Fear the Walking Dead voorlopig niet in Nederland/België

Update 19/01/2016: AMC zendt Fear The Walking Dead seizoen 1 & 2 in Nederland uit
Update 26/10/2015: Fear the Walking Dead vanaf 9 december 2015 in Nederland/België te koop


fear-the-walking-dead
Veel fans stellen vragen aan FOX in Nederland wanneer ‘Fear the Walking Dead’ wordt uitgezonden. De zender antwoordt steevast dat deze in tegenstelling tot de originele ‘The Walking Dead’ niet wordt uitgezonden en proberen mensen op te fleuren met de komst van Robert Kirkman’s Outcast in 2016. AMC is namelijk voor de spinoff, in tegenstelling tot ‘The Walking Dead’, geen distributiedeal aangegaan met Fox Channels International.

Wereldwijd simultaan uitgezonden door AMC

De spinoff ‘Fear the Walking Dead’ wordt wereldwijd op het zelfde moment uitgezonden door AMC in de nacht van 23 op 24 augustus. Voor de Amerikanen is dat op zondagavond 21:00u en voor Europeanen is dat 03:00u ’s nachts door het tijdsverschil.

Het persbericht van 10 juli:

“AMC and AMC Global, the international AMC-branded television network, announced today from Comic-Con International that the worldwide premiere of summer’s most anticipated new series “Fear the Walking Dead” will air Sunday, August 23rd at 9:00 p.m. ET/PT. The extended 90-minute episode will also debut on AMC Global channels around the world simultaneously with the U.S. premiere on AMC and will then re-air in local time zones during primetime.”

Fear the Walking Dead toch niet in Nederland en België

In Nederland en België is AMC sinds eind vorig jaar beschikbaar, de zender digitale MGM werd bij de verkoop van Chellomedia door Liberty Global aan AMC Networks International omgedoopt tot AMC. Wie echter in de tv-gids kijkt van de zender ziet in de nacht van 23 op 24 augustus géén ‘Fear the Walking Dead’ staan.

Een woordvoerder van AMC Networks liet aan mij weten dat ze op dit moment geen lanceerdatum hebben voor de serie in Nederland en België. Zodra er meer bekend is horen we dat.

Dejavu?

Het voelt bijna als 5 jaar geleden, toen moesten we het slechte nieuws brengen dat de originele The Walking Dead serie mogelijk helemaal niet in de Benelux zou worden uitgezonden. Gelukkig verandere FOXlife een half jaar later het standpunt en werd deze serie vanaf seizoen 2 vrijwel tegelijk met Amerika uitgezonden.

In Frankrijk is de serie wel tegelijk met de VS te zien:

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

15 gedachten over “Fear the Walking Dead voorlopig niet in Nederland/België”

  • Precies, gewoon downloaden.

   Maar dat doe ik dan ook met alle series die ik volg.
   Ik kijk al jaren geen TV meer, met al die vervelende reclame.

   Beantwoorden
 1. Wat een bullcrap weer, ze weten hoe populait TWD hier is en we hebben zowel FOX kanalen als amc en toch is nederland weer het ondergeschoven kindje,..

  Beantwoorden
 2. wereldwijd is wereldwijd maar nederland bestaat niet bij amc en fox wij zijn maar een klein landtje dat in hun ogen niet mee mogen doen maar hier wonen ook fans van de serie het is erg belachelijk dat het hier niet wordt uitgezonden

  Beantwoorden
 3. In één woord belachelijk. Heb er zelf geen last van want ik neem ze wel op een andere manier mee maar voor de mensen, die dit niet kunnen is dit flink balen!

  Beantwoorden
 4. Lijkt me vooral een geldkwestie. Het is niet alsof televisiezenders het gratis krijgen aangeboden. Rechten voor vertoning kost geld. Als iedereen roept dat ze het gaan downloaden, dan is het de investering al helemaal niet waard.

  Beantwoorden
 5. legatus dom gepraat al die mensen die betrokken zijn bij film en series wonen in villa’s hebben tich auto’s in de garage staan
  ze vinden het gek dat mensen gaan downloaden ze helpen het zo zelf in de hand omdat ze alleen maar dollar tekens in hun ogen hebben want o o o wat zijn ze zielig he ze gaan allemaal naar de voedselbank EEN SCHANDE IS HET

  Beantwoorden
  • Heb het momenteel nog niet gevonden met ondertiteling maar ik download ondertiteling van een andere site. Je kan het op een vlc player er onderzetten en zo zien anders een programma gebruiken om ze er in te branden doe ik zelf ook zo.

   Beantwoorden
  • Als je lid bent van een payserver (usenet) zou ik het via spotnet of dutplanet doen.
   Wil je via een torrent downloaden kan je natuurlijk op Piratebay kijken of extratorrents

   Beantwoorden
 6. @Rog Je hebt helemaal gelijk. Elke cameraman, grip, elektricien, transporteur, setbouwer of cateraar die aan die serie meewerkt is al stinkend rijk. Je vraagt je eigenlijk af waarom ze überhaupt nog gaan werken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie