Valt er nog wat te griezelen in 2024?

Het is misschien een cliché, maar ook zeker waar: het jaar is omgevlogen. Met alle goede (en soms minder goede) horrorfilms en -spellen kijken we terug op best een goed horrorjaar. Gaat 2024 net zo’n topjaar worden? Valt er (volgend jaar) nog wat te griezelen? Laten we even vooruitblikken met een greep uit het aanbod van 2024.

Aanstaande zondag sluiten we 2023 af en in plaats van terugblikken met een top 5 (en Het Schrikbeeld hebben we ook al gehad), kijk ik in dit artikel vooruit wat 2024 ons gaat brengen. En het belooft een mooi jaar te worden. Of je nu van kwaadaardige knuffelberen houdt, of liever in de nacht gaat zwemmen, er is zeker weer voor elk wat wils.

Night Swim (5 januari)

Je kunt je horrorjaar beginnen met Night Swim, dat 5 januari in de bioscoop verschijnt. Kerry Condon en Wyatt Russell spelen de hoofdrollen van een stel dat met hun twee kinderen verhuist naar een nieuwe stek, mét zwembad. Maar dat zwembad was er beter niet bij geweest. Van James Wan en Blumhouse.

Night Swim | Official Trailer

Lisa Frankenstein (9 februari)

In horror-komedie Lisa Frankenstein speelt Kathryn Newton de hoofdrol van een tiener in de jaren 80 die een lijk (Cole Sprouse) de monsterbehandeling van Frankenstein geeft en hem in haar vriendje verandert. Vanaf dat moment wordt het steeds bloederiger. Het is tijd om de hooivorken en fakkels van zolder te halen.

LISA FRANKENSTEIN - Official Teaser Trailer [HD] - Only In Theaters February 9

Imaginary (8 maart)

Een vrouw (DeWanda Wise) verhuist terug naar haar ouderlijk huis en ontdekt dat haar stiefdochter Alice (Pyper Braun) een band heeft met haar oude teddybeer, Chauncey. Alleen is er iets aan de hand met de beer. Deze knuffelberen-horror komt van de makers van M3GAN en 5 Nights At Freddy’s.

Imaginary (2024) Official Trailer – DeWanda Wise, Tom Payne, Taegen Burns

The First Omen (11 april)

Achtenveertig jaar na de release van de klassieke horrorfilm, krijgt The Omen een prequel met The First Omen. Nell Tiger Free speelt de rol van een vrouw die naar Rome verhuist om voor een kerk te werken. Al snel komt ze achter een complot om de Antichrist (weer) op te roepen. De film is op 11 april in de Nederlandse bioscopen te zien.

The First Omen in het aanbod van 2024
The First Omen

The Watchers (7 juni)

De film The Watchers gaat over een vrouw (Dakota Fanning) die samen met drie andere mensen strandt in een bos in Ierland. Ze vinden een hutje waar ze kunnen schuilen, maar ze worden in de gaten gehouden door spookachtige wezens. De film is geregisseerd door Ishana Night Shyamalan, dochter van M. Night Shyamalan. De verwachtingen zijn daardoor hooggespannen. De film wordt op dit moment geschoten en de verwachte releasedatum is 7 juni.

Ishana op de set van The Watchers in het aanbod van 2024
Ishana op de set van The Watchers

A Quiet Place: Day One (27 juni)

In tegenstelling tot de eerste twee films volgt A Quiet Place: Day One niet de familie Abbott, maar in plaats daarvan is deze film een prequel over de tijd waarin de moorddadige en voor geluid overgevoelige aliens voor het eerst op aarde aankomen. Lupita Nyong’o (US) speelt de hoofdrol. De eerste twee films waren nagelbijtend-spannend, ik hoop dat dit een goede toevoeging wordt in het aanbod van 2024.

Speak No Evil (9 augustus)

James McAvoy en Mackenzie Davis spelen in Speak No Evil, de Amerikaanse remake van de Deense film uit 2022. De film, die wordt beschreven als een psychologische horrorthriller, volgt een Deense familie die op vakantie gaat naar het platteland van Nederland. Al gauw blijkt dat hun reis verandert in een nachtmerrie.

Alien Romulus (16 augustus)

De negende film in de Alien-franchise komt uit in augustus. Alien: Romulus is een op zichzelf staand verhaal dat zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van de eerste en tweede film uit 1979 en 1986. Cailee Spaeny speelt de hoofdrol en hoewel er nog niet veel bekend is over het plot, kun je zoals gewoonlijk angstaanjagende aliens verwachten. Naast Spaeny spelen ook acteurs Isabela Merced, David Jonsson, Aileen Wu en meer in de film mee. Alien: Romulus staat op dit moment gepland voor een bioscooprelease op 16 augustus 2024.

een alien komt ook voor in het aanbod van 2024

Beetlejuice 2 (6 september VS-release)

Wat een geweldige toevoeging aan het aanbod van 2024. Maar liefst zesendertig jaar later krijgt Beetlejuice dan toch eindelijk een vervolg met regisseur Tim Burton weer op de regiestoel. Castleden Winona Ryder, Catherine O’Hara en Michael Keaton als de titulaire Beetlejuice keren wederom terug. Ze krijgen gezelschap van nieuwe personages, gespeeld door Jenna Ortega, Monica Bellucci en Willem Dafoe. Let op: onderstaande trailer is géén officiële trailer van Beetlejuice 2, maar een fanmade projectje.

BEETLEJUICE 2 – The Full Trailer | Jenna Ortega, Michael Keaton (2024) Warner Bros

Smile 2

Het eerste deel van vorig jaar ging over een therapeute (Sosie Bacon) die last heeft van een vloek die bestaat uit verontrustende beelden van mensen die heel griezelig glimlachen. Die vloek houdt verband met een reeks sterfgevallen door zelfmoord. Het plot van het vervolg is nog niet onthuld, maar die creepy glimlachen zullen er waarschijnlijk nog steeds deel van uitmaken. De film komt 18 oktober in de VS uit, over een Nederlandse release is niets bekend.

Terrifier 3 (oktober)

Terrifier 2 zorgde ervoor dat het publiek naar verluidt moest overgeven en sommige mensen zelfs flauwvielen tijdens vertoningen vanwege de bloederigheid. In oktober gaan we in sneltreinvaart verder met een nog bloederiger en meer vreselijk deel met opnieuw de angstaanjagende Art the Clown (David Howard Thornton).

Nosferatu (december)

Bill Skarsgård kennen we allemaal al dankzij zijn rol als Pennywise in de It-films, en nu neemt hij de rol van een vampier op zich in de gotische horrorfilm Nosferatu. In de hoofdrollen spelen Lily-Rose Depp, Nicholas Hoult en Aaron Taylor-Johnson. We moeten nog wel een klein jaartje wachten op deze film.

Zo, genoeg om naar uit te kijken in het aanbod van 2024! Uiteraard is deze lijst bij lange na niet volledig en aan verandering onderhevig, zeker de films later in het jaar kunnen nog uitgesteld worden of de releasedatum ervan worden aangepast. We proberen alles zo nauwkeurig als mogelijk bij te houden en zullen rondom bovenstaande films zeker ook nog losse artikelen gaan schrijven. Is er een film waar jij naar uitkijkt die niet in dit lijstje staat?

Namens de voltallige crew van De Nachtvlinders willen we jullie een gelukkig, maar zeker ook een gruwelijk kippenvel-in-je-nek 2024 wensen!

Interessant artikel?

1 gedachte over “Valt er nog wat te griezelen in 2024?”

Plaats een reactie