Eerste teaser Netflix-serie ‘Chilling Adventures of Sabrina’

Netflix is flink op dreef als het aankomt op horror. Alleen al in de afgelopen anderhalve maand maakte Netflix twee horrorreleases bekend (Ghoul en In the Tall Grass). Gisteren verscheen de teaser van een nieuwe horrorserie op Netflix, genaamd ‘Chilling Adventures of Sabrina.’ De serie wordt momenteel nog ontwikkeld voor Netflix door Warner Bros. De wereldwijde release staat gepland op 26 oktober 2018.

De serie is gebaseerd op een gelijknamige stripboekenreeks, die begon in oktober 2014. Het is een meer duistere adaptie van voorloper Sabrina the Teenage Witch. In de serie volgen we Sabrina Spellmann, een half-heks, die op haar zestiende verjaardag een keuze moet maken. Of ze wordt een volledige heks, of ze kiest voor een sterfelijk leven zodat ze bij haar vriendje kan blijven. Een zestiende verjaardag wordt vaak gezien als een soort mijlpaal. Een visie, die in deze serie dankbaar misbruikt wordt. Tegelijkertijd krijgt Sabrina te maken met een oude vlam van haar vervreemde vader, die terugkomt uit de hel en zint op wraak. Een coming-of-age-verhaal, maar dan de duistere kant.

Chilling Adventures of Sabrina | Teaser: Happy Birthday | Netflix

Alhoewel in de teaser geen duidelijke focus wordt gelegd, is het duidelijk dat er een prominente rol is toebedeeld aan een geit-figuur à la Krampus. Mogelijk is dit de op wraak zinnende ex uit de hel. Verder geeft de teaser niet veel hints weg, maar de beelden beloven een serie om naar uit te kijken. Ook de cast is van een hoog niveau, met namen als Kiernan Shipka (Mad Men), Michelle Gomez (Doctor Who), Miranda Otto (Annabelle: Creation) en Ross Lynch (My Friend Dahmer). Riverdale-producers Roberto Aguirre-Sacasa en Maggie Kiley zullen ook meewerken aan de serie.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie