Meer details over de nieuwe Hannibal-serie van NBC


NBC gaf eerder dit jaar in volste vertrouwen meteen een order voor een volledig eerste seizoen van Hannibal, de bewerking van de bekende Thomas Harris-boeken over seriemoordenaar en kannibaal Hannibal Lecter door Pushing Daisies-bedenker Bryan Fuller. Vorige maand werd Hugh Dancy al als eerste gecast voor de reeks.  Nu heeft Bryan Fuller in een interview met Entertainment Weekly meer details vrijgegeven over zijn bewerking.

Voor de eerste seizoenen van de reeks heeft Fuller zich gebaseerd op 5 pagina’s achtergrondverhaal die hij uit de boeken van Thomas Harris heeft gehaald. Het is namelijk de bedoeling dat we teruggaan in het leven van Hannibal voor bekend werd dat hij een seriemoordenaar en kannibaal is. In de reeks zal hij samen met FBI-profiler Will Graham (rol van Hugh Dancy) moorden oplossen. We krijgen dus een blik op Hannibal wanneer hij zich nog groots voelt omdat de wereld zijn geheim nog niet kent. Zijn tegenspeler is een gelijkaardig intelligente man waarvan je weet dat hij voorbestemd is om Hannibal te ontmaskeren.

Doordat in de reeks Hannibal niet meteen wordt afgeschilderd als de slechterik zullen we heel andere Hannibal te zien krijgen, een meer vreugdevollere Hannibal. Mochten de kijkers niet weten dat Hannibal een seriemoordenaar is, dan zouden ze die twist helemaal niet zien aankomen. Maar het publiek weet natuurlijk al wie Hannibal echt is. Volgens Bryan Fuller maakt dit de reeks juist net spannender. De makers zullen wel aanwijzingen geven, maar toch zal niemand weten wanneer de ontmaskering juist komt. Bryan Fuller vergelijkt het met de Alfred Hitchcock’s manier van spanning creëren: je toont dat er een bom onder de tafel ligt, maar je laat ze niet meteen ontploffen, waardoor het publiek de hele tijd in angstzweet moet blijven zitten.

Ondertussen lijkt Hannibal op het eerste zicht een gewone politieserie waarin braafjes moorden worden opgelost. Alleen zit er dus een kantje aan, want één van de onderzoekers is zelf een seriemoordenaar. Maar toch zal Hannibal volgens Bryan Fuller veel dieper gaan. Hij vergelijkt het, bij gebrek aan beter, met een liefdesverhaal. In de boeken en in de films vertelde Hannibal een paar keer tegen Will Graham dat beiden veel meer met elkaar gemeen hebben dan hij wil toegeven. In de serie zal die zin in de eerste twee seizoenen zo grondig mogelijk worden ontleed.

Inderdaad, eerste twee seizoenen, want Bryan Fuller heeft meteen een plan voor 7 seizoenen klaar liggen, waarbij een aantal verhaallijnen uit de boeken van Thomas Harris aan bod zullen komen. Bovendien is Bryan Fuller ook tevreden dat elk seizoen maar 13 afleveringen zal tellen, zoals bij de kabelzenders als HBO, AMC en Showtime (NBC is een netwerkzender en een TV-seizoen bij hun duurt normaal gezien 22 à 24 afleveringen). Hierdoor moeten de fans geen zorgen maken dat er een reeks overbodige afleveringen en verhaallijnen aan te pas zullen moeten komen. Daarnaast wilt Bryan Fuller wel zijn tijd nemen om zijn verhaal en visie uit te doeken en daarom ligt er dus al een blauwdruk voor 7 seizoenen klaar.

Bryan Fuller werkt momenteel ook nog samen met regisseur Bryan Singer aan de bewerking van de cultreeks The Munsters.

Interessant artikel?

1 gedachte over “Meer details over de nieuwe Hannibal-serie van NBC”

  1. Ik ben gister aan deze serie begonnen. Goeie graphics, mooi verhaal en ietwat geheimzinnige sfeer. Heb nu 2 afleveringen gehad en blijf zeker kijken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie