Top 5: Geniet extra van horrorstorm Eunice met deze films & games

Met dit weer is het tijd voor een filmpje

We hebben net storm Dudley achter de rug en storm Eunice staat alweer voor de deur. En laat deze nu net een tandje steviger zijn. Hoog tijd om eens een top 5 lijstje films en spellen te maken met horror in de storm. Prima reden ook om morgen vanaf 14:00 de deur op slot en de luiken dicht te doen en lekker het lijstje af te werken!

Horrorfilms in de storm

Crawl

Haley Keller is een jonge vrouw die zich in een levensgevaarlijke situatie bevindt, nadat een orkaan van categorie 5 het land heeft bereikt. Ze zit vast in een huis dat stilaan overstroomd wordt en krijgt het onaangename gezelschap van alligators. Haley moet vechten om haar eigen leven en dat van haar vader te redden.

Ik heb deze nog niet gezien! Hij staat nog wel op mijn to-do lijstje, ik hou zeker van goede krokodillen-horror dus deze ga ik morgen zeker kijken. Crawl is te zien op Netflix.

Sharknado

Wanneer een enorme orkaan Los Angeles teistert beginnen duizenden haaien de bewoners te terroriseren. Als vervolgens de harde wind er voor zorgt dat er tornado’s ontstaan boven zee, regeert het meest dodelijke dier zowel in het water als op het land en in de lucht.

Deze film is perfect voor in de avond met een grote bak popcorn. Verstand op nul en lekker genieten van over the top vermaak. Je moet er wel van houden. Sharknado is te huur bij Videoland.

Stephen Kings Storm of the Century

Deze miniserie gaat over een kleine gemeenschap op een eiland in Maine, belegerd door een wreed klimaat en een nog wreder, alwetend wezen. “Geef me wat ik hebben wil, dan ga ik weer weg,” verkondigt het mensachtige wezen dat zichzelf Linoge noemt. Er zit mysterie in zijn naam en in zijn onverzettelijke eis. Een ding is de dorpelingen duidelijk: Het stevige raadhuis kan hen misschien tegen de storm beschermen, maar niets kan hen beschermen tegen de steeds erger wordende verschrikking van een sinds het begin der tijd woekerend kwaad.

Deze duurt wat langer dan de gemiddelde film hier. Met vier afleveringen is de speelduur 4 uur en 7 minuten. Maar het is toch weekend, met een beetje geluk kan je morgen uitslapen. De DVD-set is te koop bij Bol.com.

Poltergeist

Het rustige leven van de familie Freeling wordt verstoord door geesten. Op het eerste gezicht lijken de geesten vriendelijk te zijn: ze verplaatsen objecten als amusement voor het gezin. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Ze gaan zelfs zover dat ze hun dochter kidnappen. Haar vader roept de hulp in van klopgeest-specialisten.

Deze film (het origineel uit 1982!) is perfect om te kijken tijdens een harde storm. Je kan jezelf lekker de stuipen op het lijf jagen als je ineens een raam hoort klapperen boven. Nu maar hopen dat er niet ook een boom door je huis knalt. De film is te huur op Google Play Films, Apple TV en Amazon Prime Video.

Triangle

Een gezelschap maakt een exclusieve boottocht door de mysterieuze Bermuda Driehoek. Dankzij behoorlijk noodweer wordt hun jacht onbruikbaar en weten ze over te stappen naar een oceaanstomer. De klok blijkt daar stil te staan en Jess heeft het vermoeden er ooit al eens eerder op te hebben gevaren. Een onbekend fenomeen lijkt hen te bespieden.

Deze heb ik echt een paar keer moeten kijken om goed te beseffen wat er nu precies gebeurd. Deze sfeervolle film vind ik persoonlijk echt fantastisch en geeft elke kijksessie weer nieuwe inzichten. Triangle is te huur via Pathe Thuis.

Spellen in de storm

Heb je nou geen zin om een film te kijken of heeft je wederhelft de tv in beslag genomen, dan kan je altijd nog een spel gaan spelen. Als je zelf de hoofdrol speelt, is het zelfs nog wel een stukje spannender!

Cold Fear

Tom is een US Coast Guard en zijn werkterrein is de Grote Oceaan nabij Alaska. Als er een SOS bericht binnenkomt van een Russische walvisvaarder tijdens een grote storm, schieten jij en je team te hulp. Tijdens het onderzoek aan boord van de walvisvaarder breekt de hel los en wordt jouw team afgeslacht. Probeer de vijanden op dit verwoeste schip uit te schakelen en overleef zo deze gruwelijke nachtmerrie.

Ik trap af met een oudje. Ik heb deze gespeeld op de originele Xbox en dateert alweer uit 2005. Het feit dat het grotendeels afspeelt op een grote tanker die gevaarlijk heen en weer gaat en een speelbal is in de storm, maakt dit alleen al een heel spannend spel wat zijn tijd ver vooruit was. Cold Fear kan je kopen op Steam.

Man of Medan

Man of Medan is de eerste game in de Dark Pictures Anthology en brengt bovennatuurlijke horror naar de Grote Oceaan. Vier vrienden en hun kapitein hijsen de zeilen om te gaan duiken. Tijdens hun reis gaan ze op zoek naar een wrak uit WO II. In de loop van de dag begint er een storm te woeden en hun uitstapje verandert al snel in iets wat veel onheilspellender is.

Wat heb ik mij vermaakt met deze (en het vervolg). Ongehoord goed en het wordt alleen nog maar beter met meerdere spelers. Dit eerste deel van The Dark Pictures Anthology is te spelen via Steam en komt uit dezelfde stal als het spel hieronder.

Until Dawn

Acht vrienden komen tijdens een storm vast te zitten in een afgelegen huis op een berg. Na een paar duistere gebeurtenissen merken ze dat ze niet alleen zijn. De spanningen binnen de groep lopen al snel op in dit angstaanjagende avontuur.

Nog zo’n klapper van een game die zich perfect leent voor een speelsessie in een donkere kamer en een dikke storm buiten. Voor the Dark Pictures Anthology was er Until Dawn en die legde de lat erg hoog. Deze is exclusief voor de PlayStation 4 en kent ook een super vette onrails variant voor de PSVR, Until Dawn: Rush of Blood. Er gaan geruchten over een aanstaande remake, maar dat is voor een ander artikel.

Resident Evil 2 Remake

Beginnend politie agent Leon Kennedy en studente Claire Redfield, die gedwongen worden samen te werken door een rampzalige uitbraak in Raccoon City, stuiten op de bevolking die in dodelijke zombies zijn getransformeerd. Zowel Leon als Claire hebben hun eigen afzonderlijke speelbare campagnes, waardoor spelers het verhaal vanuit het perspectief van beide personages kunnen beleven. Het lot van deze twee favoriete personages ligt in de handen van de speler, terwijl ze samenwerken om te overleven en te achterhalen wat achter de angstaanjagende aanval op de stad zit.

Dit is hoe remakes gemaakt moeten worden! Van de grond af aan opnieuw opgebouwd. De klassieker die ons in 1998 de stuipen op het lijf joeg, doet dat in 2019 weer opnieuw. Ander perspectief, engere zombies en omgeving zorgen voor een instant hit. Koop het spel op Steam.

Silent Hill 2

James Sunderland´s leven stort in als zijn jonge vrouw Mary dood gaat. Drie jaar later krijgt hij een mysterieuze brief van Mary, waarin ze hem smeekt terug te keren naar het stadje Silent Hill. Nu moet James terug naar de plek om achter de waarheid te komen,niet wetend dat hij voor de antwoorden die hij zoekt veel moet opofferen.

De hekkensluiter is er een van formaat. Ook al een oudere in deze lijst, maar zeker niet de minste. Door velen als beste in de serie bestempeld, is dit een horrorspel dat met je geestelijke gezondheid speelt. En als het weer dan ook nog eens een druk uitoefent op je depressiviteit met een stabiele depressie, heb je gegarandeerd een heerlijk avondje griezelen. Je kan het spel kopen bij bol.com, ik zal je de schrik van de prijs besparen…

Oké, die laatste twee spellen spelen zich niet af in of tijdens een storm, maar dit zijn spellen met een goed sfeertje die je bij uitstek uitstekend met de donder op de achtergrond en beukende wind met gierende regen op de ramen kan spelen.

Zo, dit is mijn top 5 lijstje films en spellen. Hier kan je denk ik wel even mee vooruit. Pluspunt is, omdat het buiten stormt, dat je extra sfeer hebt tijdens het kijken of het spelen van je film of spel. Win-win. Mis jij een titel, of heb je zelf een favoriet die je graag met slecht weer kijkt? Ik hoor het graag van je.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Top 5: Geniet extra van horrorstorm Eunice met deze films & games”

  1. Ha! Sharknado. Heerlijk guilty pleasure 🙂
    Wat een leuke en actuele top 5, Sander :duimpje:

    Volgens mij komt in The Lighthouse ook wel behoorlijk slecht weer voor.

    Beantwoorden

Plaats een reactie