The Mummy: Russel Crowe is Dr. Henry Jekyll

Universal werkt aan nieuwe verfilmingen van zijn monsterfilms, waar na Dracula: Untold in 2014 volgend jaar The Mummy uitkomt. Sofia Boutella speelt de hoofdrol als eeuwenoude gemummificeerde koningin die uit is op wraak, Russel Crowe is gecast in een bijrol voor Dr. Henry Jekyll (en dus ook Mr. Hyde) en Tom Cruise speelt Tyler Colt. Ook de Nederlandse Marwan Kenzari heeft een rol in The Mummy.

the-mummyOogwaarschijnlijk veilig begraven in een diepe crypte in de meedogenloze woestijn ligt een oude koningin (Sofia Boutella), die ten onrechte van haar leven werd ontnomen. Maar vandaag ontwaakt ze, en die eeuwen in de tombe hebben haar wraak alleen maar doen groeien. Dit brengt haar van het zanderige Midden-Oosten naar de verborgen doolhoven onder het hedendaagse Londen.

Universal Monster Movie Universe

We weten dat er naast The Mummy gewerkt wordt aan monsterfilms: Wolf Man, Van Helsing, (Creature from) The Black Lagoon, (Bride of) Frankenstein, Invisible Man en door deze casting van Russel Crowe waarschijnlijk dus ook aan een Dr. Jekyll & Mr. Hyde-film. Of Dracula: Untold echt tot deze reeks reboots behoort valt nog te bezien of we acteur Luke Evans in één van de volgende films terug zien, ik verwacht het eerlijk gezegd niet.

Universal Monster Acteurs

Universal is wel bezig om de films met elkaar te verbinden en de diverse Monsters/hoofdrolspelers zullen in elkaars films af en toe verschijnen. Veel van de films zijn nog niet aan de casting toe en hebben alleen deze monsters een naam:
The Mummy – Sofia Boutella
The Invisible Man – Johnny Depp
Dr. Jekyll & Mr. Hyde – Russel Crowe

Universal Monster Kalender

In tegenstelling tot de Disney-filmreeksen van Marvel en Star Wars, is Universal nog niet heel scheutig met een planning van zijn Monster Movies. Op dit moment weten we dat er de volgende data zijn geprikt, maar alleen de datum voor The Mummy is op dit moment gereserveerd.
9 juni 2017 – The Mummy
13 april 2018
15 februari 2019

Hoe kijken jullie tegen te plannen van Universal aan voor de Shared Monster Movie Universe?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie