Dood kindje opnieuw tot leven gewekt, remake Pet Sematary

Stephen King's Pet SemataryGisteren nog meldden we hier bij De Nachtvlinders dat The Stand van Stephen King opnieuw verfilmd gaat worden, vandaag komt daar het nieuws bij dat het script voor de remake van Pet Sematary inmiddels af is.

In 1989 gold de originele Pet Sematary, onder regie van Mary Lambert, als een van de meest geslaagde Stephen King verfilmingen. Dit vooral vanwege de hartverscheurende scene waarin de jongste zoon van een net verhuisd gezin wordt doodgereden. Een scene die an sich niet eens zo heel erg heftig in beeld wordt gebracht, maar die wel appelleert aan de gevoelens van vrijwel iedere kijker. Jonge kinderen die horen gewoon vrolijk te kunnen spelen. Geen wonder dus dat de door verdriet overmande vader het joch begraaft op de mystieke dierenbegraafplaats waar eerder ook al hun kat weer tot leven kwam. Maar ja, bij die kat was dat ook al niet zo’n succes…

Hoe dan ook, de film is ietwat gedateerd inmiddels, maar staat inhoudelijk nog steeds stevig als een huis. Vooral de uit de dood teruggekomen koter is angstaanjagend. Desalniettemin heeft scriptschrijver Matthew Greenberg (die ook het script voor 1408 pende) bedacht dat het beter zou kunnen en in maart 2010 begon hij te schrijven. Hij heeft onlangs een script afgeleverd waar filmmaatschappij Paramount erg enthousiast over is. Er wordt op dit moment een ‘high profile’ regisseur gezocht om het project in gang te gaan zetten. Wordt dus pas verwacht ná alle andere Stephen King-projecten die op de rol staan. Naast het al genoemde The Stand ook The Dark Tower (drie films en een tv-serie onder regie van Ron Howard) en de remake van Firestarter.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
6 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Nou, prima 😀 De enige reden dat ik niet zoveel Stephen King verfilmingen kijk is dat ze meestal nogal gedateerd zijn (qua film, niet het verhaal zelf), dus dat er allemaal nieuwe versies van die films komen juich ik alleen maar toe.

Dat ook The Dark Tower wordt verfilmd had ik gemist, maar dat vind ik wel supergaaf “nieuws” 😀 Ik volg nu zelf de stripboekenreeks (die erg mooi is), maar een film lijkt me ook wel heel gaaf!

Frank Mulder
12 jaren geleden

Er is ook een Pet Sematary 2 gemaakt…
Heeft iemand die gezien? Het eerste deel in inderdaad een goede film, maar zeker gedateerd.

Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden

Ik heb hem (op videoband), Pet Sematary 2, maar het nog niet aangedurfd om te kijken. Hij lijkt mij superslecht…
Ben wel benieuwd naar de remake. Het origineel, deel 1, vond ik zowel qua boek als film geslaagd en dat komt niet vaak voor…

Michiel
Michiel
12 jaren geleden

Volgens mij heb ik deel 2 wel een keer gezien, maar die was zoooooooo geweldig, dat ik alleen nog flarden van deel 1 kan herinneren

Tommy
Tommy
12 jaren geleden

Ik hoop eigenlijk dat men alle gedateerde films van King zo rap mogelijk door de remake-mangel zwiert. Maar nu ik dit allemaal lees, krijg ik inderdaad zin om nog eens lekker ouderwets mijn videospeler boven te halen en een weekendje mijn (originele) banden te draaien. Dàt is pas jaaaaaaren geleden 🙂

tamara
tamara
12 jaren geleden

tja als de remake er is dan ga ik lekker kijken naar een echte gore gage creed met CGI.want zeg nou zelf voor iemand die aangereden is door een vrachtauto, gage had in de film van 1989 alleen een snee op zijn voorhoofd.en in het boek lag zijn hoofd er bijna af.
nou ja in 1989 kon je zo’n acteurtje ,hij was toen 2 jaar, natuurlijk niet helemaal schminken

6
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x