Halloween 2021: spannende activiteiten & griezelige spookhuizen

Vorig jaar viel Halloween een beetje in het water en werden veel activiteiten toch afgelast door corona. Met een hoge vaccinatiegraad en de coronacheck-app lijkt het dit jaar wél allemaal goed te gaan! Hieronder een lijst, ongeveer gesorteerd op datum, van spannende activiteiten, spookhuizen in oktober en daarna!
Lees ook over Halloween-activiteiten in pretparken en alles wat in oktober nieuw is in de bioscoop, dvd en streamingdiensten, boeken en games.

The Great Purge – Smilde

Elke weekend t/m 31 oktober vindt in Smilde The Great Purge plaats. Deze horrorexperience speelt zich af in een gigantische, verlaten villa. De villa behoort toe aan de elite en jij bent uitgenodigd om samen the Purge te vieren. De keuze is aan jou. Ga je purgen of word je gepurged?

Scare Me 12 – Almere

Al voor de 12e keer opent Scare Me haar deuren. Elke editie kent een combinaite van voortzetting en een paar nieuwe griezelattracties. Zo werd dit jaar“The Mansion”, gebaseerd op de table top game “Mansions of madness”, al toegevoegd en belooft een samenwerking met de Haunted Lantern een compleet nieuwe belevenis. Lees hier ons verslag van dit jaar!

Scare Me vindt plaats op vrij- en zaterdagen van 15 oktober tot 13 november, plus Halloween – zondag 31 oktober.

The Villains VI (+ Little Villains IV) – Landgraaf

Op 22 en 23 oktober vindt voor de zesde keer het Halloween “The Villains” plaats in Modo Verde Landgraaf. Als de duisternis valt worden de wereldtuinen getransformeerd in een gruwelijk gebied met elk jaar nieuwe scare zones; Voodoo – Carnevil freaks – Hellgate – Dark – Clinic of Decay – Unholy Ground.

Een week eerder vindt de kindvriendelijke The Little Villains plaats.

Fright Factory – Alphen aan de Rijn

De Fright Factory is een geweldige griezelbeleving voor jong en oud. Je loopt door een interactief spookverhaal. ’s Middags is de adviesleeftijd tot 14 jaar en ’s avond is dat juist de minimale leeftijd. Fright Factory vindt 18 t/m 21 oktober plaats in Alphen.

Darknights – Rensenpark Emmen

Jarenlang stond er op deze plek de dierentuin, nu deze is verplaatst keren ’s nacht de oude bewoners terug; zombies, orcs, gemuteerde elven en andere gedrochten.  Geloof je dit niet? Van 21 t/m 23 oktober kun je dit zelf aanschouwen tijdens de Darknights.

The Breakout – Scheemda

The Breakout (21 t/m 31 oktober) is een interactieve theaterproductie boordevol game-elementen met een duur van 3 uur. De ervaring wordt neergezet door een fantastische cast van 45 acteurs. Zodra je op het terrein komt, kom je in een wereld terecht die is overspoelt door zombies.

The Horror Experience – Joure

Kapitein Willem van het schip De Vliegende Hollander neemt je mee in een tijdreis langs zijn gruwelijke verleden. Je komt zijn vervloekte bemanning tegen zoals De Witte Wiefen, Queen Mary, The Undead Army en nog meer angstaanjagende figuren. The Horror Experience vindt op 22 tot 24 oktober plaats in Joure.

Zoetermeer Halloweenstad

Ben jij een echte shopliefhebbers, maar houd je ook van Halloween? Dan zijn de activiteiten in Stadshart Zoetermeer zeker wat voor jou! Wij waren er in 2019, lees ons verslag. Van 29 t.m 31 oktober is Zoetermeer Halloweenstad.

Halloween Circus Zoetermeer 2019

Halloween Run – Almere Buiten

Sportief Halloween vieren kan ook dit jaar weer in Almere Buiten. Daar vindt op 30 oktober de Halloween Run plaats. Drie jaar geleden deed onze verslaggever Hanneke mee, en dat zag er zo uit:

Hanlloween – grotten van Han

Sommige mensen zouden sowieso al geen donkere grotten in gaan, gelukkig blijf je bij Hanlloween in de duistere bossen vol duivelse festiviteiten, heksen, vampiers en andere vreemde figuren. Hanlloween bij Han-sur-Lesse in België is helaas alleen in het Frans.

The Upside Down The Army of Horror Amsterdam + kortingscode

The Upside Down is niet zoals je zou denken de parallelle wereld uit de serie Stranger Things, het is één van de Instagram-musea in Amsterdam. Maar dit weekend komen die twee wel een stukje dichter bij elkaar! Het museum is namelijk omgetoverd één van de engste Haunted Houses van de stad!

The Upside Down zit in Amsterdam tegenover de RAI, het is tot en met 31 oktober in compleet Halloween-sferen. En ik heb nog goed nieuws ook! Met de kortingscode HORROR20 krijg je 20% korting op je kaartje dat je online kunt kopen. Durf jij het aan?

Naargeestige Nachttours – Muiderslot

Kastelen hebben in de basis al een goede sfeer, zeker ’s avonds. Het Muiderslot doet en op 30 en 31 oktober nog een schepje bovenop een organiseert voor mensen met een stevige maag de Naargeestige Nachttours.

Halloween Drive Through Zeewolde

Een virusuitbraak heeft de regering doen besluiten om voorbereid te zijn op het ergste. In de bossen van Zeewolde gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe virussen en vaccins. De Drive Through Virus Outbreak is zaterdagavond 30 oktober in Zeewolde.

The Horror Zone – Bosschenhoofd

Zit oktober al vol? Dan kun je in de weekenden van 12/13, 19/20 en 26/27 november nog terecht tussen Roosendaal en Ettenleur voor The Horror Zone presents Welcome to Huckabay. Vanaf de buitenwereld lijkt Huckabay op een heel saai plattelandsstadje, maar niets is minder waar. Het toeristische stadje heeft al jaren ‘last’ van toeristen die verdwijnen. De inwoners lokken toeristen naar het dorpje met verschillende bekende, of eerder beruchte, attracties.

Hebben we nog een evenement gemist? We horen het graag in de reacties. Hier vind je meer Halloweentips, en hier besteden we aandacht aan alle activiteiten in de pretparken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Halloween 2021: spannende activiteiten & griezelige spookhuizen”

Plaats een reactie