Dead Rising 2 review: eindelijk zombies slachten op PS3

Al een paar jaar geleden verscheen het eerste deel van Dead Rising en werd meteen enorm populair. PC en Playstation 3 gamers zagen het spektakel met lede ogen aan, want zombies slachten in George A. Romero stijl kon alleen op de Xbox 360. Met dit tweede deel maakt Capcom ook deze gamers gelukkig. Dead Rising 2 bestaat uit 3 onderdelen, een single player campaign, een online coop-modus en de online multiplayer Terror Is Reality gameshow.

In de single player campaign speel je Chuck Greene, een deelnemer van de tv-show Terror Is Reality. Sinds het eerste deel is het probleem met de zombies namelijk niet opgelost, maar in het casino walhalla Fortune City heeft men rond het afslachten van de zombies maar een spelshow bedacht. Echter na afloop van de show gaat alles volledig mis en leer je, behalve dat de zombies los zijn gebroken, ook dat Chuck zijn vrouw is verloren tijdens een eerdere zombie-uitbraak en dat zijn dochter geïnfecteerd is met het zombievirus. Het medicijn Zombrex dat de infectie in bedwang houdt, is echter lastig te krijgen en tot overmaat van ramp wordt Chuck beschuldigd van de zombie-uitbraak. Tijd voor actie!

Hoewel het spel behoorlijk voor zich spreekt, is juist de actie niet helemaal handig op mijn ps3-controller. Met rondje kun je object oppakken, deuren openen, dingen inspecteren en ga je het gesprek met anderen aan. Wil je met iemand een gesprek voeren, maar staat hij naast een tafel, dan is de kans groot dat je die tafel oppakt. Hetzelfde geldt voor vierkantje, hiermee val je aan met het object dat je in je hand hebt of eet/drink je het voedsel op. Wapens gaan maar een bepaalde tijd mee, als ze stuk gaan neem je automatisch het volgende object in je inventory, dit kunnen wapens zijn, maar ook eten en drinken. Het kan dus maar zou gebeuren dat je midden in het slagveld opeens met een pak melk in je hand staat en het opdrinkt, terwijl je veel liever met een bijl in het rond zou willen slaan. Na een paar blunders krijg je deze twee knoppen wel onder de knie, de andere knoppen leveren gelukkig geen problemen op.

Naast de hoofdquest om levend uit Fortune City te geraken en uit te zoeken wie Chuck Greene er in probeert te luizen, zul je mensen moeten redden. Het afslachten van zombies levert namelijk wel een beetje experience op, het redden van mensen een veelvoud hiervan. Chuck zal bij een levelup naast extra strenght, snelheid en een grotere inventory ook Combo Cards verdienen, waarmee hij simpele objecten met Duct Tape kan ombouwen tot hele brute en vooral ook leuke anti-zombie wapens. Deze Combo Cards zijn overigens ook elders te vinden, bijvoorbeeld achter sommige van de Playboy posters, toch geen straf om die eens van dichter bij te kijken?

dead rising 2 - multiplayer

Online Multiplayer

Dead Rising 2 beschikt over twee multiplayer opties die beiden alleen online gespeeld kunnen worden, een splitscreen optie zit er helaas niet in. Met de co-opmodus kun je zo bij de single player campaign van iemand anders instappen, maar ik vroeg met dan toch af “Wat doe ik hier, wat moet ik doen?” en vermoed dat dit waarschijnlijk het leuker met vrienden en voicechat.

Met Terror Is Reality kun je zelf meespelen in Chucks favoriete gameshow, je neemt het op tegen drie andere spelers in drie voorrondes en een finale. De finale is altijd hetzelfde, een arena met zombies en motoren met kettingzagen, de voorrondes wisselen tussen acht verschillende spellen, die zo afwisselend zijn dat iedereen wel ergens goed in is en de competie in de gameshow goed verdeeld is. Terror Is Reality is zeker een geweldige toevoeging aan Dead Rising 2 en het is daarnaast ook handig voor de single player campaign, je kunt het verworven prijzengeld laten uitkeren naar een savegame. Zeer handig daar je in de campaign modus best een krap tijdsschema hebt en dus geen tijd hebt om je geld te verdienen met gokken of het vernielen van gokkasten.

dead rising 2 playstation 3Het spel is heerlijk, zombies slachten is heerlijk en vaak is het helemaal niet erg als je dood gaat, je weet namelijk dat je daarna gewoon weer zombies mag slachten. Hier is het wel een gemis dat je geen keuze hebt voor een vrouwelijk karakter (al kun je Chuck wel zo aankleden) en geen splitscreen modus hebt. De moeilijkheidsgraad van het spel is goed afgewogen en de campaign zal je zeker een goede tijd zoet houden. En daarnaast is Terror Is Reality heerlijk om tussendoor te spelen. Dit spel is een aanrader voor iedereen die van zombies houdt!

Dead Rising 2 is vanaf vandaag in drie verschillende versies verkrijgbaar voor PlayStation 3, Xbox 360 en vanaf 28 september voor de PC. Dit is een week eerder dan elders in de wereld.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Dead Rising 2 review: eindelijk zombies slachten op PS3”

  1. Eigenlijk bedenk ik me,
    het is ook jammer dat je geen eigen muziek kan afspelen, je zit vast aan de gamemuziek,
    hoewel de muziek gerelateerd in aan de omgeving,
    wil ik soms gewoon snoeiharde metal opzetten tijdens het slachten. 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie