Mike Flanagan verfilmt Stephen King’s The Dark Tower

gunslinger - the dark tower

Vond jij de film The Dark Tower uit 2017 ook zo’n aanfluiting? Goed nieuws; een ervaren King-regisseur pakt een tweede kans om het goed te doen! Mike Flanagan heeft bevestigd bezig te zijn met zijn versie van The Dark Tower. En: Stephen King heeft hem zijn zegen al gegeven!

Het is Stephen King’s levenswerk; een boekenserie met horror-, fantasy- en westerninvloeden. De Donkere Toren gaat over scherpschutter Roland Deschain, die door parallelle werelden reist met zijn getrouwen om één doel te bereiken. Dat is de donkere toren eerder bereiken dan de Man in het Zwart, zodat de wereld niet vernietigd wordt. In 2017 kwam Nicolai Arcel’s verfilming van Stephen King’s magnum opus uit: The Dark Tower. Nu is zo’n episch verhaal in één film vangen al een monsteropgave, maar de Nicolai’s versie kon maar weinig van de vele fans bekoren. Zelfs Idris Elba en Matthew McConaughey konden de vrij korte film, die meer een sequel was van De Donkere Toren-reeks dan een boekverfilming, niet redden.

Na de flop van deze verfilming was er sprake van een The Dark Tower serie op Amazon, maar deze plannen kwamen nooit verder dan een niet uitgezonden pilot. Voor alle teleurgestelde fans is er goed nieuws: Mike Flanagan gaat zijn hand wagen aan een uitgebreide verfilming!

Mike Flanagan ken je van eerdere succesvolle King-verfilmingen als Doctor Sleep en Gerald’s Game, maar ook zeker van films als Oculus, Hush of de fenomenale serie The Haunting of Hill House. Met dit portfolio zijn we al behoorlijk optimistisch over deze ontwikkeling, want Mike Flanagan staat bekend als groot Stephen King fan. Om die reden vindt hij trouw blijven aan het bronmateriaal heel belangrijk.

Wat de gevierde regisseur erover kwijt wilde, is dat hij zijn The Dark Tower voor zich ziet als een serie van vijf seizoenen, gevolgd door twee speelfilms. De pilot heeft hij al geschreven. Flanagan: “Eerder had ik al de rechten op The Dark Tower verworven, wat het grootste deel van mijn leven mijn heilige graal is geweest qua filmproject.” Nadat Flanagan zijn idee voor de nieuwe verfilming gedetailleerd aan Stephen King voorlegde, gaf de vader van De Donkeren Toren-universum hem zijn zegen te starten met dit gigantische project. “Een project als dit? Ik zou er helemaal niet bij betrokken willen zijn als we een richting zouden nemen die godslasterlijk zou zijn voor het Stephen King-materiaal. Maar hij is gelukkig enorm enthousiast, en hij steunt de plannen volledig!”

Wij zijn ontzettend benieuwd naar Mike Flanagan’s plannen en pilot voor The Dark Tower. Zou die in de woestijn starten, zoals het epische verhaal dat tijd en dimensies doorkruist ook doet? En kijk jij net zo uit naar deze verfilming als wij? Laat het ons weten in de comments!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Mike Flanagan verfilmt Stephen King’s The Dark Tower”

  1. Ik vond de film nog niet eens zo slecht als je hem als losstaand verhaal bekijkt.
    Als verfilming van het magnum opus van King was het natuurlijk een absolute aanfluiting en hij had nooit als zodanig gepromoot mogen worden.

    Ik ben benieuwd naar deze verfilming. Hopelijk is hier meer budget voor beschikbaar, want het is geen gemakkelijk verhaal om te verfilmen. Ik zie het qua scope en grootte in dezelfde klasse als Lord of the Rings of Game of Thrones. In Flanagan heb ik wel vertrouwen. Ik vond zijn Dr. Sleep prima en vond dat hij daar het boek van King zeker eer aan deed.
    Dat King er vertrouwen in heeft, dat zegt mij overigens niet zoveel. Hij heeft in meer dingen vertrouwen gehad die uiteindelijk echt niet goed bleken. Volgens mij is dat meer een marketing dingetje, dat de auteur bij de verkoop van de rechten beloofd een en ander niet af te kraken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie