wordt lugubere reli-horror

De Spaanse regisseur Álex de la Iglesia is gestrikt voor een HBO-serie. De eerste teaser van 30 coins belooft een lugubere religieuze horrorserie:

30 Coins | Official Teaser | HBO

Met onder andere The Day of the Beast, Witching and Bitching en The Last Circus leverde de regisseur al een aantal duistere werkjes af. Voor deze nieuwe Europese HBO-productie werkt hij samen met zijn vaste scenarist Jorge Guerricaechevarría en regisseert hij alle 8 afleveringen.

30 Coins neemt kijkers mee naar een wereld waarin niets is wat het lijkt en niemand te vertrouwen is. De achtdelige dramaserie volgt pater Vergara (Eduard Fernández), een exorcist, bokser én ex-gevangene die door de kerk wordt verbannen als priester in een afgelegen stadje in Spanje. Terwijl zijn verleden en oude vijanden hem achtervolgen, gebeuren er vreemde dingen. Burgemeester Paco (Miguel Ángel Silvestre) en plaatselijke dierenarts Elena (Megan Montaner) gaan op zoek gaan naar de waarheid, terwijl de realiteit wordt verdraait door een vervloekte munt, die de kern vormt van een wereldwijde samenzwering.

30 Coins (originele titel 30 Monedas) verschijnt deze maand bij de Europese HBO-zenders, en zal volgend jaar bij HBO Max verschijnen. Wat dit bekent voor een release via Ziggo/HBO is niet duidelijk.

Wat vind jij van de teaser?

Interessant artikel?

Plaats een reactie