AMC zendt Fear The Walking Dead seizoen 1 & 2 in Nederland uit

Moesten we een half jaar geleden nog melden dat Fear The Walking Dead niet in Nederland werd uitgezonden, vandaag is bekend geworden dat Fear The Walking Dead seizoen 1 vanaf 29 februari bij AMC in Nederland te zien zal zijn. En vanaf 11 april volgt seizoen 2 van deze The Walking Dead spin-off series. (Lees ook Fear The Walking Dead seizoen 2: een vooruitblik)
fear the walking dead nederland amc
Deze serie – een spin-off van de wereldwijde succesreeks The Walking Dead – gaat van start op maandag 29 februari, om 22.00 uur. Bestaande en nieuwe fans kunnen meteen 13 weken lang genieten van Fear the Walking Dead, want in de week na de finale van seizoen 1, volgen direct de eerste 7 afleveringen van seizoen 2. Dit seizoen beleeft zijn Nederlandse première tegelijk met die in de VS. Vandaar dat de afleveringen om 3 uur ’s nachts (met een herhaling later die dag op prime time) worden uitgezonden. De 8 resterende afleveringen van seizoen 2 (“Fear The Walking Dead seizoen 2B”) worden later in 2016 uitgezonden.
“We zijn blij dat onze kijkers in Nederland nu ook Fear the Walking Dead kunnen kijken, en extra verheugd dat we hen tegelijk met de VS de lancering van seizoen 2 kunnen aanbieden. De serie – die nieuwe records vestigt – volgt op andere succesvolle AMC-series zoals Into the Badlands en The Night Manager”, aldus Mike Moriarty, chairman van AMC Networks International – Central Europe, DMC & UK.

Fear The Walking Dead in Nederland te zien op AMC

Over seizoen 1 van Fear the Walking Dead

Seizoen 1 van Fear the Walking Dead neemt ons mee naar het begin van de zombie-apocalyps – een tijdperk waarin de wereld om onbekende redenen en voordat iemand goed begrijpt wat gaande is, razendsnel verandert. Het leven zoals iedereen het kende, wordt radicaal en op onvoorstelbare manier op zijn kop gezet en omgegooid. Uitvoerend producenten van Fear the Walking Dead zijn Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero, David Alpert en showrunner David Erickson. De productie is in handen van AMC Studios. In deze reeks, opgenomen in Los Angeles, schitteren Kim Dickens als Madison, Cliff Curtis als Travis, Frank Dillane als Nick, Alycia Debnam-Carey als Alicia, Elizabeth Rodriguez als Liza, Ruben Blades als Daniel, Mercedes Mason als Ofelia en Lorenzo James Henrie als Chris.

De serie boekte recordcijfers bij de wereldpremiere van het eerste seizoen. Die dag scoorde AMC in de top 10 in verschillende landen van Europa, Latijns-Amerika, Azië, Afrika en het Midden-Oosten. De dramareeks behaalde ook de hoogste waarderingcijfers ooit voor een tv-serie in de Verenigde Staten. Lees onze recensie van seizoen 1 hier.

AMC zendt Fear The Walking Dead seizoen 1 uit

Over seizoen 2 van Fear the Walking Dead

Bij het einde van seizoen 1 vinden Madison, Travis en hun uitgebreide familie tijdelijk onderdak in Strand’s omheinde landgoed met uitzicht op de Stille Oceaan. Naarmate de onrusten blijven opwaaien en de doden Los Angeles overnemen, bereidt Strand de vlucht voor naar Abigail, zijn grote jacht dat voor de kust aangemeerd ligt.

AMC zal in Nederland ook andere originele AMC-producties in première laten gaan. Hierbij valt te denken aan de spionagereeks The Night Manager met Hugh Laurie en Tom Hiddleston, of nieuwe seizoenen van Halt and Catch Fire en Humans. AMC kan worden bekeken via Ziggo, Vodafone, Breedband Helmond, CAI Harderwijk, Delta Kabel, CAIW Media, Solcon, Kabelnoord, Cambrium en Compenz.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

11 gedachten over “AMC zendt Fear The Walking Dead seizoen 1 & 2 in Nederland uit”

Plaats een reactie