Top 5 ge(mond)maskerde villains

Is het een bijzonder Halloween in 2020 met de volle maan op 31 oktober, zijn vanwege de maatregelen de grootste feesten en thema avonden in pretparken afgelast. Maar De Nachtvlinders houdt je geïnspireerd om Halloween veilig en corona-proof te vieren! Je zou niet het eerste horrorkarakter zijn met een masker voor zijn mond namelijk. In de onderstaande lijst vind je mijn top 5 ge(mond)maskerde slechteriken van film en tv!

Zoek je nog inspiratie voor een Halloween-outfit inclusief gezichtsbedekking of mondmasker? Denk dan eens aan deze masked villains!

1. Twisty de clown

American Horror Story: Freak Show (2014)

Deze tragische, maar doodenge clown (John Carroll Lynch) terroriseert kinderen en volwassenen in American Horror Story: Freak Show. Desondanks weten we pas sinds het latere seizoen AHS: Cult dat zijn naam Twisty is. Vroeger zag hij er beter uit, maar na een ongelukje met een jachtgeweer bedekt hij zijn mond met een speciaal mondmasker. Of het een verbetering is..? Dit masker koop je als volledig gezichtsmasker hier.

2. Babyface killer

Happy Death day 1+2 (2017/2019)

In Happy Death Day herbeleeft Tree (Jessica Rothe) keer op keer een rotdag, namelijk de dag dat ze vermoord wordt. Hetzelfde overkomt Ryan (Phi Vu) in het vervolg Happy Death Day 2U. Ze zijn zich pijnlijk bewust van de Groundhog Day-achtige timeloop en doen er alles aan om erachter te komen wie hun moordenaar met het babyface masker is. Die babyface, het zal maar het laatste zijn wat je iedere dag ziet! Dit masker koop je hier. Met de capuchon van je vest er strak overheen kan Halloween beginnen.

3. Spookkinderen op driewielers

Demonic Toys (1992)

Demonic Toys is een van de beruchte Full Moon Feature films, die regelrecht naar VHS ging. In de film ontwaakt na een bloedoffer een demon in een speelgoedmagazijn. Hij wil de zwangere heldin Judith (Tracy Scoggins) gebruiken om weer geboren te worden. Speelgoed komt tot leven en maakt meedogenloos jacht op de aanwezige mensen in het magazijn, die tot het einde van de nacht moeten zien te overleven. Spookachtige kleine meisjes met gasmaskers fungeren als waakhonden, en rijden door het magazijn met hun driewielers om de ingesloten mensen te vinden. Creepy! Of je je look afmaakt met driewieler en een jurkje of niet, een gasmasker kun je makkelijk aanschaffen voor Halloween. Je vindt er bijvoorbeeld hier een.

4. Doctor Giggles

Dr. Giggles (1992)

In Dr. Giggles breekt een gestoorde dokterszoon (Larry Drake) uit de instelling waar hij opgesloten zat, om de moordende missie die hij met zijn vader had voort te zetten. Al giechelend en woordgrappen makend laat hij een bloederig spoor van slachtoffers achter, totdat hij op Jennifer (Holly Marie Combs, bekend van Charmed) stuit. Zij heeft dezelfde hartziekte als zijn wijlen moeder, en Dr. Giggles besluit haar gebroken hart te vervangen door het hart van één van zijn slachtoffers. Hoewel deze slasher bepaald geen hit werd, is het enge lachje van Dr. Giggles en de schier oneindige stroom aan flauwe woordgrappen me altijd bijgebleven. Vier je Halloween op een klein budget? Dan ben je al klaar met een mondkapje en een giechel!

5. Pighead

Saw II-VI en Saw 3D (2005-2010)

Vanaf Saw II tot het einde van de reeks met Saw 3D: the final chapter) is het akelige varkensmasker van de partij geweest. Veel van Jigsaw’s protegés hebben het gedragen tijdens hun lugubere spelletjes. Hoewel ik de eerste Saw uit 2004 nog veruit het beste vind met zijn minimale opzet en twist, was het pig mask uit de vervolgen een grote hit met Halloween en terecht: wie krijgt niet de kriebels van zo’n realistische varkenskop met bloed, pus en zwarte slierten haar? Dit masker vind je hier te koop. Zwarte lange jas erbij en klaar ben je.

Interessant artikel?

2 gedachten over “Top 5 ge(mond)maskerde villains”

  1. Wederom een leuk lijstje. Ik hou van die top 5 lijstjes en vind er vaak ook inspiratie van films die ik nog, of opnieuw, moet kijken.

    En lol, ik dacht gelijk aan Herbert West uit Re-Animator. Maar blijkt dat die nooit de moeite nam om een mondkapje voor te doen. Was gezien de staat van zijn “patiënten” ook niet nodig natuurlijk.
    Maar als het breder wordt getrokken dan een mondmasker, dan kan zo vlak voor 31 oktober Michael Meyers natuurlijk niet vergeten worden!

    Beantwoorden

Plaats een reactie