The Conjuring 3 en Godzilla vs. Kong verschijnen in 2021 tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max

Warner Bros kwam deze week met een gigantische aankondiging. Alle films van de filmstudio die uitkomen in 2021 zullen tegelijkertijd op HBO Max en in bioscopen te zien zijn. Nog nooit eerder heeft een grote filmstudio zo’n drastische keuze op deze schaal gemaakt.

Vanzelfsprekend komt deze keuze door de tegenvallende resultaten van bioscoopfilms, zoals Tenet (2020). De film kostte 200 miljoen dollar en bracht (op het moment van schrijven) ‘maar’ 357 miljoen dollar op. Niet bepaald de winst waar ze bij Warner Bros op hoopten. Kort geleden werd al bekend gemaakt dat Wonder Woman 1984 (2020) met kerst zowel in de bioscopen als op HBO Max te zien is. Nu heeft Warner Bros besloten om deze trend door te zetten in 2021.

Over welke films gaat het?

Ook voor horrorliefhebbers is dit best significant nieuws. The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It (2021) is bijvoorbeeld een van de films die op meerdere manieren uitgebracht wordt. De film zal vanaf juni 2021 dus zowel in de bioscoop als op HBO Max te zien zijn. Dat geldt ook voor Godzilla vs. Kong (2021). Een horrorfilm waar nog weinig over bekend is, Malignant (2021), geregisseerd door horrormeester James Wan, zal eveneens dezelfde behandeling krijgen, maar deze film heeft nog geen releasedate. Over iets meer dan een maandje zal de reboot van Mortal Kombat (2021) verschijnen in de bioscopen, namelijk op 14 januari (overigens ook geproduceerd door James Wan).

Daarnaast kun je in 2021 ook genieten van grote, spannende sciencefictionfilms, zoals The Suicide Squad, Dune, Matrix 4 en Reminiscence. Hieronder kun je een overzicht vinden.

Wat betekent dit voor ons in Nederland?

De reacties van filmfans gaan van extreem positief naar extreem negatief. We kunnen in ieder geval één positief ding benoemen aan deze aankondiging: de kans wordt significant kleiner dat de bovengenoemde films weer keer na keer uitgesteld worden. En daarnaast, als iemand natuurlijk zelf de films per se in de bioscoop wil zien, wordt hij of zij niet tegengehouden. Of de bioscopen blij zijn met deze ontwikkeling, is weer een ander verhaal natuurlijk.

Maar wat betekent dit nu voor ons in Nederland? Op dit moment nog niet zo veel. Het is een beetje jammer dat HBO Max momenteel nog niet in Nederland beschikbaar is. Gelukkig is inmiddels bekend gemaakt dat HBO Max in de tweede helft van 2021 ook naar Europa zal komen. Of ook Nederland onder deze plannen valt is nog niet bekend.

Op dit moment zijn de volgende Nederlandse bioscoopdata bekend voor de films:

 • 14 januari 2021: Mortal Kombat
 • 20 mei 2021: Godzilla vs. Kong
 • 3 juni 2021: The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It

Wat vind jij van deze aankondiging van Warner Bros? Zou jij deze films, als HBO Max beschikbaar is in Nederland, streamen of prefereer je toch de bioscoop?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “The Conjuring 3 en Godzilla vs. Kong verschijnen in 2021 tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max”

 1. Ik prefereer altijd de bioscoop om een film de eerste keer te zien. Als hij echt goed was, dan kijk ik hem een jaar later graag nog eens op BluRay of DVD. Ik ga hier in elk geval geen HBO Max voor aanschaffen. Ik gebruik trouwens geen enkele streaming dienst (behalve een gewonnen jaarabo op Horrify).
  Ik vind het prima dat de keuze wordt geboden en het is helemaal mooi dat deze films daardoor toch redelijk vlot in de bioscoop zijn te zien en niet maar steeds worden uitgesteld. Met kerst zit ik bij WW84, dat kan ik je wel vast verklappen.

  Waarom mensen nu niet naar de bioscoop (in Nederland) zouden durven is beyond me. Met max. 30 man in een zaak waar 200 man in kunnen. Mondkapjes, looproutes, etc. Ik voel me echt wel veilig in onze Vue en kan me niet voorstellen dat er (veel) besmettingen direct aan bioscoop bezoek zijn te relateren.

  Beantwoorden
  • Ik vind dat films zoals kong vs godzilla, in de bioscoop thuis horen want. wie wil nou niet een epic gevecht zien tussen 2 monster icoons, op een groot scherm.

   Beantwoorden

Plaats een reactie