Wednesday, Tim Burton’s Addams Family-serie, heeft eerste castlid

Teaser poster voor Wednesday, een live-action serie van Netflix, geregisseerd door Tim Burton

Tim Burton werkt voor Netflix aan een serie van The Addams Family. Inmiddels is het duidelijk geworden dat het de titel Wednesday krijgt en is de hoofdrolspeelster aangekondigd: Jenna Ortega!

Wednesday wordt een bovennatuurlijk mysterie dat de jaren van Wednesday Addams als student aan de Nevermore Academy vertelt. Wednesday probeert haar opkomende paranormale begaafdheid onder de knie te krijgen, een monsterlijke moordpartij te dwarsbomen die de plaatselijke stad heeft geterroriseerd en het bovennatuurlijke mysterie op te lossen dat haar ouders 25 jaar geleden in de war bracht – en dat alles terwijl ook haar weg moet vinden tussen de studenten van Nevermore.

Het script is geschreven door Al Gough en Miles Millar. Zoals gezegd zal Tim Burton de serie regisseren, waarmee het tevens zijn seriedebuut zal zijn. Al ergens vorig jaar gingen de eerste geruchten rondom Tim Burton en The Addams Family. Nu zal de serie voornamelijk rond Wednesday Addams spelen, of we de rest van deze vreemde familie veel gaan zien in de serie is de vraag.

Jenna Ortega met het script van de Netflix-serie Wednesday
Jenna Ortega met het script van de Netflix-serie Wednesday

De bizarre The Addams Family is al in 1938 bedacht door cartoonist Charles Addams, de familie had destijds geen naam, maar werd al snel vernoemd naar de bedenker. In 1964 kreeg de familie voor het eerst een adaptatie, de beroemde zwart-wit-tv-serie. Velen leerden de bijzondere personages kennen via de bioscoopfilm uit 1991 of de vervolgen. Over de recente animatiefilm van The Addams Family was ik niet erg positief, wel lijkt het dat daar wel een vervolg op gaat komen. Deze liveaction-serie zal daar volledig los van staan en maakt mij enorm nieuwsgierig.

Er is op dit moment nog niet bekend uit hoeveel afleveringen het eerste seizoen zal bestaan, of wanneer Wednesday op Netflix zal verschijnen.

Interessant artikel?

Plaats een reactie