Recensie: A Christmas Horror Story (Grant Harvey en Steven Hoban, 2015)

christmas horror story

Eerlijk is eerlijk, als ik deze film had gekeken voor Krampus dan was mijn beoordeling heel anders geweest. Zoveel kersthorrorfilms zijn er niet, dus ik ben al snel tevreden. Maar dan heb je daar ineens Krampus, niet supereng, maar wel prachtig gemaakt, goed geacteerd, met lekker veel humor en geweldige monsters. Tja, en dan valt een goedbedoelde film met een veel kleiner budget al snel in het niet.

Ook in A Christmas Horror Story laat Krampus (Rob Archer) zich zien, hij maakt deel uit van een van de vijf verhaallijnen waar de film om draait. Zo hebben we DJ Dangerous Dan (William Shatner), een radiopresentator die dol is op kerst, een passie die – op zijn zachtst gezegd – niet gedeeld wordt door zijn collega. Taylor besluit op kerstavond met zijn gezin een bezoek te brengen aan een tante, iets wat hem niet in dank wordt afgenomen, niet door zijn vrouw en kinderen en ook niet door zijn tante… Scott (Adrian Holmes) en Kim (Olunike Adeliyi), die het niet breed hebben, besluiten hun kerstboom zelf uit een bos te halen, hadden ze niet moeten doen. Tevens volgen we drie scholieren die op kerstavond een moord onderzoeken die een jaar eerder op hun school plaatsvond, dat gaat natuurlijk niet goed. En Kerstman (George Buza) heeft het ook niet makkelijk want de kerstelfjes hebben een zombievirus opgelopen.

Christmas Horror Story elf

De vijf verhaallijnen, geschreven door James Kee, Sarah Larsen, Doug Taylor en Pascal Trottier, wisselen elkaar om en om af en hebben hier en daar ook raakvlakken. De sfeer van de verhaallijnen verschilt nogal. Sommige zijn eng en serieus, andere zijn veel luchtiger of ronduit hilarisch. Mijn favoriete verhaallijn was die van de Kerstman en de zombiekerstelfjes. Persoonlijk vond ik de combinatie van de verschillende verhaallijnen niet zo’n succes, het liep niet altijd even lekker. Met meerdere regisseurs en schrijvers zal het niet makkelijk zijn om één mooi geheel te krijgen, ook al hebben ze individueel interessante titels op hun naam staan, zoals Ginger Snaps, Black Christmas, Splice en The Colony.

Christmas Horror Story krampus

Het acteerwerk is okay, al krijgen de acteurs amper de ruimte om de diepte in te gaan en zijn sommige acteurs overgekwalificeerd voor deze film. De special effects zijn goed (maar dus niet te vergelijken met Krampus). Hou je van bloed en gore? Dan kom je ook aan je trekken, maar je moet wel even geduld hebben.

Heb je zin om met Kerst lekker voor de buis te hangen met een toepasselijke horrorfilm (zonder al te grote verwachtingen) doe jezelf dan lekker A Christmas Horror Story cadeau, maar kijk Krampus daarna pas!

A Christmas Horror Story (trailer)
Sterren: 3 / 5

Bloody Mary proefnotitie: Matig hoofdgerecht, maar een leuke appetizer. A Christmas Horror Story is nu verkrijgbaar op DVD en BD.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Recensie: A Christmas Horror Story (Grant Harvey en Steven Hoban, 2015)”

  1. Ja super die DVD dil ik best winnen. Dus bij deze een reactie, van deze zijde.
    Hoop dat u mij gaat verblijden. Met een eng verhaal. Voor onder de Kerstboom. (GENIAAL)

    Beantwoorden

Plaats een reactie