Welke horrorseries mag je komend TV-seizoen verwachten?

Sleepy HollowHeel wat Amerikaanse zenders hebben de afgelopen weken de nodige beslissingen genomen over hun programmatie voor komend TV-seizoen. Welke oude bekenden en nieuwe horrorseries mogen we zoal verwachten?

Dracula (NBC), Grimm (NBC), The Walking Dead (AMC), American Horror Story (FX)
Eerder kon je op deze site al lezen dat NBC een eerste seizoen heeft besteld van Dracula, met Jonathan Rhys-Myers in de iconische hoofdrol, en een nieuw, derde seizoen van Grimm. En natuurlijk keert The Walking Dead terug voor een vierde seizoen en American Horror Story voor een derde seizoen.

Hannibal seizoen 2 (NBC)

NBC heeft beslist om een tweede seizoen van Hannibal te bestellen. De reeks van Bryan Fuller (Pushing Diasies) is gebaseerd op het boek Red Dragon van Thomas Harris en draait rond FBI-agent Will Graham (rol voor Hugh Dancy) die samen moet werken met psychiater Dr. Hannibal Lecter (rol voor Mads Mikkelsen) om een seriemoordenaar te vatten. De buitenwereld is echter nog niet op de hoogte van de kannibalistische trekjes van Hannibal Lecter en Will Graham wordt dan ook algauw een speelbal in de handen van de seriemoordenaar. In het tweede seizoen zou Will Graham de gruwelijke waarheid omtrent Hannibal Lecter vernemen. De reeks is bij NBC geen echt kijkcijfersucces, maar kan wel op een extra en jong publiek rekenen die uitgesteld kijken. Bovendien was er grote interesse van kabelzenders om de reeks over te kopen mocht NBC niet verder gaan met de reeks. Maar dat doet ze nu toch en we mogen in het voorjaar van 2014 13 nieuwe afleveringen verwachten.

Bates Motel seizoen 2 (A&E)

Ook seriemoordenaar Norman Bates werd nog niet ten grave gedragen. De Amerikaanse kabelzender A&E heeft namelijk een tweede seizoen van Bates Motel besteld. De reeks liet zich inspireren door het verhaal van de Alfred Hitchcock-film Psycho en zoomt in op de tienerjaren van Norman Bates en hoe zijn geest onder invloed van zijn moeder langzaamaan aangetast wordt waardoor hij uitgroeit tot één van de meest bekende (fictieve) seriemoordenaars. Bates Motel was in het voorjaar één van de populairste nieuwe kabelreeksen bij de jongere Amerikaanse kijkers. De reeks met Freddie Highmore en Vera Farminga mag dan ook in het voorjaar van 2014 terugkeren voor een tweede seizoen van 10 afleveringen.

The Following seizoen 2 (FOX)

Fox heeft dan weer een tweede seizoen besteld van The Following. Deze reeks met Kevin Bacon en James Purefoy in de hoofdrollen en van de hand van Scream-scenarist Kevin Williamson zal eveneens pas in het voorjaar van 2014 terugkeren voor een tweede seizoen van 15 afleveringen. In de reeks draait alles rond literatuurprofessor Joe Carroll die bezeten is van de verhalen van Edgar Allan Poe en hierdoor in een seriemoordenaar is veranderd. Vanuit de gevangenis wist hij echter zijn aanhangers aan te zetten om zelf moorden op zijn commando te plegen. FBI-agent Ryan Hardy probeert de sekte van seriemoordenaars echter op te sporen en Carroll te doen stoppen. The Following was hét grote succes bij de Amerikaanse netwerkzenders dit voorjaar en kreeg dan ook weinig verrassend een nieuw seizoen.

Sleepy Hollow (FOX)


Daarnaast mogen we bij Fox ons ook verheugen op een eerste seizoen van Sleepy Hollow, een hedendaagse bovennatuurlijke thrillerreeks van Fringe-scenaristen Alex Kurtzman en Bob Orci gebaseerd op de overbekende legende. Voormalig geschiedenisprofessor Ichabod Crane (rol voor Tom Mison) was een kapitein tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsstrijd. Hij belandde in de hel, maar keert terug in het hedendaagse Sleepy Hollow. Daar wordt hij beschuldigd van de moord op sheriff August Grey. Hij probeert met de hulp van detective Abbie Archer (rol voor Nicole Beharie) zijn onschuld te bewijzen, terwijl hij tegelijkertijd Abbie ook probeert te overtuigen dat hij een tijdreiziger uit de 18e eeuw is.

The Originals (The CW)

http://youtube.com/watch?v=WTKj52BUEeU
Fans van The Vampire Diaries mogen zich komend TV-seizoen verheugen op een ware spin-offreeks The Originals waarin vampier Klaus centraal staat. Wanneer Klaus Mikaelson (Joseph Morgan – The Vampire Diaries), de oorspronkelijke vampier-weerwolf hybrid, een mysterieuze tip ontvangt dat er een complot tegen hem wordt gesmeden in de bovennatuurlijke melting pot van het Franse Kwartier in New Orleans, besluit hij dan ook om terug te keren naar de stad die zijn familie The Originals ooit meegebouwd heeft. Daar leiden Klaus’ vragen hem naar zijn voormalige duivelse protégé Marcel (Charles Michael Davis – Grey’s Anatomy), een charismatische vampier die de volledige controle heeft over de menselijke en bovennatuurlijke inwoners van New Orleans. Vastbesloten om zijn broer te helpen verlossing te zoeken volgt Elijah (Daniel Gillies – The Vampire Diaries) Klaus naar New Orleans en Elijah verneemt algauw dat weerwolf Hayley (Phoebe Tonkin – The Vampire Diaries) zich ook in het Franse Kwartier bevindt. Hayley zou zelf ook op zoek zijn naar antwoorden over haar eigen familiegeschiedenis en is daarbij in handen gevallen van de machtige heks Sophie (Daniella Pineda – Homeland). De spanningen lopen hoog op in New Orleans en bereiken een hoogtepunt wanneer Marcel zijn devote aanhangers bevelen begint te geven en alle regels overtreedt om de absolute macht in handen te krijgen. Maar Klaus weigert mee op te gaan in de bevelen van Marcel en zweert dat hij zal teruggrijpen wat ooit van hem was – de macht, de stad en zijn familie. Terwijl de broers Klaus en Elijah afwachten of hun zus Rebekah (Claire Holt – The Vampire Diaries) Mystic Falls zal verlaten om hen te vervoegen, vormen ze in tussentijd een ongewone alliantie met de heksen om te verzekeren dat New Orleans terug geleid wordt door de Originals.

The Strain (FX)

Echt officieel is het nog niet, maar er zijn heel wat elementen die wijzen op het feit dat zender FX op punt staat een eerste seizoen van The Strain te bestellen. Bedenker Guillermo Del Toro kreeg namelijk reeds te horen dat hij een volledig scenaristenteam mag samenstellen die aan nieuwe scenario’s mag werken en de zender en de productiemaatschappij hebben al bijna een half miljoen dollar op tafel gelegd voor de design van de vampiers. We gaan er dan ook van uit dat The Strain in de loop van 2014 op het Amerikaanse scherm verschijnt. The Strain is gebaseerd op de vampierentrilogie die Guillermo Del Toro samen met Chuck Hogan schreef. The Strain begint met een Boeing 777 die landt op JFK zonder enig teken van leven of communicatie. Ephrain Goodweather (rol voor Corey Stoll), een onderzoeker gespecialiseerd in biologische bedreigingen voor CDC, wordt gevraagd de zaak te onderzoeken en hij ontdekt dat alle passagiers dood zijn. Hij ontdekt aanwijzingen dat een vreemd iets aan boord moet zijn gedrongen. Alles wijst algauw op een mysterieus virus die kenmerken heeft van een eeuwenoud en kwaadaardig vampierenras. Terwijl het virus zich razendsnel doorheen New York City verspreidt, vormt Ephrain Goodweather een team met gewone New Yorkers die algauw beseffen dat ze een oorlog moeten voeren om de mensheid van vernietiging te behoeden.

In The Flesh seizoen 2 (BBC3)

Tenslotte ook nog twee zaken meedelen. BBC3 heeft een tweede seizoen van de zombiereeks In The Flesh besteld, dat binnenkort ook in Amerika zal debuteren. In The Flesh vertelt het verhaal van de tiener Kieran Walker. De wereld werd de afgelopen weken en maanden geteisterd door een zombieplaag. De reeks begint echter op het moment waarop de Human Volunteer Force de zombieplaag heeft kunnen indijken. De organisatie is nu volop bezig om de resterende zombies gevangen te nemen en te behandelen. De zombies worden naar een speciale faciliteit in Norfolk gebracht, waar ze langzaamaan worden voorbereid op een re-integratie in de maatschappij. Daarvoor worden de zombies opgevuld met mousse en krijgen ze contactlenzen zodat er toch nog enigszins menselijk uitzien.

Geen Zombieland, the series

En Zombieland, the series gaat helaas niet door bij Amazon. De bezoekers van de website mochten zelf kiezen welke series zij graag op de Premium videodienst van Amazon wilden zien. Amazon zette alle pilootafleveringen van zijn mogelijke series op zijn site en de bezoekers mochten een beoordeling achterlaten. Met een 3.7 op 5 rating was Zombieland de op één na minst goed beoordeelde pilot. Vooral de die-hardfans van de film zouden zich bijzonder kritisch hebben uitgelaten over de pilootaflevering en dan vooral dat de makers de originele cast, met Jesse Eisenberg en Woody Harrelson, voor de serie hadden vervangen door een onbekende (en minder aantrekkelijke) cast. Zombieland-bedenker Rhett Reese toonde zich op Twitter alvast ontzettend teleurgesteld en boos op de filmfans die volgens hem door hun haat zijn project compleet de grond hebben ingeboord voor het een eerlijke kans te geven.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Welke horrorseries mag je komend TV-seizoen verwachten?”

Plaats een reactie