Toffe horrorgames in de Steam 3000 Zomeruitverkoop

Het is weer die tijd van het jaar: zomer! En dat betekent zomeruitverkoop bij Steam. Mijn portemonnee is hier al het hele jaar bang voor, maar toch is het zo: er zijn weer duizenden spellen met flinke korting te koop op Steam. Of je nou dierentuinen bouwt in Planet Zoo, of je graag je onderbroek boven je maillot draagt als superheld in Guardians of the Galaxy, er is voor elk wat wils. Maar uiteraard komen jullie hier niet voor de lol. Bloed willen jullie zien, als De Dood willen jullie met harde hand over de onderwereld heersen en tot aan je knieën in de ingewanden waden. Nou, dat kan nu allemaal voor een prikkie:

The Forest €4,19

The Forest zomeruitverkoop
The Forest

Als eenzame overlever van een vreselijke vliegtuigcrash moet jij in een mysterieus bos zien te overleven. Niet alleen de wilde dieren vormen een dreiging, maar ook de met kannibalistische trekjes vertonende mutanten hebben het op jou voorzien. Bouw, verken en overleef in deze horrorsimulator. Ook te spelen in VR, maar dat maakt het spel er niet minder eng door.. integendeel.

Left 4 Dead 2 €1,63

Left 4 Dead 2 zomeruitverkoop
Left 4 Dead 2

Dit is een oudje. Deze actie horror uit 2009 staat nog als een huis, kan ik je vertellen. Het is dan ook niet gek dat het weer in de zomeruitverkoop bij Steam zit. Het vervolg op hét beste coop schietspel uit 2008, Left 4 Dead, doet er nog een schepje bovenop. Via vijf uitgebreide campagnes neemt het je mee door het diepe zuiden van Savannah tot New Orleans. Doe dit alleen met drie computergestuurde poppetjes, of ga met drie vrienden op stap en test je vriendschap. Left 4 Dead 2 heeft ondertussen al een onofficiële opvolger: Back 4 Blood. Die is ook in de aanbieding met 50%, maar krijgt veel minder lovende recensies dan Left 4 Dead 2.

Dying Light 2 Stay Human €39,99

Dying Light 2 zomeruitverkoop
Dying Light 2

Nog een vervolg op een steengoede game, maar met een onwijs lange ontwikkeltijd. Zo lang dat men dacht dat ze ermee gestopt waren. Gelukkig weten we ondertussen beter en heb ik het spel voor je gespeeld. De volle mep is het niet waard, maar voor een korting van 33% zou ik het zeker niet laten liggen. Deze survival-zombie-parkour-game heeft zijn momenten, is super groot en heeft een meeslepend verhaal met keuzes die er toe doen.

Project Zomboid €11,24

project zomboid zomeruitverkoop
project zomboid

Oh, zeker weten een van mijn favorieten. Dit spel is simpel van opzet, makkelijk te leren en moeilijk meester te maken. Het verhaal is simpel: jij wordt wakker in een stad waar de zombies heersen. Jouw doel? Zo lang mogelijk leven. Je kan de parameters van het spel helemaal naar jouw hand zetten. Ga je voor moeilijk en spring je een half jaar nadat de uitbraak is geweest in de game of toch iets makkelijker en ga je een week na de uitbraak beginnen? In het eerste geval heb je bijna geen voorraden, maar zijn de zombies wat tammer en in het laatste geval heb je nog ontzettend veel voorraden, maar zijn de zombies veel meer moordlustig. Tel daarbij op dat eten echt bederft, je kan alleen maar zien naar waar je kijkt en je echt moe kan worden en door kan draaien. Dit is een spel wat onder je huid gaat zitten en nog lang na blijft sudderen als je klaar bent met spelen.

Phasmophobia €9,27

Phasmophobia zomeruitverkoop
Phasmophobia

Ja hoor, daar is ie weer. Deze staat zeker in mijn top 3 van favoriete spellen aller tijden. (Wie komt nou eens een potje meedoen dan?) Ga met drie vrienden op onderzoek in een huis waar het spookt. Jij krijgt van te voren vier opdrachten, waarvan het spook identificeren er altijd een van is. Maar probeer altijd zoveel mogelijk bewijs te vergaren. Maak foto’s, vind botten en zorg ervoor dat je blijft leven. Als je te lang in het huis blijft, gaat het spook jagen. Dan is het zaak om je te verstoppen, de buitendeur gaat op slot en je kan niet weg. Verschuil je in een kast en maak geen geluid en probeer niet te hard te klappertanden, want de entiteit hoort alles. Het spel is nog steeds in vroegtijdige toegang, maar met alle regelmatige updates stevenen ze keihard op een volledige versie af die begin 2023 gepland staat.

Er zijn nog ontzettend veel spellen voor weinig, ik zal er hieronder nog wat opnoemen:

Project Zomboid Trailer - This Is How I Died

Voor elk wat wils dus. Heb jij al gebruik gemaakt van de zomeruitverkoop bij Steam? Ik hoor het graag van je.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie