Top 5: Zombie-games!

Zombies komen niet alleen voor als Duitse variant, er zijn nog genoeg andere ondoden en uiteraard zijn er naast films nog genoeg andere, meer interactieve manieren om ze tegen te komen: in games. In deze zombieweek hier mijn top 5 zombiegames die je minimaal een keer geprobeerd moet hebben (oké, in ieder geval vier van de vijf, haha)

Zombie Army Trilogy (Nintendo Switch)

Alhoewel deel 4 al een tijdje uit is, ik speel em nu gratis via Google Stadia, is Zombie Army 3 er zeker één om niet te vergeten.

Het beklemmende sfeertje, de creepy zombiegeluiden en de alom bekende killcam maken van deze game een waar feestje voor de horrorliefhebber.

Tel daarbij op dat de Switch versie alles bevat wat eerder op consoles is uitgebracht én gloednieuwe functies heeft, waaronder lokaal draadloos spelen met 2-4 spelers, motion controls, Pro Controller en HD Rumble-ondersteuning. En vergeet niet dat je niet hoeft te stoppen als je naar de wc moet.

2. Dying Light (PS4)

Dying Light dateert alweer uit 2015 en heeft zijn naam meer dan waar gemaakt. Er is een uitbreiding voor (The Following) en deel twee is in de maak.

Wat deze game zo bijzonder maakt, is het freerunning aspect in first person. Je klimt en klautert net zo gemakkelijk als alle sluipmoordenaars in Assassins Creed, maar in plaats van dat je de held van achteren ziet in derde persoon, kijk je door zijn ogen. En man, wat maakt dat de actie een partij spannend. Je hebt al snel door hoe je lekker klimt en slingert en met dat zelfde gemak leer je razendsnel hoe je het beste op een zombie zijn hoofd springt, of net zo makkelijk een buis tegen zijn kop slaat. Hoppa. En dat is bevredigend.

De post-apocalyptische stad waar je in rondloopt, staat vol met huizen en flats waar je lekker rond kan rennen. Overdag zijn de zombies zo mak als lammetjes en kan je ze makkelijk uit de voeten blijven, mits je wel oppast. Ze zijn flink in de meerderheid. Maar ’s nachts word het ineens een ander verhaal, dan komen er een ander soort zombies naar buiten. Deze rennen net zo snel als jij, maar zien wel een stuk beter. Hierdoor verandert het speelveld ineens drastisch.

Ik heb flink wat plakkerige handjes en een zwetende bilnaad gehad tijdens wat speelsessies. Tip: speel dit met je koptelefoon op en met de lichten gedimd.

Dying Light - Launch Trailer | PS4

3. The Walking Dead: Saints and Sinners VR (PC)

The Walking Dead: Saints and Sinners is het enige spel in het lijstje die ik zelf niet gespeeld heb. Maar als ik de ervaringen en reviews op internet mag geloven is dit er een om zeker niet over te slaan. Nu staan een dikke pc en een vette vr bril zeker nog op mijn lijstje om aan te schaffen in mijn game room, maar helaas laten al die toffe spellen die uitkomen, mij het niet toe om te sparen. Maar dat terzijde.

Deze variant in het universum van The Walking Dead laat je het beleven zoals nooit tevoren; in VR. Alsof je er echt bent moet je de zombies van je af schieten, zagen en hakken. Elke beslissing die je neemt, elke hindernis die je tegenkomt, alles hangt af van jou. Een zombie-uitbraak was nog nooit zo binnen handbereik.

De recensies op Steam zijn dan ook bijzonder positief. Heb je een goeie bak met dito bril thuis, probeer deze dan zeker ook uit! En de game is onlangs ook uitgekomen op PSVR.

The Walking Dead: Saints & Sinners - Official Gameplay Trailer

4. Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 (Xbox One)

Deze serie hoeft eigenlijk geen uitleg. Iedereen heeft deze wel eens gespeeld; of het nou op de last gen xbox 360 of ps 3 is, of op de current gen xbox one of ps4, of zelfs op je telefoon: Plants vs Zombies gaat al een tijdje mee en staat als een huis.

Het idee is simpel; zombies vallen je huis aan en jij als doorgewinterde strateeg met groene vingers, moet zo slim mogelijk tuinieren om met planten de almaar doorlopende zombies tegen te houden. Dit in steeds moeilijker wordende rondes. Een soort tower defence spel. En dit werkt.

Met grappige, cartooneske beelden word de speler getrakteerd op een kleurrijk spel met verrassend diepe gameplay. Niet alleen de zombies worden sterker en gevarieerder, ook jouw plantentuig is op verschillende manieren in te zetten en heeft zowel zwakke als sterke punten. Dit geeft hectische potjes die heel slim van redelijk makkelijk, naar heel erg moeilijk gaan en voor ieder gamer wat wils heeft.

Voor twee tientjes heb je de game al in huis, dus voor de prijs hoef je het niet te laten. Gegarandeerd uren plezier.

Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 Launch Gameplay Trailer

5 Zombies, Run (Android/iOS)

De laatste in mijn top 5 is een wat vreemde eend in de bijt. Zombies, Run is een hardloop app. Daar, ik heb het gezegd. Sorry. Voor deze app heb je conditie nodig, en veel ook. Ik heb het een tijdje gebruikt en als je voor dit soort dingen open staat, dan is het een geweldige ervaring.

De bedoeling is dat je een app download en die dan aanzet als je gaat hardlopen. Tijdens je rondje (je muziek kan gewoon aan) vergaar je spullen voor je kamp, zodoende kan je steeds beter overleven in een wereld overspoeld door zombies.

Maar tijdens het rennen simuleert de app op willekeurige momenten ook een zombie aanval: je wordt achterna gezeten en dient te versnellen net zo lang tot je de zombies eruit hebt gerend. Juist, intervallen met een twist. Heerlijk! En omdat ik met oortjes in rende, kreeg ik elke keer behoorlijk kippenvel als die gasten weer eens in mijn oor aan het hijgen waren. Ik vind het goed verzonnen! Mocht je van beweging houden, dan zou ik deze zeker eens uitproberen, er is een gratis variant (iOS) beschikbaar, alsook een 5 kilometer variant (iOS) voor de beginnende hardloper.

All-New Zombies, Run! Trailer

Dit was mijn top 5, ik hoop dat je deze ook heb gespeeld, want ze zijn echt de moeite waard en anders hoop ik dat ik je wat inspiratie heb gegeven. Heb jij nog tips voor mij om te spelen, ik hoor het graag van je in de comments of op Facebook.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Top 5: Zombie-games!”

Plaats een reactie