Zombieland 2 mogelijk in oktober 2019 in de bios

Zombieland uit 2009 was een heerlijke kijk op het zombiegenre, en als snel werd er gesproken over een vervolg op de film met Woody Harrelson en Jesse Eisenberg in de hoofdrol. Volgend jaar viert de film dus zijn tiende verjaardag en wat is er mooier om dit te vieren met een vervolg? Dat is precies waar Paul Wernick (samen met Rhett Reese scriptschrijver van Zombieland, Deadpool en Deadpool 2) op dit moment mee bezig is.

In een interview met Vulture vertelt Paul Wernick dat ze hopen begin 2019 te beginnen met de opnames en dat de film oktober 2019 uit zal komen. Dat is op zich al heerlijk nieuws, maar hij voegt er nog aan toe dat dit met de originele cast zal zijn! En hoeverre dit de volledige cast (Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Woody Harrelson en Bill Murray) zal zijn en of deze plannen werkelijkheid worden, is op dit moment niet te zeggen.

Zombieland kwam in 2009 uit (vanaf €6,99) en volgt de hoofdrolspelers in een door zombies overlopen wereld. Elkaars namen kennen ze niet, iedereen wordt genoemd naar de plaats waar ze vandaan kwamen. Tallahassee (Woody Harrelson) leert de groep te overleven volgens zijn ‘zombie survival rules’. Niet alle regels worden in de film, extra’s en promoties genoemd en het hoogst bekende nummer is regel 49 (Always have back-up).

Toen Paul Wernick en Rhett Reese met het idee kwamen voor Zombieland, dachten ze oorspronkelijk aan een tv-serie. Elke zombie survival rule was dan de titel van een aflevering. Maar destijds waren tv-series, zeker over zombies, nog niet zo hot als nu en was een film een beter is. De film met zo’n 20 miljoen budget bracht ruim het vijfvoudige op. Er werd dus al snel gesproken over een vervolg en deze zou met de toen ontluikende 3D-hype ook in de derde dimensie zijn. Deze plannen belandden in de ijskast, tot Amazon zijn videoplatform in de lucht bracht. Zombieland – The Series was een van de mogelijke nieuwe series, maar de pilot bleek niet sterk genoeg.

Sony heeft in de afgelopen jaren regelmatig mensen in dienst gehouden van Zombieland 2, in 2014 schoof scriptschrijver Dave Callaham aan en Zombieland-regisseur heeft na de opnames van Venom ook weer een gaatje in zijn agenda. Het ziet er dus allemaal rooskleurig uit.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie