Blumhouse gaat horrorspellen maken

Blumhouse Productions, een Amerikaans film- en televisieproductiebedrijf, is van plan om via een nieuw op te zetten dochteronderneming Blumhouse Games spellen te gaan publiceren en maken. Het bedrijf wil zich zo naast film, tv, boeken, podcasts en spookhuizen ook in horrorspellen-land naam gaan maken. De bedoeling is dat ze zich richten op de indie-markt, ontwikkelaars met een budget van maximaal 10 miljoen. Met hun inbreng kunnen ze ‘innoveren’ en ‘creatieve grenzen verleggen’. De spellen komen zowel op PC, als op consoles en mobiele apparaten uit.

Blumhouse Games
Blumhouse Games

Aan het hoofd van Blumhouse Games staat veteraan Zach Wood. Hij is al dertig jaar actief in spellenland. Recentelijk heeft hij nog gewerkt bij Iron Galaxy, maar hij heeft ook flink bijgedragen aan projecten bij Arkane en Santa Monica Studio. Hij gaat het team leiden samen met oud-CFO Don Sechler, die vroeger hoofd financiën was bij PlayStation.

‘Through my time in the industry, I’ve had the good fortune of working closely with developers to bring their ideas to life. There’s a unique opportunity for horror and genre in the indie game space, and I’m thrilled about teaming up with Blumhouse to meaningfully leverage the company’s brand, reputation, and creative talent.’ Zach Wood

Blumhouse Productions bestaat al sinds 2000 en heeft een behoorlijke waslijst aan films en tv-shows geproduceerd. Denk aan de Paranormal Activity-, Insidious-, The Purge– en de meer recentelijke Halloween-films. Hun laatste productie was M3GAN, en daar vonden wij wel wat van. Vergeet vooral ook niet hun vierluik aan films Welcome to the Blumhouse en hun samenwerking met Epix, waaruit heel veel moois belooft te komen. Daar was American Refugee de aftrap van.

M3GAN - Official Trailer 2 (Universal Pictures) HD
Trailer M3GAN

Al met al kan ik redelijk zeker stellen dat dit supergoed nieuws is! Indie-games hebben zich ondertussen meer dan bewezen en hebben zeker een rechtmatige plek naast hun AAA-tegenhangers met een groot budget. Ik ben erg benieuwd wat ze voor ons in petto hebben! Zodra er meer nieuws is over Blumhouse Games, lees je het uiteraard hier.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Blumhouse gaat horrorspellen maken”

Plaats een reactie