Vier veilig Halloween 2020 op de bank met deze filmboxen!

We schreven al over Halloween-activiteiten en in pretparken en morgen komen we wederom met de wekelijkse horrorgids. Maar omdat de Halloween-maand is begonnen en we dit jaar natuurlijk liever veilig binnen blijven in verband met Corona, hier een overzicht met alle Film Boxsets die deze maand verschijnen! Natuurlijk is het niet alleen een opsomming, we kijken naar de inhoud en eventueel reeds beschikbare alternatieven.

Contagion & 3 other disaster movies

Natuurlijk, één van de kijktips voor dit coronajaar is Contagion. Samen met Geostorm, San Andreas en Into The Storm zijn dit vier rampenfilms waarbij je kan genieten van het einde der tijden. De onderlinge kwaliteit van de films verschilt wel – verwacht veel domme keuzes van de hoofdrolspelers – maar voor nog geen 30 euro is dit geen slechte box.

Verschijnt 7 oktober op Blu-ray via Bol en Amazon.

80’s Collection

De 80’s Collection bevat drie films uit de jaren ’80 en een recente titel die bomvol jeugdsentiment zit. Gremlins, Beetlejuice, The Goonies en Ready Player One.

Dit is natuurlijk een heerlijk combinatie. Maar Gremlins wil je natuurlijk deel 1 én 2 hebben, welke bijvoorbeeld is verschenen mét een Funko Pop of een Pluche van Gizmo. Ook zou ik graag zien dat Beetlejuice uitgebracht wordt mét de nieuwe docu.

Deze 80’s Collection box verschijnt zowel in DVD (28,99), BD (33,99) als UHD 4K Bluray (104,-) bij Bol of Amazon.

Mad Max Anthology

En na de Apocalyps, hoe gaat de samenleving dan verder? In de inmiddels vierdelige postapocalyptische Mad Max-reeks zien we de samenleving behoorlijk veranderen. Al deze dystopische, actiefilms zijn geschreven en geregisseerd door George Miller, die met het eerste deel uit 1979 met een budget van 400.000 Australische dollars meer dan 100 miljoen Amerikaans dollars ophaalde. De eerste drie films betekenden ook de doorbraak van Mel Gibson. De DVD (38,99) en BD (46,99) verschijnen 7 oktober bij Bol en Amazon.

Volgens mij is er niet eerder een box van deze reeks verschenen, wel jammer dat de Mad Max: Fury Road – Black & Chrome Edition ontbreekt, dat zou het echt compleet maken.

The Shining & Doctor Sleep

Twee films die uitstekend in één box passen zijn de verfilmingen van de gelijknamige boeken van Stephen King. Ze staan hoog in onze top 5 Stephen King-verfilmingen. En er is ook weinig kans dat er binnenkort nog een deel aan toegevoegd wordt. Weinig reden om deze box met de films van regisseurs Stanley Kubrick en Mike Flanagan niet aan te schaffen.

De box, wel zonder extra’s, verschijnt in DVD, BD en 4K Ultra HD op 7 oktober bij Bol en Amazon.

IT: Chapter 1 & 2 – Collector’s Edition (Steelbook)

De andere Stephen King-set die verschijnt is misschien wel de uitgebreidste van dit lijstje. De set bevat IT (2-discs) en IT: Chapter 2 (3-discs). De inhoud is niet heel goed omschreven, maar bij de zeer vergelijkbare import-versie staat:

 • IT Chapters 1 & 2 4K Ultra HD and Blu-ray Feature Films
 • Each film contains bonus content, including behind-the-scenes featurettes
 • Collectable 2-sided Outer Steel Case
 • 2 Steelbooks with Original Fan Art
 • 2 New Fan-Illustrated Posters

Deze mooie steelbook verschijnt 28 oktober via Bol en Amazon.

3x Monsterverse

Binnenkort gaan ze de strijd met elkaar aan. Nu kun je nog even genieten van de monsters in de mensheid. Ben jij voor Godzilla of Kong? Godzilla 1 + 2 en Kong: Skull Island verschijnt, zonder extra’s, 7 oktober op DVD (25,99) of BD (30,99) bij Bol en Amazon.

 • Godzilla: Godzilla neemt het op tegen boosaardige wezens die als gevolg van menselijke wetenschappelijke arrogantie ons bestaan bedreigen.
 • Godzilla King of the Monsters: Eeuwenoude, reusachtige monsters herrijzen. Het cryptozoölogische instituut Monarch moet het opnemen tegen Godzilla, Mothra, Rodan en koning Ghidorah in een strijd om de macht.
 • Kong: Skull Island: Een gezelschap avonturiers onderzoekt een mysterieus eiland in de Stille Oceaan, maar als ze zich in het domein van de machtige King Kong wagen, wordt hun ontdekkingsreis een strijd om te overleven.

Jurassic Park 1-5 Collection

Sowieso is de Jurassic Park-filmreeks erg geschikt is om aan één stuk door te kijken. De films worden soms meer als actie/adventure gezien, maar draaien wel zeker om het Frankenstein-complex. In het laatste deel Jurassic World: Fallen Kingdom komt dit gevoel weer beter terug.

Nu is dit een nieuwe uitgave, maar eerder verscheen er ook als een Jurassic Park 1 t/m 5 box. Die heeft een extra disc met 9 uur aan bonusmateriaal, bij deze nieuwe uitgave is dat omschreven als: ‘Steven Spielberg Directs Jurassic Park • Return to Jurassic Park: Finding The Lost World • Return to Jurassic Park: The Third Adventure • Feature Commentary with Special Effects Team • Chris & Colin Take on the World • Chris Pratt’s Jurassic Journals • AND MUCH MORE!’ Heel veel lijken de sets dus niet van elkaar te verschillen. De oudere set is iets goedkoper, maar zal natuurlijk uitverkocht raken. Te vinden bij Bol (oud / nieuw) en Amazon (oud / nieuw).

I Spit On Your Grave: The Complete Collection – Six Disc Box Set [import]

Ook via de import verschijnen er nog een nog een leuke titels. Deze boxset van I Spit On Your Grave klinkt enorm compleet:

 • The controversial 1978 classic: I Spit on your Grave
 • The infamous 2010 remake: I Spit on your Grave
 • X-rated horror: I Spit on your Grave 2
 • Powerful sequel: I Spit on your Grave 3: Vengeance is Mine
 • The explosive final chapter: I Spit on your Grave: Deja Vu
 • Official new feature documentary: Growing up with I Spit on your Grave
 • packed with over 6 hours of brand new bonus material, including extra footage, behind-the-scenes clips and audio commentaries.

Zonder Nederlandse ondertitels, vanaf 5 oktober verkrijgbaar op BD via Zavvi.

Alfred Hitchcock 14 Film Collection

Ook van Alfred ‘master of suspense’ Hitchcock komt er een nieuwe box uit. Of twee eigenlijk: De Alfred Hitchcock 14 Film Collection op DVD, Hitchcock Classics Collection op 4K Ultra HD Blu-ray. De laatste bevat Rear Window, Vertigo, Psycho en The Birds in de hoogste resolutie. De tien extra films op de andere box zijn Saboteur, Shadow Of A Doubt, Rope, The Trouble With Harry, Marnie, Frenzy, Family Plot, The Man Who Knew Too Much en Torn Curtain.

Gek genoeg onduidelijk of één van beiden verschijnen op BD met NL-ondertitels, wel via import.. Ook verscheen vorig jaar al The House of Hitchcock Collection op BD, wel ook nog een diverse extra’s bevat.

Chucky – Anthology Box

Een beetje een gekke box, dit zijn namelijk Child’s Play 2, 3, 6 en 7. De hele filmreeks is qua distributierechten enorm versnipperd. Dat is ook één van de redenen dat er een remake gemaakt kon worden, zonder goedkeurig van bedenker Don Mancini. De films zijn redelijk los van elkaar te zien, maar of je dit nu wilt toevoegen aan je collectie?

Als ik je niet kan tegenhouden dan vind je de DVD (17,99) of BD (22,99) vanaf 6 oktober bij Bol en Amazon. Als je geen Nederlandse ondertitels nodig hebt kun je bij Amazon ook de Chucky: Complete 7-Movie Collection op BD aanschaffen.

Deze lijst is handmatig opgemaakt. Bestel je een product via één van de links, dan ontvangen wij een kleine vergoeding zonder dat jij meer betaalt.

Koop jij graag verzamelboxen, of zoek jij liever de special editions per titel uit? Wellicht verkoop je juist nu al jouw DVD’s en BD’s omdat je toch via streamingdiensten kijkt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Vier veilig Halloween 2020 op de bank met deze filmboxen!”

 1. De Chucky: Complete 7-Movie Collection heeft sowieso bij alle films Engelse ondertiteling en bij een paar films zelfs Nederlandse. Ook heeft die box leuke extra’s. Als je dan toch een box van Child’s Play wilt kopen, dan is deze in mijn ogen de beste koop.

  De Hitchcock collectie heb ik als “The Masterpiece collection” met dezelfde cover art. Deze import BluRay box heeft alleen bij de film Topaz geen NL ondertiteling (wel Engels). De andere films hebben dat wel. Dit is een prachtige box met een boekwerk waar de disks inzitten met info over de disks. En elke film heeft tonnen extra’s. Deze doos is zéér aan te raden voor fans van wat oudere spannende thrillers.

  Beantwoorden
 2. Bij de Jurassic Park box zie ik op de nieuwe cover, zoals jij hem laat zien Frank, wel 6disc staan.
  Dit terwijl het om 5 films gaat.
  Is de 6de disc dan niet gewoon het bonusmateriaal?

  Jeroen.

  Beantwoorden
 3. Ik heb vanavond nog een hele gave BluRay box gevonden (en gekocht) bij Zavvi: “Universal Classic Monsters: The Essential Collection”. Een zeer betaalbare box met digitaal gerestaureerde versies van de klassiekers Dracula, Frankenstein, The Mummy, The Invisible Man, The Bride of Frankenstein, The Wolfman en een 3D (!) BR versie van Creature from the Black Lagoon.
  Tevens afgeladen met extra’s. Documentaires, interviews, trailers, productie foto’s etc. etc.

  Beantwoorden

Plaats een reactie